Kemusykilan Wifi Booster!!!!!

CG Sponsors




izairy

Active Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
1,875
Reaction score
3
Points
30
Salam...semua warga cg..

Selaku org baru yang daif tentang pc hardware ingin berkongsi pandangan dengan sahabat cg yang lain...

aku sangat berminat bila ada tt lain yang promote benda alah ni...

antara kelebihan :

* Range yang wireles yg luas dan jauh...
* Dapat crack key internet orang lain? (Curi Internet orang lain)
* xpayah bayar bil...

semua ni kriteria yang aku nak..hehehe..:D:D:D

tapi terpikir jugak takkan semudah itu...

orang yang pakai strymex macam aku...xda ke cara nak halang..
patotla makcik sebelah umah aku makun maju bisnes internet dia...hehe mungkinkah dia mengambil sedikit line aku...hehehe:eek::eek:


 
Sponsored Post

BasicCX

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
6,223
Reaction score
172
Points
73
Boleh dihalang letak MAC Address terus tak boleh guna.
 

muhdy

Legendary Member
Joined
May 20, 2010
Messages
11,100
Reaction score
37
Points
120
MAC Address ni identiti yang ada pada setiap peranti network.

Jadi setiap wireless/lan card, wifi dan sebagainya ada identiti unik ni.

Untuk elak orang luar selain daripada yang dibenarkan akses network boleh masukkan MAC pada setting router.


Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/MAC_address
betul tu... tp setiap router ada cara setting yg t'sendiri.. aku tgh nk cari router utk kaji mcm mana nk block org dr blh crack WEP ..
 

bazsh

Super Active Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
7,020
Reaction score
12
Points
65
betul tu... tp setiap router ada cara setting yg t'sendiri.. aku tgh nk cari router utk kaji mcm mana nk block org dr blh crack WEP ..
Rasanya kebanyakan router ada WPA2
WPA2 susah sket nak hack kerana ia memerlukan dictionary yg besar
 

goo.gl

Fun Poster
Joined
Nov 29, 2010
Messages
130
Reaction score
0
Points
10
block MAC address bleh jgk tp nye klu ade org yg tau,MAC address sbnrnye leh tuka..klu die gne sopwer mcm mac adress changer ke,so tiap kli die connect die pkai mac adress yg berbeza..klu boleh pkai la security yg lebih tgi seperti WPA2..
 

moodysega

Freshie
Joined
Dec 22, 2010
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
hack wep dalam 1jam, wpa 1 saat je. sekarang pun aku online pakai hack. guna backtrack. gugel it for info.
 

zackhiro

Active Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
1,065
Reaction score
7
Points
25
tutup je wireless tu..guna LAN..confirm takde org curi dah.:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register