USD MYR 4.12450 BTC MYR 258,430 Gold MYR 7,289.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kemaskini Ebit Liew beri bantuan kepada seluruh rakyat Malaysia sejak PKP bermula

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
294,235
Reaction score
12,483
Points
2,376
Terharu sebak sangat rasa. Ya Allah macam mimpi dapat ziarah Guru yang teramat mulia Syeikh Habib Ali Zainal Abidin. Masa saya tengah bersedih beliau call saya dan beri kata semangat yang asbabnya Allah beri kekuatan. Sifat dan layanannya terasa seperti keluarga dekat. Sayang dan terlalu hormat padanya.

Dijamu makan bersama. Pohon doa dan nasihat. Habib Ali pesan buat kerja ini setiap hari betapa Nabi saw gembira. Walau ujian besar dan penat sangat. Tapi melihat hasilnya. Anak terbiar dapat disekolahkan dan dididik. Dapat melihat senyuman orang lain. Melihat kerja dan tanggungjawab lebih besar dan terus jangan berhenti.

Terasa rapat sangat dengan beliau. 2jam bersama dapat banyak ilmu dan sirah Nabi saw. Saat bersama Habib Ali terasa rindu pada Nabi saw dan keluarga Nabi saw. Ya Allah satu hari nanti temukanlah kami dengan Nabi saw,keluarga Nabi saw dan Para Sahabah rhum

Almarhum ayahanda tercinta Habib Ali Zainal Abidin baru meninggal dunia. Semoga Allah hadiahkan Syurga Firdaus buat ayahanda beliau. Dan terus beri kekuatan pada Habib Ali Zainal Abidin sentiasa sihat dipanjangkan usia dan keberkatan untuk terus membimbing ummah.

 
Sponsored Post

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
25,594
Reaction score
1,953
Points
206
Terharu sebak sangat rasa. Ya Allah macam mimpi dapat ziarah Guru yang teramat mulia Syeikh Habib Ali Zainal Abidin. Masa saya tengah bersedih beliau call saya dan beri kata semangat yang asbabnya Allah beri kekuatan. Sifat dan layanannya terasa seperti keluarga dekat. Sayang dan terlalu hormat padanya.

Dijamu makan bersama. Pohon doa dan nasihat. Habib Ali pesan buat kerja ini setiap hari betapa Nabi saw gembira. Walau ujian besar dan penat sangat. Tapi melihat hasilnya. Anak terbiar dapat disekolahkan dan dididik. Dapat melihat senyuman orang lain. Melihat kerja dan tanggungjawab lebih besar dan terus jangan berhenti.

Terasa rapat sangat dengan beliau. 2jam bersama dapat banyak ilmu dan sirah Nabi saw. Saat bersama Habib Ali terasa rindu pada Nabi saw dan keluarga Nabi saw. Ya Allah satu hari nanti temukanlah kami dengan Nabi saw,keluarga Nabi saw dan Para Sahabah rhum

Almarhum ayahanda tercinta Habib Ali Zainal Abidin baru meninggal dunia. Semoga Allah hadiahkan Syurga Firdaus buat ayahanda beliau. Dan terus beri kekuatan pada Habib Ali Zainal Abidin sentiasa sihat dipanjangkan usia dan keberkatan untuk terus membimbing ummah.


nanti ado lah geng2 tak puas hati yg komplen ttg foto ni, takdo penjarakan sosial lah, tak pakai mask, tak ikut sop lah, tak adil lah, tak keno denda rm1k lah

macam2 lah nanti deme komplen
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
294,235
Reaction score
12,483
Points
2,376
nanti ado lah geng2 tak puas hati yg komplen ttg foto ni, takdo penjarakan sosial lah, tak pakai mask, tak ikut sop lah, tak adil lah, tak keno denda rm1k lah

macam2 lah nanti deme komplen

Bondo paling best adalah kritik orang lain
Kono kat diri sdiri
Dio la paling kuat melenting
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
12,995
Reaction score
2,147
Points
201
Kat umah takpe
Jgn kat kedai makan atau masjid geng

Bukan nak elak jangkitan
Nak elak dr disaman :D
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
294,235
Reaction score
12,483
Points
2,376
10 rumah sekali terbakar di Kampung Pegawai Alor Setar Kedah. 9 rumah musnah habis tiada tinggal apa-apa dah. Baju pun habis. Orang susah-susah juga kawasan ini. Berat ujian mereka. Saya beri setiap keluarga sumbangan wang tunai. Saya terus belikan 9 peti ais dan 9 mesin basuh untuk setiap keluarga. Hadiah buat mereka.

Dengar cerita mereka tadi sedih juga. Dah 30 tahun duduk disitu. Rumah kecil ada 2 bilik dan 1 bilik air. Ada pakcik makcik dah tua macam mak ayah kita. Tapi susah juga sebab tanah rezab katanya. Semua tadi mengadu nasib. Sekarang mereka menumpang di rumah saudara dan ada rumah kawan-kawan.

Semoga dimudahkan semuanya. Terima kasih pada kerajaan negeri, menteri, yb yang turut dan lebih awal menziarahi dan membantu. Terima kasih zakat dan jkm. Terima kasih ketua kg dan masyarakat setempat serta ngo setempat. Terima kasih semua yer. Harap masalah mereka dapat diselesaikan yer. Saya cuma ziarah dan beri sedikit jer sumbangan.

