BTC USD 66,924.1 Gold USD 2,413.46
Time now: Jun 1, 12:00 AM

KELEBIHAN DAN KEBAIKAN MENJADI AHLI PERTUBUHAN PEMERKASAAN DAN TRANSFORMASI EKONOMI MALAYSIA (PPTEM)

rumahemas4u

Super Active Member
Messages
6,790
Joined
Jan 21, 2009
Messages
6,790
Reaction score
69
Points
80

KELEBIHAN DAN KEBAIKAN MENJADI AHLI PERTUBUHAN PEMERKASAAN DAN TRANSFORMASI EKONOMI MALAYSIA (PPTEM) - Program Membayar Hutang sehingga RM 400,000 dan Khairat Kematian sehingga RM 100,000. (tertakluk kepada terma dan syarat)​

Syarat Menjadi Ahli :

 1. Berumur 18 tahun ke atas
 2. Yuran Penyertaan RM 20.00 setahun
 3. Warganegara Malaysia
 4. Beragama Islam
Kelebihan & Keistimewaan :
 1. Boleh menghadiri 4 kursus (2 jam setiap sessi) - PERCUMA:
  • 2 Kursus Pemerkasaan
  • 2 Kursus Transformasi
 2. Boleh membuat live (produk atau service review) selama 1 jam Bersama DJ Rizz - PERCUMA
 3. Boleh menyertai program Sodaqah.com, program Membayar Hutang sehingga RM 400,000 dan Khairat Kematian sehingga RM 100,000.
 4. Boleh memperolehi sistem pengurusan Enterprise Resource Planning (ERP) – Pengurusan Akaun, Pengurusan Sumber Manusia, Pengurusan Gaji dan Elaun Pekerja dan Pengurusan Projek – PERCUMA (Basic).
 5. Boleh mendaftar dan memasarkan produk atau perkhidmatan di RizqMall SuperApps 9 in 1 (rizqmall.my) – PERCUMA (mengikut syarat dan terma).
 6. Mendapat Diskaun atau Percuma untuk mengikuti kursus, bengkel atau lawatan.
 7. Mendapat Diskaun untuk membina laman web, e-commerce, system pengurusan atau mobile apps.
 8. Diberikan Diskaun untuk mengikuti promosi jualan seperti pameran atau booth jualan di dalam dan luar negara.
 9. Diberikan keutamaan untuk memasarkan produk dan perkhidmatan di semua premis yang PPTEM ada Kerjasama dan Produk atau Service sesuai dengan Premis.
 10. Usahawan juga digalakkan bekerjasama dan berusahasama dengan PPTEM
 11. Khidmat Rundingancara Profesional seperti ICT, Pemborong, Kewangan, Premis, Industri, Akademia, Pengiklanan dan Promosi dan juga Guaman
Cara-Cara untuk menjadi ahli PPTEM :
Boleh terus ke laman web di https://pptem.org/access/register/PPTEM237407

954
Ahli PPTEM
37
Taklimat
19
Aktiviti
31
Usahasama

Mengenai PPTEM​

Pertubuhan Pemerkasaan dan Transformasi Ekonomi Malaysia.

PERTUBUHAN PEMERKASAAN DAN TRANSFORMASI EKONOMI MALAYSIA (PPTEM)​

Pertubuhan Pemerkasaan dan Transformasi Ekonomi Malaysia (PPTEM) telah ditubuhkan pada 5 Oktober 2018 dengan nombor pentaftarannya ialah PPM-008-10-05102018. Tujuan penubuhannya adalah untuk MEMPERKASA usahawan kecil dan sederhana kepada yang lebih berupaya untuk pertumbuhan pada cabaran yang mendatang. Tujuan lain juga untuk MENTRANSFORMASIkan usahawan kepada analog kepada digital sama ada dari segi pengurusan, pemasaran dan sebagainya. Satu Sekretariat juga telah juga ditubuhkan untuk mengkaji dan melaksanakan Pelan Pelaksanaan dan Transformasi Ekonomi Bumiputera (3PTEB) dan telahpun dilancarkan pada 3 Julai 2019 dan telah dirasmikan oleh YB Menteri Pembangunan Usahawan. Zero to Legacy.

Jawatankuasa PPTEM​

Pertubuhan Pemerkasaan dan Transformasi Ekonomi Malaysia.

