Kena Saman JPJ No Plat Brape RM?

CG Sponsors




ApoKalypse

Active+ Member
Joined
Dec 2, 2007
Messages
3,333
Reaction score
40
Points
30
Salam smua...

malang skali ptg td balik keja aku kena saman dgn JPJ pasal no flat depan aku dia ckp x ikut spec, siap dia kata jarak antara no kena ada bacaan dia n mcm2 lagi la... xkan la aku nk ukur satu2 b4 tampal... ~X(

yg check td budak baru... membe aku yg no flat lg kecik dr aku x kena, aku yg besar dr dia leh kena plak... tp sblm ni roadblock polis ke JPJ ke mmg lepas je aku... td je...

aku nk tau la bape RM utk saman JPJ ni utk no flat ek?

aku pakai motor...
 
Last edited:
Sponsored Post

Tokera

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
11,299
Reaction score
162
Points
123
Aku kena RM150 after rayuan.. tp plat kereta la pasal warna x putih sgt.. ade silver sikit tepi2 nombor tu.
tp yang x puas hatinya kena bambu dulu la ngan pegawai yg incharge kompaun ni..
macam sesi kaunseling plak.

ntah apa2 je officer JPJ ni.

Skrg ni pegawai ni dah jadi Pengarah JPJ Terengganu.

Fauzi kalau x silap namanya la.
 

ApoKalypse

Active+ Member
Joined
Dec 2, 2007
Messages
3,333
Reaction score
40
Points
30
yaka RM150 utk moto? aku tanya dia td dia kata RM60 mcmtu tp x tau la plak....
 

ApoKalypse

Active+ Member
Joined
Dec 2, 2007
Messages
3,333
Reaction score
40
Points
30
Kena Saman JPJ No Plat Motor Brape RM?

Salam,

td ptg blk keja aku kena saman pasal no plat motor aku yg depan x ikut spec, brape RM utk saman JPJ ni ek? ~X(
 

hishammarmin

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 31, 2007
Messages
5,679
Reaction score
191
Points
73
RM100 dalam tangan beb....nak murah, tunggu pi court. Masa bicara mintak kurang ngan tuan hakim. Bagiler alasan yang munasabah. Insya Allah dapat kurang....
 

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
Dulu 150..Mintak kurang dapat 120 rasanya..
 

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
max RM300..
 

hishammarmin

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 31, 2007
Messages
5,679
Reaction score
191
Points
73
Dulu aku pernah kena saman pakai handphone masa memandu ngan JPJ. Aku tanya ...berapa saman ni bang? Dengan sinis dia jawab..300! Perghhh...banyak nih. Aku pi lak kat kaunter JPJ nak buat rayuan. Orang kat kaunter...muka masam mencuka...300 dia kata. Adeh....

Aku dengan selamba tanya...kalu pi court berapa? Dengan memandang kiri dan kanan..dia kata...boleh dapat kurang...syyyyyy...

Emm...aku pun pi ler court. Aku masih ingat...esok tu nak raya haji. Aku pun mengaku salah. Hakim tanya..ada rayuan? Aku pun rayu ler...kata esok nak raya, mintak kurangkan saman...kot ada duit lebih boleyler belanja beli daging nak buat rendang.....

Hakim dengan pantasnya terus cakap...RM 70!..boley bayar? Dengan tersenyum simpul aku mengangguk....bolehhhhhh...Alhamdulillah...daripada RM300...jadi RM70. Mungkin rezeki aku agaknya...

 
Sponsored Post
Top
Log in Register