 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
37,898
Reaction score
2,726
Points
206
Ebit Lew mahu buka 'Restoran Free', rumah gelandangan di ibu negara

51613993450_EbitLew.jpg


KUALA LUMPUR: Pendakwah dan dermawan terkenal, Ebit Lew sedang merancang untuk meluaskan lagi kerja-kerja kemanusiaan dan kebajikan dengan membuka sebuah restoran yang menawarkan juadah percuma kepada pengunjungnya.

Dengan menyasarkan lokasi di Kuala Lumpur dan Putrajaya, Ebit memberi bayangan ‘Restoran Free’ itu akan menyediakan makanan kepada yang benar-benar memerlukan dan kelaparan.

Tidak hanya membuka ‘Restoran Free’, bahkan, beliau juga mempunyai hasrat untuk membuka tempat penginapan baharu untuk golongan gelandangan di ibu negara selain menyediakan tapak berniaga untuk penjaja dan membantu mereka dari segi dana dan lain-lain.

Rancangan-rancangan itu dikongsi Ebit menerusi pertemuannya dengan Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa pada Isnin.

Menurut Ebit, beliau berterima kasih kepada Annuar kerana tidak pernah terlepas pandang terhadap golongan yang memerlukan.

“Pohon doakan. Banyak perkara dibincangkan bersama Tan Sri Annuar Musa demi orang miskin dan orang yang memerlukan.

“Sedih sayu tadi berbual tentang orang susah. Ramai yang sudah dibantu tapi ramai lagi yang masih memerlukan. Kami berbincang mengenai masalah kemiskinan dan kesusahan masyarakat kita,” kata Ebit dalam hantaran di akaun media sosialnya.

61613992372_freesize.jpg


Dalam pertemuan itu, Ebit turut berkongsi yang Annuar ada bertanya padanya tidak penatkah menjejalah ke sana sini dengan menggunakan kudrat dan dana yang banyak semata-mata untuk membantu golongan memerlukan.

“Jawab saya Tan Sri lagi penat. Saya cuma sedikit berbanding usaha kerajaan dan badan yang lain. Senyuman pada wajah orang miskin dan doa mereka sangat besar nilainya,” tulis Ebit lagi.

Bagi Ebit, kerjasama beliau dengan Kementerian Wilayah Persekutuan adalah semata-mata untuk membantu masyarakat.

“Terima kasih Tan Sri. Semoga Allah beri kebaikan dan kekuatan terus membantu masyarakat. Semoga menjadi asbab kebaikan,” ujar Ebit.

 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
294,235
Reaction score
12,483
Points
2,376
Pohon doakan yer. Banyak perkara dibincangkan bersama Tan Sri Annuar Musa demi orang miskin dan orang yang memerlukan. Baik dan sangat rendah diri orangnya. Sedih sayu tadi berbual tentang orang susah. Ramai yang dah dibantu tapi ramai lagi yang masih memerlukan. Kami berbincang mengenai masalah kemiskinan dan kesusahan masyarakat kita. Beliau kata,ustaz tak penat ke merata sana sini dengan tenaga dan dana yang banyak. Jawab saya Tan Sri lagi penat. Saya cuma sedikit berbanding usaha kerajaan dan badan yang lain. Senyuman pada wajah orang miskin dan doa mereka sangat besar nilainya.

Perkara yang akan dilakukan bersama menyediakan Tapak berniaga untuk penjaja seperti Food Court dan membantu mereka dari segi dana dan lain-lain. Kami juga akan buat Restoren Free untuk mereka yang memerlukan dan lapar untuk makan di KL dan Putrajaya. Berbincang untuk membuka tempat penginapan baru untuk mereka yang bergelandangan di kuala Lumpur.

Terima kasih Tan Sri. Semoga Allah beri kebaikan dan kekuatan terus membantu masyarakat. Semoga menjadi asbab kebaikan.

 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
7,266
Reaction score
882
Points
121
Pohon doakan yer. Banyak perkara dibincangkan bersama Tan Sri Annuar Musa demi orang miskin dan orang yang memerlukan. Baik dan sangat rendah diri orangnya. Sedih sayu tadi berbual tentang orang susah. Ramai yang dah dibantu tapi ramai lagi yang masih memerlukan. Kami berbincang mengenai masalah kemiskinan dan kesusahan masyarakat kita. Beliau kata,ustaz tak penat ke merata sana sini dengan tenaga dan dana yang banyak. Jawab saya Tan Sri lagi penat. Saya cuma sedikit berbanding usaha kerajaan dan badan yang lain. Senyuman pada wajah orang miskin dan doa mereka sangat besar nilainya.

Perkara yang akan dilakukan bersama menyediakan Tapak berniaga untuk penjaja seperti Food Court dan membantu mereka dari segi dana dan lain-lain. Kami juga akan buat Restoren Free untuk mereka yang memerlukan dan lapar untuk makan di KL dan Putrajaya. Berbincang untuk membuka tempat penginapan baru untuk mereka yang bergelandangan di kuala Lumpur.

Terima kasih Tan Sri. Semoga Allah beri kebaikan dan kekuatan terus membantu masyarakat. Semoga menjadi asbab kebaikan.

antara menteri yang nampak menjalankan fungsi.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register