Jawatankuasa PPTEM​


 • Dato' Nasruddin Bin Sulaiman - Pengerusi
 • En. Ahmad Zulhilmi Bin Ahamad Puat - Timb. Pengerusi
 • En. Haris Fadzlah Bin Mat Ali - Penaung & Penasihat
 • Puan Anisah Fadhilah Binti Harun - Setiausaha
 • Puan Rozita Binti Mohamed Kamaruddin - Bendahari

Cara-Cara untuk menjadi ahli PPTEM :
Boleh terus ke laman web di https://pptem.org/access/register/PPTEM237407

BAGI MEREKA YANG BERMINAT UNTUK MENYERTAI Sodaqah.com Untuk Program Membayar HUTANG.
Boleh menyertai program Sodaqah.com, program Membayar Hutang sehingga RM 400,000 dan Khairat Kematian sehingga RM 100,000.

Mari bersama-sama membangunkan ekonomi muslim​

Statistik ini menunjukkan kami sangat peka dalam memastikan pembangunan program ini mencapai matlamatnya.
273
Pengguna
654
Jumlah Sumbangan
7941
Aktiviti yang telah dianjurkan
654
Rakan Kongsi

SODAQAH.COM​

sodaqah.com adalah satu platform yang dibangunkan bagi bertujuan untuk membantu pemiutang bagi menjelaskan hutang yang sedia ada dan menjana ekonomi muslim ke arah yang lebih baik.

Sumbangan yang di terima akan di agihkan seperti berikut :
 • 50% - Penyelesaian Hutang
 • 35% - Khairat Kematian
 • 6 % - Pentadbiran
 • 6 % - ICT / System / Teknikal
 • 3% - Amil

Peserta boleh mendaftar akaun untuk menyertai sodaqah.com.
Sumbangan boleh dibuat melalui sistem sodaqah.com .
sodaqah.com tidak melantik mana-mana individu atau ejen untuk kutipan sumbangan.

Jika anda ada berhutang hanya RM100.00 pun boleh di hantar untuk di proses.
RM400k adalah jumlah maksima yang boleh di senaraikan oleh peserta.

Setiap jumlah sumbangan yang di beri daripada peserta akan di masukkan ke dalam akaun PPTEM - Pertubuhan Pemerkasaan Dan Transformasi Ekonomi Malaysia. Wang itu akan di agihkan kepada penyelesaian hutang, khairat kematian, pentadbiran, ict/sistem/teknikal dan amil.
 
Sponsored Post

Manfaat Ahli PPTEM ( Aktif )​


Sodaqah
Kemudahan penyelesian hutang sehingga RM400,000.00 (Empat Ratus Ribu). Ahli PPTEM yang aktif layak menyumbang dan menyenaraikan hutang-hutang semasa untuk di selesaikan.

Rizqmall
Rizqmall Super App menjadikan makanan dalam talian, barangan runcit, penghantaran bungkusan dan membeli-belah farmasi dengan pantas dan mudah.

Member get Member
Jana pendapatan anda dengan program member get member. Ajak rakan anda untuk sertai keluarga kami dan dapatkan komisyen dari setiap rakan anda yang menjadi ahli yang aktif di PPTEM.
Cara-Cara untuk menjadi ahli PPTEM :
Boleh terus ke laman web di https://pptem.org/access/register/PPTEM237407

DJ Live
Pasarkan produk atau perkhidmatan anda bersama DJ Rizz. Setiap sesi berjalan selama 1 jam dan akan di tayangkan di Facebook, Youtube & laman sesawang PPTEM.

Whatsapp Group
Whatsapp group dikhaskan untuk ahli PPTEM berkomunikasi, berkongsi peluang perniagaan dan membina jaringan.

Rundingancara
Khidmat Rundingancara Profesional seperti ICT, Pemborong, Kewangan, Premis, Industri, Akademia, Pengiklanan dan Promosi dan juga Guaman.

Diskaun
Dapatkan diskaun untuk :
 • Mengikuti kursus, bengkel atau lawatan.
 • Membina laman web, e-commerce, sistem pengurusan atau mobile apps

Cara-Cara untuk menjadi ahli PPTEM :
Boleh terus ke laman web di https://pptem.org/access/register/PPTEM237407
 
Last edited:
KUALA LUMPUR: Kerajaan perlu mencari jalan mempermudahkan permohonan usahawan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) untuk mendapatkan dana pembiayaan usahawan Bumiputera yang diumumkan di bawah Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA).

Pengerusi Pertubuhan Pemerkasaan dan Transformasi Ekonomi Malaysia (PPTEM) Terengganu, Bibi Rozita Hashim, berkata ini kerana syarat ketat dikenakan terhadap pemohon dana pembiayaan itu menyebabkan ramai usahawan tidak menerima manfaat pembiayaan itu.

