To Sell Kelas PJJ Buat Sabun Homemade

CG Sponsors




azaz

Fun Poster
Joined
Aug 22, 2008
Messages
876
Reaction score
1
Points
20
Salam warga CG

MINYAK MASAK RECYCLE BOLEH BUAT SABUN!

Selama ni kan minyak masa yang kita guna hari hari tu, kita pakat buang je kan. Aduh!

Rupanya minyak terpakai tu boleh buat sabunnn weiii. Rugila, kalau tau dah lama kite leh berjimat kannn. 😅

Sekarang ni, rumah saya serba serbi recycle.

Jimat banyak hokey, semua homemade, buat sendiri je.


  • Sabun basuh pinggan
  • Sabun basuh baju
  • Sabun muka
  • Sabun mandi

Apa lagi korang, lepas ni minyak masak tu jangan dok buang, better buat sabun.

Nak buat pun senang, belajar online je pun.

Nak tahu lebih detail pasal kelas sabun online, tekan je link bawah 👇👇👇

http://wasap.my/60198161239/PJJSabun

ishh rugi tak try buat sabun ni. boleh jimat!

fHXt2I8.jpg
 
Last edited:
Sponsored Post

azaz

Fun Poster
Joined
Aug 22, 2008
Messages
876
Reaction score
1
Points
20
LIMA SEBAB KENAPA ANDA PERLU JOIN KELAS SABUN ONLINE❤

💰Sis boleh jimat duit sabun, buat sendiri je kat rumah.

🌹Kos bahan nak buat sabun murah sangat pakai minyak masak terpakai je. Dari buang ke sinki boleh tersumbat, baik pakai semula buat sabun. Berguna juga kan sis?

👩🏻‍🦰 Sabun homemade ni dari bahan natural sangat membantu melembutkan kulit dan sesuai untuk yang ada ezema/masalah kulit sensitif.

🎁Boleh buat gift utk family/kawan-kawan. Kreatif hasil tangan sendiri. Mesti seronok kan dorang?

💰 Kalau nak buat bisnes, pun boleh. Modal sangat rendah dengan pulangan yang berganda.

Ayuhh jangan berlengah lagi! Whatapp saya sekarang.


http://wasap.my/60198161239/PJJSabun


Wr0yjLz.jpg
 
Last edited:

azaz

Fun Poster
Joined
Aug 22, 2008
Messages
876
Reaction score
1
Points
20
Salam warga CG

Apa kelebihan Sabun Natural Homemade ni?

✍Dapat bantu ramai orang berjimat daripada membeli produk pencuci di pasaran yang mengandungi tinggi chemical yang ada keburukan jangka masa panjang dengan cara buat sabun sendiri dari rumah.

✍Dapat bantu mereka yang mempunyai masalah kulit,sabun handmade ni lebih selamat digunakan untuk mereka yang ada kulit sensitif/eczema/kanser

✍Dapat bantu jana pendapatan dengan cara buat sabun di rumah je! Yess, Sabun tersebut boleh dijual untuk tambah pendapatan😍

Berminat sila wasap sekarang !!

http://wasap.my/60198161239/PJJSabun


sabun donut.jpeg
 

azaz

Fun Poster
Joined
Aug 22, 2008
Messages
876
Reaction score
1
Points
20
Salam warga CG

Minyak masak jer pun, dah jadi sabun...cantik plak tu.

Minyak bekas goreng macam-macam tu jangan buang tau membazir, nanti guna jadikan sabun basuh pinggan.

Kan dah JIMAT belanja. sekali buat stok, lebih dari mencukupi. Nanti boleh bagi je hadiah untuk keluarga, kawan-kawan dan jiran tetangga. Ada rezeki dapat buat duit lebih jual sabun.

Cara pembelajaran yang SANGAT MUDAH, lengkap dengan sukatan resipi setiap jenis sabun, secara bertulis dan ada video step by step supaya lagi mudah faham.

Boleh start dengan kelas sabun pinggan dulu kalau nak, kasi pro...lepas tu upgrade kelas yang lagi best buat macam-macam sabun.

  • Sabun pinggan (liquid)
  • Sabun baju (serbuk)
  • Sabun mandi dari minyak masak
  • Sabun mandi dari minyak kelapa
  • Sabun muka / badan dari minyak zaitun

Yg penting x perlu dah buang minyak terpakai yang merupakan BAHAN UTAMA dalam pembuatan sabun.

Jom sis buat sabun dari rumah sekarang,

http://wasap.my/60198161239/PJJSabun

pjj sabun 2.jpg
 

azaz

Fun Poster
Joined
Aug 22, 2008
Messages
876
Reaction score
1
Points
20

azaz

Fun Poster
Joined
Aug 22, 2008
Messages
876
Reaction score
1
Points
20
Salam warga CG :)

Sabun comei-comei ni terpikir nak buat business doorgift lah!

Lain dari yang lain rasa doorgift sabun ni. Boleh di buat bentuk kek,cupcake,donut.Fuhh! Merecik. Musim PKPP ni pun ramai je yang buat kenduri. Idea sabun doorgift sangat rare tau 😍. Dengan modal RM1 , terbentuk dah sabun. Bahan nak buat sabun pakai minyak terpakai dari rumah plak tu.

Jangan risau nak buat sabun ni mudah je. Dalam kelas nanti ada video step by step cara buat sabun. Confirm jadi! Dah ramai sangat ketagih nak buat sabun setiap hari. Mana tak nya di samping boleh buat duit, boleh jimat juga dari beli sabun di luar tu. 🤭

Nak saya bantu dapatkan info tentang kelas sabun sekarang? Tekan link whatapp nombor di bawah ye 😉

http://wasap.my/60198161239/PJJsabun

sabun doorgift.jpg
 
Sponsored Post
Top
Log in Register