BTC USD 28,277.5 Gold USD 1,995.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

KEMPEN SOLAT SUBUH BERJEMAAH SELURUH MALAYSIA 2022

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
37,561
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
37,561
Reaction score
4,887
Points
261
Awards
1
KEMPEN SOLAT SUBUH BERJEMAAH SELURUH MALAYSIA 2022

BERMULA ESOK, DIUTAMAKAN KAUM ADAM semua #berhimpun_untuk_SOLAT_SUBUH_BERJEMAAH di Masjid/Surau masing-masing. Kita bangkit seperti negara yang bangkit hasil jemaah solat subuhnya seperti solat jumaat.

Ayuh! Asal saja dia Islam akil baligh tak kira bangsa cina, india dll, tak kira negara, fahaman politik, persatuan, NGO, mazhab, tariqat, pemimpin tertinggi, rakyat biasa, guru, pegawai kerajaan, ustaz, mufti, petani, nelayan, peniaga, pencen, penganggur, selebriti, atlet, fakir, jutawan, pensyarah, mahasiswa, pelajar, pakar ekonomi, pakar IT, pakar politik, tentera, polis termasuk mereka yang sekarang aktif memperjuangkan agama Allah mengikut metod, fahaman & ideologi masing-masing. Beramai-ramai esok kita berhimpun solat subuh di masjid/surau masing-masing.

Kita mulakan apa jua perjuangan esok melalui solat subuh berjemaah!

Jika melalui politik & ekonomi pelbagai cara & helah musuh Islam ingin meranapkannya tapi melalui solat subuh di masjid apa yang boleh mereka buat?

Hari ni kita isytiharkan diri kita bahawa kita bukan lagi berperang dengan musuh Islam tapi kita berperang dengan nafsu kita sendiri dengan pergi masjid menunaikan solat subuh berjemaah. Seterusnya meningkatkan ukhuwah sesama muslim dan syiar Islam akan makin berkembang.

Semoga dengan bermula subuh berjemaah membawa kepada berjemaah solat-solat fardhu yg lain. Apabila umat Islam seluruh Malaysia dapat istiqamah menunaikan solat subuh berjemaah, insyaAllah pertolongan Allah akan tiba untuk hamba-hambaNya. Aminn.

💚 MOHON DI SEBAR LUASKAN MESEJ INI KE DALAM GROUP MEDIA SOSIAL MASING2 💚
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Top
Log in Register