"Masalahnya adalah APK (agensi pelaporan kredit) selain beberapa masalah lain. Namun, dalam keadaan sukar ini, jika kerajaan tidak memberi peluang (peroleh dana pinjaman) bagaimana mereka boleh mencambahkan dana dan kemudian membayar hutang lapuk.

"Kadang-kadang masalah ini (APK) datang disebabkan mereka menjadi penjamin kepada orang lain, tiba-tiba mereka pula disenarai APK atas kegagalan orang lain melunaskan bayaran," katanya ketika dihubungi.

DISYORKAN UNTUK ANDA

Beliau mengulas kenyataan Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, yang memaklumkan dana pembiayaan disalurkan kerajaan menerusi Perbadanan Usahawan Nasional Bhd (PUNB) dan MARA sebanyak RM500 juta masih banyak berbaki dan belum dimohon.

Dana berkenaan diumumkan kerajaan menerusi PENJANA Jun lalu, yang mana sebanyak RM200 juta ditawar melalui PUNB dan RM300 juta disalur menerusi MARA. Namun, hanya RM16.22 juta disalurkan PUNB sehingga 18 September lalu, sementara jumlah yang sudah disalur menerusi MARA belum diperoleh.

Mengulas lanjut, Bibi Rozita berkata, kerajaan menerusi PUNB dan MARA perlu cari jalan, selain mengadakan perbincangan dua hala bagi mencari titik penyelesaian bersama untuk mencapai situasi 'menang-menang'.

"Jangan sampai bekukan (pinjaman) terus, mungkin ada cara lain. Cuba duduk berbincang dan cari penyelesaian macam mana mahu jadikan mereka ini bayar hutang dan bersihkan nama (dalam APK)," katanya.

Sementara itu, Pengerusi Pertubuhan Pembangunan Tenaga Mahir Zon Timur, Abdul Hadi Che Wail, berkata kebanyakan PKS ketika ini berdepan masalah aliran tunai berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang diumumkan kerajaan sebelum ini sehingga menyebabkan perniagaan mereka terjejas.

Katanya, masalah itu menyebabkan sebahagian mereka gagal melunaskan pinjaman terdahulu sehingga tersenarai dalam rekod APK.

"Apabila mereka memohon dana pembiayaan baharu seperti diumumkan kerajaan di bawah PENJANA, permohonannya tidak diluluskan atau berdepan masalah," katanya.

Beliau yang juga Ketua Pengawai Eksekutif Adimega Sdn Bhd, sebuah syarikat yang melatih usahawan berkata, PKS ini mesti diberi peluang menjana semula ekonominya terutama selepas berdepan kesukaran ketika pandemik COVID-19.

"Peluang mesti diberikan. Beberapa syarat yang mungkin boleh dilonggarkan seketika, sebaiknya dilonggarkan supaya akhirnya mereka dapat menggunakan dana itu untuk menampung kerugian yang dialami ketika PKP.

"Ini juga peluang untuk mereka merencana bentuk perniagaan baharu yang akhirnya boleh mendatangkan pulangan yang lebih baik," katanya.Cara-Cara untuk menjadi ahli PPTEM :
Boleh terus ke laman web di https://pptem.org/access/register/PPTEM237407
 
As Salam dan Salam Sejahtera,

❓ *KENAPA MASIH BELUM MENDAFTAR MENJADI AHLI, _PERTUBUHAN PEMERKASAAN DAN TRANSFORMASI EKONOMI MALAYSIA (PPTEM)_?*

ℹ️ *SIBUK SANGAT KOT...*

Tuan / Puan nak jadi usahawan nak meniaga bukan *BOLEH MENIAGA SORANG-SORANG,* perlukan *JARINGAN, SOKONGAN*, *ILMU* dan Lain-Lain.

Bila tengok *BANGSA LAIN BERJAYA,* kita *CEMBURU* dan *JELOUS*, terbitlah kata-kata *CERCA* dan *NISTA.*

Tetapi sebenarnya kita yang salah sendiri *TAK MAHU BERSATU / JAMAAH* dalam Perniagaan. Sentiasa *BERPRASANGKA BURUK* terhadap kawan dan lawan.

Bila suruh menjadi AHLI PPTEM tak usahkan *BERBAYAR* RM20.00 setahun, ttp yang *PERCUMA* pun malas nak daftar

Bila tak boleh *BERKOMEN* atau *TAK BOLEH BERIKLAN* dalam group kata kami nak *MENUTUP PERIUK NASILAH*, *TAK NAK TOLONG USAHAWAN MELAYULAH* dan macam,-macam lagi...

