Covid-19 Kemaskini Aplikasi Pergerakan PKP - COVID19

CG Sponsors




Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
26,008
Reaction score
3,798
Points
236
17.04.2020 - Kuala Lumpur, Majlis Keselamatan Negara hari ini melalui media sosial mengumumkan yang mana MKN tidak melakukan sebarang penilaian atau memperakukan aplikasi GERAK Malaysia yang telah diterbitkan oleh pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia.

Untuk makluman, SKMM telah pun menerbitkan aplikasi baru untuk pengguna tempatan dinamakan GERAK Malaysia dalam usaha untuk membuat pengesanan kontak. MKN dilihat tidak membuat pengesahan untuk aplikasi ini disebabkan oleh pemantauan data lokasi olehnya.

Ia agak mengejutkan untuk melihat pihak SKMM turut menyertakan logo MKN pada aplikasi terbitan mereka, sedangkan aplikasi berkenaan tidak diperakukan oleh pihak MKN. GERAK Malaysia sebelum ini telah disenaraikan di kedai aplikasi Android dan iOS, dan dikatakan akan digunakan sebagai aplikasi pengesanan kontak di Malaysia, dalam usaha untuk mengurangkan penyebaran wabak Covid-19.

Pada masa yang sama, pihak MKN turut telah mengumumkan mereka sedang bekerjasama dengan pihak MOSTI dalam mengabungkan aplikasi MySejahtera dan MyTrace menjadi satu aplikasi.

 
Last edited:
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
290,436
Reaction score
12,167
Points
2,376
IMG_20200417_191819.jpg


Aplikasi GERAK MALAYSIA Dalam Play Store Android​
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
31,247
Reaction score
1,536
Points
201
bile MP ramai dalam satu kementerian tambahan plak whatsup group tak ada ... jadi la mcm ni... ko gan cara ko aku gan cara aku... aaaaaaaaa elok la sangat perangai tu... belum lagi mp2 lain masuk GLC
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
26,008
Reaction score
3,798
Points
236
lawak diorang ni, rasa orang kerja MCMC ni budak2 lepasan U ke ape, kalo belum verify dan x rasmi jangan masukkan dalam Play Store sana
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
31,247
Reaction score
1,536
Points
201
lawak diorang ni, rasa orang kerja MCMC ni budak2 lepasan U ke ape, kalo belum verify dan x rasmi jangan masukkan dalam Play Store sana
kementerian byk mp mcm tu la jadinya... masing2 nak jadi hero tampa rujuk dan bincang gan pihak berkait... kerajaan carca merba betul
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
290,436
Reaction score
12,167
Points
2,376
lawak diorang ni, rasa orang kerja MCMC ni budak2 lepasan U ke ape, kalo belum verify dan x rasmi jangan masukkan dalam Play Store sana
Belum dapat pengesahan dari MKN pun dah upload dalam Play Store
Kalau jadi apa² SKMM la kena jawab nanti
Sebab MKN belum bagi kelulusan
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
26,008
Reaction score
3,798
Points
236
Belum dapat pengesahan dari MKN pun dah upload dalam Play Store
Kalau jadi apa² SKMM la kena jawab nanti
Sebab MKN belum bagi kelulusan
sbb tu topik awal dapat saya cepat edit, survey2 jumpa maklumat pasal pengesahan MKN ni, takut nanti rakan CG sape2 download plak, sbb app original tu ada fungsi location tracker ..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
290,436
Reaction score
12,167
Points
2,376
sbb tu topik awal dapat saya cepat edit, survey2 jumpa maklumat pasal pengesahan MKN ni, takut nanti rakan CG sape2 download plak, sbb app original tu ada fungsi location tracker ..
Tu la
Awal² tadi tak nampak info dari twitter KJ tu
MKN pun byk menda nak kena fikir sekarang
Belum tentu boleh bagi keputusan cepat sangat
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
26,008
Reaction score
3,798
Points
236
Sponsored Post
Top
Log in Register