Kemusykilan mengenai spread...

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.16750
USD / JPY
105.49
GBP / USD
1.28570
USD / CHF
0.9238
USD / CAD
1.33785
EUR / JPY
123.160
AUD / USD
0.70819

CG Sponsors




[email protected]

Active Member
Joined
Sep 11, 2007
Messages
2,079
Reaction score
21
Points
25
salam otai2 sume,di sini aku ade 1 kemusykilan yg agk mengelirukn bg nubie cam aku nih,so nk mntk bantuan dr otai2 kt sini la...

ok,let say aku wt PO BUY utk pair EJ,spread adlh 4..

1-aku wt PO pd price 120.30, pd price brape kah PO ni akn execute?
2-then aku ltak TP pd 120.40, pd price brapekah TP akn close?
3-kalu aku set SL pd 120.10,pd price brape kah SL akn hit?


then, aku wt PO SELL utk pair EJ lak..

1-aku wt PO pd price 120.20, pd price brape kah PO ni akn execute?
2-then aku ltak TP pd 120.10, pd price brapekah TP akn close?
3-kalu aku set SL pd 120.40,pd price brape kah SL akn hit?


ok,tu je prtanyaan stkt ni,hrp otai2 leh bantu...
 
Sponsored Post

Cayiema

Active+ Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
2,949
Reaction score
3
Points
25
Hurm.. after u wat PO.. tgk kat tab 'price' yg sebelah 'swap' tu untuk tau kedudukan price sebetulnye.. :)paid

p/s: xtau betul ke x.. :))
 

aiman

Active Member
Joined
Apr 19, 2006
Messages
1,894
Reaction score
1,356
Points
101
Kalau buy, kita guna price ask, bila close guna price bid.
Kalau sell, guna price bid, bila close guna price ask.

spread = ask-bid
 

aiman

Active Member
Joined
Apr 19, 2006
Messages
1,894
Reaction score
1,356
Points
101
sama jugak, kalau ko buy, SL tu automatik akan ikut price bid, kalau entry sell, SL tu akan ikut price ask
 

heroes.sport

Active Member
Joined
Sep 2, 2007
Messages
1,204
Reaction score
16
Points
25
Jalan mudah+senang, bro gna jer indicator spread..:D
 

mangkaq

Super Active Member
Joined
Mar 13, 2008
Messages
8,834
Reaction score
71
Points
75
Broker mana sediakan spread 1 tuk major pairs.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register