Bukan *PAYAHPUN*, klik link di bawah daftar, habis cerita :

✅https://pptem.org/access/register/PPTEM237407
✅https://pptem.org/access/register/PPTEM237407
✅https://pptem.org/access/register/PPTEM237407

Kepada yang telah menjadi Ahli PPTEM berbayar (RM 20.00 setahun) akan mendapat pelbagai faedah, antaranya :

1️⃣ Program Member Get Member. Setiap kali Ahli PPTEM share link mereka, dan ada yang mendaftar Tuan / Puan akan diberikan ganjaran sebanyak RM 3.00 (setiap kali ahli tersebut mendaftar dan memperbaharui keahlian tahun berikutnya)

2️⃣ Boleh mengikut Program Sodaqah.com. Program untuk membayar hutang setiap ahli PPTEM sehingga RM 400,000 dan mendapat keistimewaan khairat kematian dari RM 50,000 hingga RM 100,000 (mengikut syarat dan terma).

3️⃣ Boleh menjadi Vendor di RIZQMALL Super Apps. Boleh memasarkan produk, perkhidmatan dan premis.

4️⃣ E- Wallet di Akaun Ahli di PPTEM atau Apps Rizqmall untuk terima dan membuat bayaran.

5️⃣ Boleh mendapat KONSULTANSI dengan Pakar-Pakar Perniagaan dan Undang-Undang di atas talian.

6️⃣ Boleh masuk ke group Usahawan PPTEM dan lain-lain group yang sesuai.

7️⃣ Boleh buat tempahan untuk bersiaran lansung (Live) 1 jam untuk review produk dan perniagaan.

8️⃣ Boleh mengikuti program seperti seminar, event, dialog dll pada harga diskaun dan percuma.

9️⃣ Dan banyak lagi....

*Jangan tanya lagi, "Jika saya join Pertubuhan ini, saya dapat Apa?"* kerana banyak yang telah disediakan.

✅ *Mahal ke jadi Ahli PPTEM?* Tidak mahal cuma RM 20.00 setahun (bersamaan 0.055 sen sehari).

✅ *Masih mahal juga tu, boleh saya nak join, tetapi tak nak bayar yuran Ahli?* Boleh, daftar saja

*ISLAM MESTI BERSATU dan JAMAAH INI*, Islam dituntut untuk bersatu (berjamaah) tetap kita dalam perniagaan *ENGKAU ENGKAUdan AKU AKU* menyebabkan kita sering ditindas.

Maaf cakaplah, *KITA MACAM ANJING, MENYALAK KUAT, TETAPI BAGI PAHA SURUH GIGIT TAK BOLEH GIGIT KERANA TAK ADA GIGI.*

Perlembagaan Malaysia, memperuntukkan *PELBAGAI KEMUDAHAN DAN KEISTIMEWAAN UNTUK BANGSA MELAYU ttp KITA GAGAL UNTUK MENGAMBIL KEISTIMEWAAN DAN KELEBIHAN INI.*

Wassalam, Terima Kasih
 
As Salam dan Salam Sejahtera,

JEMPUTAN KE PROGRAM
*SEMBANG NIAGA PPTEM - SIRI 2*
*Tajuk : RIZQMALL SuperApps 9 in 1* (Pendaftaran Vendor, Set Up Store/Kedai Online, Kemasukan Produk atau Servis)

Dalam dunia perniagaan sekarang, semua perniagaan mahu atau tidak kita semestinya mengambil peluang untuk *MAMASARKAN* perniagaan, produk atau perkhidmatan kepada seberapa ramai pengguna, namun masih ramai yang tidak peka dengan perkembangan pada waktu ini dan akan datang.

Oleh itu, PPTEM (Pertubuhan Pemerkasaan dan Transformasi Ekonomi Malaysia) akan menganjur program dan memperkenalkan *RIZQMALL* yang telah dibangunkan oleh PPTEM dan akan dilancarkan secara rasminya tidak lama lagi ke seluruh negara dan bermulanya di sini :

📅 *Tarikh :* 01 Mac 2023
⏰ *Masa :* 10.00 pagi - 12.00 tengahari
🏠 *Tempat :* 19-2, Jalan Seri Rejang 1, Rampai Business Park, Setapak, 53300 Kuala Lumpur
🕹️ *Lokasi Maps :* akan diberikan di dalam group
💱 *Yuran* :
1️⃣ *Ahli Berbayar :* PERCUMA
2️⃣ *Ahli Tidak Berbayar :* RM 30.00
3️⃣ *Usahawan :* RM 50.00
👫 *Terhad* : 20 peserta sahaja

