BTC USD 32,770.4 Gold USD 1,777.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kempen Support Muslim/Bumiputera Business

Status
Not open for further replies.

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,261
Reaction score
1,906
Points
101
Beberapa hari lagi kita akan lancarkan kempen 'Sokong Perniagaan Muslim/Bumiputera' atau ' Support Muslim/Bumiputera Business'.

Secara ringkasnya ia bertujuan untuk memberi semangat & inspirasi kepada kita untuk kembali bersatu padu sesama orang Islam & Melayu menggembleng setiap hasil pendapatan harian kita terus disumbangkan atau lebih banyak disumbangkan ke masyarakat Muslimin sendiri dalam usaha untuk memperkuatkan kembali ekonomi kita yang sudah rapuh & semakin hancur.

Bila ekonomi kita hancur, orang bukan Islam akan ambil kesempatan terhadap kita sewenang-wenangnya.

Idea kempen ini sebenarnya sudah lama kita ingin jalankan, dan sekarang adalah masa yang paling sesuai berdasarkan isu semasa
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=57230
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=58931&highlight=bumiputera

Kita akan sediakan banner dalam bentuk web & dalam sedikit masa lagi dlm bentuk sticker (100 keping percuma & seterusnya dijual mengikut harga kos). Oleh itu kita harapkan especially sambutan dari mana-mana bloggers & webmasters untuk meletakkan banner tersebut.

Sekiranya ada apa-apa pendapat yang lebih bernas & komen, boleh utarakan di sini. Thx.
 
Sponsored Post

gween

Banned
Joined
Aug 8, 2007
Messages
11,704
Reaction score
16
Points
115
Baguih idea letak banner lam web tu.......insyAllah...den kempenkan sekali....

mana2 webblogger dan webmaster harap dapat meletakkan banner......
 

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,261
Reaction score
1,906
Points
101
Baguih idea letak banner lam web tu.......insyAllah...den kempenkan sekali....

mana2 webblogger dan webmaster harap dapat meletakkan banner......

We hope so...
 

zulco

Active+ Member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
3,245
Reaction score
33
Points
40
Baguih idea letak banner lam web tu.......insyAllah...den kempenkan sekali....

mana2 webblogger dan webmaster harap dapat meletakkan banner......

aku sokong....
 

pokcak

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
9,664
Reaction score
95
Points
80
Beberapa hari lagi kita akan lancarkan kempen 'Sokong Perniagaan Muslim/Bumiputera' atau ' Support Muslim/Bumiputera Business'.

Secara ringkasnya ia bertujuan untuk memberi semangat & inspirasi kepada kita untuk kembali bersatu padu sesama orang Islam & Melayu menggembleng setiap hasil pendapatan harian kita terus disumbangkan atau lebih banyak disumbangkan ke masyarakat Muslimin sendiri dalam usaha untuk memperkuatkan kembali ekonomi kita yang sudah rapuh & semakin hancur.

Bila ekonomi kita hancur, orang bukan Islam akan ambil kesempatan terhadap kita sewenang-wenangnya.

Idea kempen ini sebenarnya sudah lama kita ingin jalankan, dan sekarang adalah masa yang paling sesuai berdasarkan isu semasa
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=57230
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=58931&highlight=bumiputera

Kita akan sediakan banner dalam bentuk web & dalam sedikit masa lagi dlm bentuk sticker (100 keping percuma & seterusnya dijual mengikut harga kos). Oleh itu kita harapkan especially sambutan dari mana-mana bloggers & webmasters untuk meletakkan banner tersebut.

Sekiranya ada apa-apa pendapat yang lebih bernas & komen, boleh utarakan di sini. Thx.

good. nnti upload banner.
 

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
Gud idea... Mari menyokong barangan bumiputera..:)paid
 

zkry

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 12, 2007
Messages
6,718
Reaction score
109
Points
78
'Sokong Perniagaan Muslim/Bumiputera' atau ' Support Muslim/Bumiputera Business'

Memang hebat idea nihhh...:)paid:)paid:)paid
 

zulco

Active+ Member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
3,245
Reaction score
33
Points
40
tapi sebelum tu macamana kita nak tahu yang orang tu bumiputera/muslim?
 

StanNero

Super Active Member
Joined
Mar 12, 2006
Messages
7,442
Reaction score
164
Points
73
Apapun kena iGT org Melayu kat Malaysia nie Kuasa membeli dia paling tinggi...

So Kalau diorg nak kurangkan Hak kita.. kita guna cara lain.. Biar support ekonomi KITA sendri..

Ako pun dah mula sendiri pelan.. Hari tu Keta ako eksiden Melilau ako cari bengkel Ketuk and cat keta Bumiputera area Kajang walaupun byk kedai cat and ketuk sebelah taman ako je.... LAst2 jumpa and ako agak puas Hati..Sanggup ako xcarik kedai Kaum lain...

Biar Bermula dengan diri sendiri.. Sedikit langkah tapi kalau semua buat hasilnya gempak!!..

Kekadang mentaliti kita je yg dah di set kedai Cina bagus..kekadang hasilanya sama.. teruk gak and cekik darah..

Kedai Basuh keta pun ako carik melayu punya gak.. try sikit2 berubah
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register