BTC USD 57,191.0 Gold USD 1,778.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kementerian Pertahanan timbang beli kapal keluaran tempatan

alisha_qistina

Super Active Member
Messages
6,412
Joined
Jun 27, 2008
Messages
6,412
Reaction score
257
Points
81
KLANG 20 Dis. — Kementerian Pertahanan sedang menimbang untuk membeli kapal kelas sederhana dan kecil keluaran syarikat tempatan dengan menggunakan kaedah pakej pembelian yang tidak akan membebankan negara, kata Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, hari ini.

Katanya, meskipun menyedari masalah kelembapan ekonomi global ketika ini, pemilikan aset baru itu mungkin boleh dilakukan menerusi beberapa kaedah pembelian yang terancang.

"Sudah tiba masanya untuk kementerian ini terutamanya Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) mendapat faedah daripada industri perkapalan tempatan meskipun terdapat kekangan dalam peraturan dan pakej kewangan yang menjadi halangan utama untuk kita membeli produk tempatan kita sendiri.

"Ada beberapa pendekatan relevan boleh digunakan bagi membeli kapal yang dikeluarkan NGV Tech contohnya untuk dijadikan aset baru kepada Angkatan Tentera Malaysia (ATM) di masa akan datang,” katanya kepada pemberita selepas melawat limbungan kapal NGV Tech di Kampung Sijangkang, Teluk Panglima Garang di sini. - Bernama
 
Sponsored Post

qba437

CG Top Poster Club
Messages
32,537
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
mesti mentenen tinggi nanti..kereta nasional pun dah tinggi mentenen dia..nih plak kapal perang..tapi kenapa tiba2 malaysia nak keluarkan kapal perang?
 

mtx_69

Super Active Member
Messages
8,190
Joined
Aug 9, 2009
Messages
8,190
Reaction score
1,406
Points
141
ada kualititi ke kapal perang ni?boleh tahan ke...
 

mr_turner

Active+ Member
Messages
3,107
Joined
Jan 15, 2010
Messages
3,107
Reaction score
11
Points
25
huhu..jgn cpat bg kputusan..tgok dulu camne keluaranya..
mcm mane kite nk mju law brg blum ag kua..tp da mcm2 komen...
tgok lu brgnya
 

paraseed

Fun Poster
Messages
551
Joined
Jul 15, 2009
Messages
551
Reaction score
0
Points
10
hrmmm...bgusla...ni lah masenye bli barangan buatan sndiri...klu bli buatan luar blom tntu yg ori....:D
 

niedzal

Active+ Member
Messages
2,686
Joined
Mar 6, 2007
Messages
2,686
Reaction score
15
Points
25
tp klu beli brg tempatan dengan harga yg lebih kurang sama seperti kapal luar negara.. baik tak payah. membazir jee
 

gudboy

Legendary Member
Messages
11,539
Joined
Dec 24, 2009
Messages
11,539
Reaction score
4
Points
115
peruntukan nak beli kapal tak da dah hahaha..
tak pa..kita tgk je lah..
janji kualiti kapal tempatan ni baik..
 

nazim5123

Active+ Member
Messages
4,698
Joined
Apr 9, 2007
Messages
4,698
Reaction score
41
Points
30
kot kot sedara mara mereka punya company tak
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Messages
17,073
Paid Membership
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
928
Points
161
tak abis2 si zahid midi ni...cari publisiti murahan!!! haboookk pun tadak!!! apa yg dia buat utk pmbangunan prthanan? jawab?
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Messages
17,073
Paid Membership
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
928
Points
161
bagi aku najib jer yg nampak prubahan masa pegang kementerian ni dulu..walaupun ada skandal tapi prubahan tu ada...menteri lain mcm si abang abu bakar, paklah...haram.....just pegang buat syarat jer...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register