*PERHATIAN*. Peserta dikehendaki membawa peralatan dan dokumen berikut :
1️⃣ Salinan SSM / IC dalam bentuk digital.
2️⃣ Gambar (Logo Perniagaan, Banner, Produk atau Flyer) jika ada.
3️⃣ Bawa Produk Contoh untuk sessi Rakaman Video / Live.
4️⃣ *Bawa Laptop, Tabs atau Phone yang mempunyai capaian Internet*

*AKHIR PROGRAM*
1️⃣ Peserta akan memperolehi 1 Kedai / Store Online di RIZQMALL seumur hidup - PERCUMA (Unlimited Produk / Servis)
2️⃣ Perserta boleh Masukkan Produk Sendiri / Edit dan Promosi di RIZQMALL.
3️⃣ Menerima Belian / Tempahan dari setempat, negeri, negara.
4️⃣ Banyak lagi.....

*Berminat?* Join Group dan Masukkan Nama dan No. Telefon di senarai Peserta.

*Bagaimana Saya di luar Kawasan?* Semua Pengerusi PPTEM Negeri juga akan menganjurkan program ini dari masa ke semasa.

*Boleh ke Agensi / NGO atau Koperasi untuk menganjurkan Program ini?* Boleh dan sangat-sangat di alu-alukan dan boleh hubungi kami di www.wasap.my/+60177051651/naktahuRizqMall

*Sebarang Pertanyaan dan Maklumat boleh menghubungi :*

📞 www.wasap.my/+60177051651/naktahuRizqMall
 
As Salam dan Salam Ramadhan,

JEMPUTAN KE PROGRAM
*SEMBANG NIAGA PPTEM - SIRI 7*
*Tajuk : RIZQMALL SuperApps 9 in 1* (Pendaftaran Vendor, Set Up Store/Kedai Online, Kemasukan Produk atau Servis)
*Penyampai : YBhg En. Haris Fadzlah, Penaung / Penasihat PPTEM merangkap Pengerusi Sekretariat 3PTEM*

Dalam dunia perniagaan sekarang, mahu atau tidak usahawan semestinya mengambil peluang untuk *MAMASARKAN perniagaan, produk, perkhidmatan dan premis* kepada seberapa ramai pengguna atau pelanggan, namun masih ramai yang tidak peka dengan perkembangan Aplikasi Mobile dan MEDSOS pada waktu ini.

Oleh itu, PPTEM (Pertubuhan Pemerkasaan dan Transformasi Ekonomi Malaysia) akan menganjur program dan memperkenalkan *RIZQMALL SuperApps 9 dalam 1* yang telah dibangunkan oleh PPTEM dan akan dilancarkan secara rasminya tidak lama lagi ke seluruh negara dan bermulanya di sini :

📅 *Tarikh :* 05 April 2023 (Rabu)
⏰ *Masa :* 10.00 pagi - 12.00 tengahari
🏠 *Tempat :* 19-2, Jalan Seri Rejang 1, Rampai Business Park, Setapak, 53300 Kuala Lumpur
🕹️ *Lokasi Maps :* akan diberikan di dalam group
💱 *Yuran* :
1️⃣ *Ahli Berbayar :* PERCUMA
2️⃣ *Ahli Tidak Berbayar :* RM 30.00
3️⃣ *Usahawan :* RM 50.00

*PERHATIAN*. Peserta dikehendaki membawa peralatan dan dokumen berikut :
1️⃣ Salinan SSM / IC dalam bentuk digital.
2️⃣ Gambar (Logo Perniagaan, Banner, Produk atau Flyer) jika ada.
3️⃣ Bawa Produk Contoh untuk sessi Rakaman Video / Live.
4️⃣ *Bawa Laptop, Tabs atau Phone yang mempunyai capaian Internet*

*AKHIR PROGRAM*
1️⃣ Peserta akan memperolehi 1 Kedai / Store Online di RIZQMALL seumur hidup - PERCUMA (Unlimited Produk / Servis)
2️⃣ Perserta boleh Masukkan Produk Sendiri / Edit dan Promosi di RIZQMALL.
3️⃣ Menerima Belian / Tempahan dari setempat, negeri, negara.
4️⃣ Banyak lagi.....

*Berminat?* Join Group dan Masukkan Nama dan No. Telefon di senarai Peserta.

