BTC USD 19,303.0 Gold USD 1,666.84
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kemaskini Kes Berkaitan Melombong Bitcoin Di Malaysia

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
39,778
Joined
Jul 1, 2008
Messages
39,778
Reaction score
3,858
Points
261
Awards
1
hard wallet / cold wallet ada.

simpan kat situ,

bila internet ada balik guna la semula.

Dia mcm ni le Blockchain ni akan tutup kedai bila supercomputer setiap org ada satu kat umah.

or HP tu selaju Supercomputer.

kalau internet tak ada geng forex pun mati kutu. MT4 nak bukak kat mana

Pakai manual white board hahaha
 
Sponsored Post

waktong

Super Active Member
Messages
7,827
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,827
Reaction score
149
Points
83
Malaysia x pasti tapi oversea ramai.. ada satu mamat utuber ni suke tanye kt org2 kaya.. dia Tanya kaya sebb buat apa.. dia org jwp sebb internet la.. developer la... Pastu ada yg sebut cypto
malaysia bersepah dah bos
dan dah ada orang malaysia buat coin sendiri
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
gem
Messages
35,554
Joined
Nov 23, 2012
Messages
35,554
Reaction score
4,607
Points
296
Awards
1
Melombong Kripto Menggunakan Kini GPU Tidak Lagi Menguntungkan

Minggu lalu Ethereum mengubah sistem rantaian blok mereka dari sistem PoW (Proof-of-Work) ke bentuk PoS(Proof-of-Stake) yang akan mengurangkan penggunaan tenaga memproses sehingga 99%. Proses perubahan yang diberikan nama “The Merge” ini mendatangkan impak bukan sahaja kepada alam sekitar tetapi kepada pelombong kripto global.

Selepas The Merge dilakukan, aktiviti melombong kripto menggunakan GPU tidak lagi menguntungkan. Menurut laporan PCGamer yang menggunakan data dari laman WhatToMine – yang membandingkan kos GPU dan keuntungan yang boleh dijana – hanya sebilangan kecil kripto yang masih boleh memberikan keuntungan.

nvidia-ces-2022-rtx-3050-d-large-3840-950x535.jpg.webp


Keuntungan di sini juga adalah kecil sekitar $0.31 (~RM 1.41) sehari sebelum mengambil kira kos elektrik. Ini dicapai dengan melombong mata wang kripto yang tidak begitu popular dengan nilai yang masih rendah.

Akibatnya ramai pelombong kini mengurangkan aktiviti dan ada juga yang mungkin akan menjual sahaja mesin melombong yang dimiliki sementara menanti nilai kripto kembali stabil.

Kriptowang


Pengurangan penggunaan tenaga adalah sasaran dari awal penyokong kripto yang melihatnya sebagai mata wang masa depan yang lebih demokratik. Tetapi seperti yang dapat kita lihat tahun ini nilai pelbagai jenis kripto adalah tidak stabil dengan nilai boleh berubah dengan besar dalam masa beberapa hari.

Berita baik bagi peminat permainan vide dengan melombong menggunakan GPU tidak lagi menguntungkan, proses membeli kad grafik akan menjadi lebih mudah kerana tidak lagi disambar oleh pelombong.

Sumber asal https://www.pcmag.com/news/no-one-is-profitable-gpu-mining-faces-dark-days-after-ethereum-merge
 
Sponsored Post

Live Crypto

Currency
Rates
BTC
19438.3 USD
ETH
1331.53 USD
USDT
1.00005 USD
USDC
1.00002 USD
BNB
284.042 USD
XRP
0.47912 USD
BUSD
1.0003 USD
ADA
0.43351 USD
SOL
33.9611 USD
DOGE
0.06032 USD

CG Sponsors




Top
Log in Register