*Bagaimana Saya di luar Kawasan?* Semua Pengerusi PPTEM Negeri juga akan menganjurkan program ini dari masa ke semasa.

*Boleh ke Agensi / NGO atau Koperasi untuk menganjurkan Program ini?* Boleh dan sangat-sangat di alu-alukan dan boleh hubungi kami di www.wasap.my/+601115238118/RIZQMALL

✅ *Join Group Sembang Niaga PPTEM :* https://chat.whatsapp.com/GhIhWXJkdlj6FATr1oPzxX

*Sebarang Pertanyaan dan Maklumat boleh menghubungi :*

📞 www.wasap.my/+601115238118
📞 www.wasap.my/+601115458118

*Nota :*

*SEMUA AHLI PPTEM DAN USAHAWAN DIJEMPUT HADIR DAN JEMPUT SEMUA RAKAN USAHAWAN UNTUK HADIR BERSAMA*
 
Assalammualaikum WBKT,

Salam Ramadhan YBhg Tan Sri, Datuk, Datin, Tuan, Puan, Saudara dan Saudari,

*KEMPEN KEAHLIAN PPTEM 1,000,000 (1 JUTA) 2023*
✅ https://pptem.org/access/register/PPTEM237407

*PENGENALAN*

Kita (PPTEM) mempunyai sasaran keahlian PPTEM seramai 1 juta orang pada penghujung tahun 2023, dan ini boleh dicapai dengan program *Member Get Member* dengan beberapa kempen, sokongan Ahli PPTEM dan beberapa saluran yang telah diberikan oleh Agensi Kerajaan.

*PERLAKSANAAN*

Setiap Ahli PPTEM boleh berkempen dengan memberikan Link Keahlian masing-masing kepada pelanggan untuk mendaftar melalui Link Ahli PPTEM. Caranya :

1️⃣ *Cara Share Link.* Semua Ahli (Ahli Berbayar sahaja, jika belum menjadi Ahli Berbayar sila buat pembayaran) yang mendaftar sebagai Ahli PPTEM boleh Log In dan cari Menu Member Get Member. Jika menggunakan Handphone lihat di bawah sekali akan ada QR Code dan Copy Link. Sila Copy Link dan Share Link atau QR Code kepada prospek yang ingin mendaftar sebagai Ahli PPTEM.

2️⃣ *Ganjaran.* Semua pendaftaran yang menggunakan Link atau QR Code Ahli, senarai yang mendaftar akan dipaparkan di Member Get Member, jika Ahli baru sudah membayar, keahlian akan diaktifkan dengan warna hijau, jika belum membayar akan berwarna merah. Setiap pendaftaran yang telah membayar Yuran Ahli RM 20.00 setahun, introducer (Ahli punya link) akan mendapat *Ganjaran RM 3.00* setiap tahun setiap kali ahli berkenaan membayar yuran tahunannya.

3️⃣ *E Wallet.* E Wallet ada 2 versi tetapi ia akan selari ini di buat kerana Ganjaran bukan daripada Member Get Member saja ttp juga program sodaqah.com.

➡️ E-Wallet 1. Di dalam sistem Keahlian PPTEM juga ada E-Wallet, cuma kelebihannya adalah semua Ahli boleh membuat pemindahan wangnya ke akaun bank sendiri.

➡️ E-Wallet 2. Semua yang telah mendaftar sebagai Ahli PPTEM boleh juga download APPS RIZQMALL di google Play Store atau di Apple Store dan Log In menggunakan email dan password pendaftaran Ahli PPTEM. E-Wallet akan juga secara otomatis akan ada di atas sekali dan menunjukkan jumlah semasa. E-Wallet di RIZQMALL ahli boleh membeli di RIZQMALL atau di mana-mana premis yang ada QR Code untuk membuat bayaran.

3️⃣ *Program Sodaqah.com.* Mana-mana ahli PPTEM yang join program sodaqah untuk membayar hutang dan kita sebagai Introducer kepada ahli yang membuat sodaqah. 3% portion Amil juga akan masuk ke E-Wallet kita.

*KEISTIMEWAAN LAIN*

Kepada Ahli yang telah mendaftarkan 100 Ahli PPTEM berbayar, boleh memohon untuk Dana Perniagaan daripada PPTEM sehingga RM 1,000,000 (mengikut syarat dan terma).

Dana yang diberikan TIDAK PERLU DIBAYAR BALIK

*RUMUSAN*

PPTEM percaya dengan cara ini, kita akan meramaikan Ahli PPTEM, supaya PPTEM boleh bersuara kepada Kerajaan Persekutuan atau Kerajaan Negeri untuk membela Nasib Usahawan dan Nasib Mereka (Belia dan Siswazah) yang tidak berpeluang mendapatkan pekerjaan.

Hanya Usahawan Berjaya yang boleh menawarkan PELUANG PEKERJAAN dan PERNIAGAAN kepada Anak Bangsa kita.

Allahuaklam, Wassalam

BERSATU KITA TEGUH, BERCERAI KITA ROBOH.....


✅ Daftar Ahli PPTEM :

------------

JOIN GROUP AHLI
*PERTUBUHAN PEMERKASAAN DAN TRANSFORMASI EKONOMI MALAYSIA (PPTEM)*
DI SELURUH NEGARA

YBhg Datuk / Datin / Tuan / Puan,

Mohon saudara Saudari untuk menyertai group PPTEM di Seluruh Negara, BERSATU kita TEGUH... ZERO to LEGACY...

✍️ NEGERI PERLIS : https://chat.whatsapp.com/J9YhDm4Irep1GZBNS8EwAJ

✍️ NEGERI KEDAH : https://chat.whatsapp.com/CHGUCuYkyKkJXtys9LWOwx

✍️ NEGERI PULAU PINANG : https://chat.whatsapp.com/LfbrlSevkRJCNrthGuNCE3

✍️ NEGERI PERAK : https://chat.whatsapp.com/K5S3tOrokCh6JS8eDRtaje

✍️ NEGERI SELANGOR : https://chat.whatsapp.com/HfeJGxx7b8W9Xug0iIYPi6

✍️ WP (KL / PUTRAJAYA) : https://chat.whatsapp.com/FYSzHOcONU8D5E8do6CnwH

✍️ NEGERI SEMBILAN : https://chat.whatsapp.com/GjPht42xi4CBNRvOJa39rO

✍️ NEGERI MELAKA : https://chat.whatsapp.com/KuH3qQkMsZFJ049aPCegMb

✍️ NEGERI JOHOR : https://chat.whatsapp.com/Kn9fGloqhds5dcL0NAdae1

✍️ NEGERI PAHANG : https://chat.whatsapp.com/IAQch8Dd6UuGK4VySiiorR

✍️ NEGERI TERENGGANU : https://chat.whatsapp.com/LhlmcJKnop2C0awzPe6u0a

✍️ NEGERI KELANTAN : https://chat.whatsapp.com/EoxI1R9HjQSC8cDMxX9mYk

✍️ NEGERI SABAH : https://chat.whatsapp.com/K7PpJUYPFsTIrDdIrdJU4h

✍️ NEGERI SARAWAK : https://chat.whatsapp.com/Jx6oTfQwmn88qASxuXBzVI

*NOTA* :

Di harap dapat dikongsi dengan semua Usahawan, Siswazah dan Belia Muslim
 
As Salam dan Salam Sejahtera,

*KENAPA MASIH BELUM MENDAFTAR MENJADI AHLI, _PERTUBUHAN PEMERKASAAN DAN TRANSFORMASI EKONOMI MALAYSIA (PPTEM)_?*

ℹ️ *SIBUK SANGAT KOT...*

Tuan / Puan Usahawan atau nak jadi Usahawan? Nak meniaga bukan *BOLEH MENIAGA SORANG-SORANG,* Usahawan perlukan *JARINGAN, SOKONGAN*, *ILMU* dan Lain-Lain lagi.

Bila tengok *BANGSA atau ORANG LAIN BERJAYA,* kita *CEMBURU* dan *JELOUS*, terbitlah kata-kata *CERCA NESTA DAN BERPRASANGKA NEGATIF.*

Tetapi sebenarnya kita yang salah sendiri *KERANA TAK MAHU BERSATU / JAMAAH* dalam Perniagaan. Sentiasa *BERPRASANGKA BURUK* terhadap Organisasi, Kawan dan Lawan untuk menyedapkan hati sendiri.

Bila suruh menjadi AHLI SESUATU PERTUBUHAN / KOPERASI tak usahkan *AHLI BERBAYAR* waima *PERCUMA* pun berat sangat tangan nak mendaftar.

Bila kita benarkan *BERKOMEN* atau *TAK BOLEH BERIKLAN* dalam group katalah Organisasi nak *MENUTUP PERIUK NASI DIA*, *TAK NAK TOLONG USAHAWAN MELAYULAH* dan macam-macam lagi...

Dan ada pulak yang tanya, *JIKA AKU MENDAFTAR, AKU BOLEH DAPAT APA? Daftar pun belum dah tanya dapat apa.* Hello Bro, Organisasi ini bukan *BADAN AJAIB* yang ada *Lampu Aladin* gosok-gosak boleh minta apa saja..... Ikut Brolah...

Dah bukan *PAYAHPUN*, klik link di bawah daftar, habis cerita :

✅ https://pptem.org/access/register/PPTEM237407
✅ https://pptem.org/access/register/PPTEM237407
✅ https://pptem.org/access/register/PPTEM237407

Kepada yang telah menjadi Ahli PPTEM berbayar (RM 20.00 setahun) akan mendapat pelbagai faedah, antaranya :

1️⃣ *Program Member Get Member.* Setiap kali Ahli PPTEM share link mereka, dan ada yang mendaftar Tuan / Puan akan diberikan ganjaran sebanyak RM 3.00 (setiap kali ahli tersebut mendaftar dan memperbaharui keahlian tahun berikutnya)

2️⃣ *Boleh mengikut Program Sodaqah.com.* Program untuk membayar hutang setiap ahli PPTEM sehingga RM 400,000 dan mendapat keistimewaan khairat kematian dari RM 50,000 hingga RM 100,000 (mengikut syarat dan terma).

3️⃣ *Menjadi Vendor di RIZQMALL Super Apps.* Boleh memasarkan produk, perkhidmatan dan premis.

4️⃣ *E- Wallet.* Akaun Ahli di PPTEM atau Apps Rizqmall untuk terima dan membuat bayaran.

5️⃣ *Mendapat KONSULTANSI.* Dari Pakar-Pakar Perniagaan dan Undang-Undang di atas talian.

6️⃣ *Group WhatApps PPTEM.* Boleh mendapat maklumat mengenai peluang perniagaan, bantuan kewangan dan berbincang di group.

7️⃣ *DJ Live / Rakaman.* Boleh buat tempahan untuk bersiaran lansung (Live/Rakaman) 30 minit hingga 1 jam untuk review produk dan perniagaan.

8️⃣ *Seminar / Event.* Boleh mengikuti program seperti seminar, event, dialog dll pada harga diskaun dan percuma.

9️⃣ *Dana dan Modal Perniagaan.* Boleh memohon dana dan modal perniagaan dari RM 500.00 sehingga RM 1,000,000 (mengikut syarat dan terma)

1️⃣0️⃣ *Dan banyak lagi....*

*Jangan tanya lagi, "Jika saya join Pertubuhan ini, saya dapat Apa?"* kerana banyak yang telah disediakan.

✅ *Mahal ke jadi Ahli PPTEM?* Tidak mahal cuma RM 20.00 setahun (bersamaan 0.055 sen sehari).

✅ *Masih mahal juga tu, boleh saya nak join, tetapi tak nak bayar yuran Ahli?* Boleh, daftar saja

*ISLAM MESTI BERSATU dan JAMAAH INI*, Islam dituntut untuk bersatu (berjamaah) tetap kita dalam perniagaan *ENGKAU ENGKAU dan AKU AKU, atau LU LU dan GUA GUA* menyebabkan kita sering ditindas.

Maaf cakaplah, *KITA MACAM ANJING, MENYALAK KUAT, TETAPI BILA ORANG BAGI PAHA SURUH GIGIT TAK BOLEH GIGIT KERANA GIGI TAK ADA.*

Perlembagaan Malaysia, memperuntukkan *PELBAGAI KEMUDAHAN DAN KEISTIMEWAAN UNTUK BANGSA MELAYU ttp KITA GAGAL UNTUK MENGAMBIL KEISTIMEWAAN DAN KELEBIHAN INI,* kerana *KELEMAHAN KITA SENDIRI*.

Jadi fikir fikirlah demi anak cucu kita............

Wassalam, Terima Kasih
 
*sodaqah.com adalah satu platform yang dibangunkan bagi bertujuan untuk membantu pemiutang bagi menjelaskan hutang yang sedia ada dan menjana ekonomi muslim ke arah yang lebih baik.*

*JUMLAH MAKSIMUM HUTANG YANG BOLEH DIBAYAR MELALUI PROGRAM INI ADALAH RM400,000*

Syarat pertama, mestilah menjadi ahli PPTEM.
Siapa yang belum mendaftar ahli, boleh daftar disini
‼️‼️Siapa yang belum mendaftar ahli PPTEM, sila daftar disini👇🏻

 
Sponsored Post

CG Sponsors
Back
Top
Log in Register