BTC USD 16,310.9 Gold USD 1,750.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Kelas English DEWASA (Kerja) Tuisyen MUET, iELTS, SPM Ulangan, PT3/ Cuti Sekolah

akhmal_imran

Active Member
Messages
2,280
Joined
Sep 6, 2010
Messages
2,280
Reaction score
3
Points
35
1. English to Malaysian #Localization #Service / #English - #Malay #Translation
(specialize for #Forex, #Games, #Books, #Manual, #Crypto localization)

> emel : [email protected] / https://carousell.app.link/YxByynWaIqb


2. Freelance service: Transcribe Malay/English Audio to Text & Subtitle

> http://www.MyCambridge.blogspot.MY#Please Share this ! > Sharing is Caring!


malaysian localization authority malaysian localization agency malaysian localization board malaysian localization blog malaysian localization by country malaysian localization bahasa malaysian localization company malaysian localization centre malaysian localization center malaysian localization companies malaysia data localization malaysian localization example malaysian localization form malaysian localization foundation malaysian localization fee malaysian localization fees malaysian localization government malaysian localization in malaysia malaysian localization jobs malaysian localization journal malaysian localization kpm malaysian localization kuala lumpur malaysian localization malaysia malaysian localization newspaper malaysian localization online malaysian localization officer malaysian localization pdf malaysian localization questions malaysian localization questionnaire malaysian localization report malaysian localization rate malaysian localization service malaysian localization site malaysian localization services malaysian localization today malaysian localization vacancy malaysian localization vacancies malaysian localization website malaysian localization xiaomi malaysian localization youtube malaysian translation freelance app malaysian translation freelance application malaysian translation freelance association malaysian translation freelance agencies uk malaysian translation freelance agency malaysian translation freelance agencies malaysian translation freelance books malaysian translation freelance bookstore malaysian translation freelance company malaysian translation freelance courses malaysian translation freelance certificate malaysian translator freelance cv example malaysian translation freelance dictionary malaysian translation freelance document malaysian translation freelance documents malaysia translation freelance designer malaysia translation freelance developer malaysia translation freelance data entry malaysian translation freelance english malaysian translation freelance essay malaysian translation freelance email malaysian translation freelance for students malaysian translation freelance free malaysian translation freelance google translate malaysia translation freelance graphic designer malaysian translation freelance how much malaysian translation freelance hourly rate malaysian translation freelance in malay malaysian translation freelance in malaysia malaysian translation freelance ke bahasa melayu
 
Sponsored Post

akhmal_imran

Active Member
Messages
2,280
Joined
Sep 6, 2010
Messages
2,280
Reaction score
3
Points
35
1. Servis #Proofread & #Terjemahan BM - Bahasa Inggeris (Jurnal, Buku, Abstrak,etc)

2. #UpahThesis & #Transkripsi Tukar Audio ke Text / Subtitle

3. #KelasEnglish #Dewasa & #Tuition MUET/iELTs @ KLang, Shah Alam, Seremban, Putrajaya


>> http://www.MyCambridge.blogspot.my @ https://carousell.app.link/h3sEMgne5qb


#Pahala >> Share INFO ini di Facebook & Twitter dgn rakan yg sangat memerlukannya !
Proofreading tesis atau pembacaan pruf kian berkembang sebagai perkhidmatan penambahbaikan tulisan yang amat diperlukan, terutamanya dalam dunia pengajian tinggi. Tidak hairanlah semakin ramai pembaca pruf lahir bagi menampung keperluan tersebut.

Kenapa perlu ‘proofread’ hasil kerja anda? Cuba bayangkan, jika sesuatu produk tidak dikaji sama ada ia selamat digunakan oleh pengguna atau tidak, sudah tentunya memberi kesan kepada pengguna tersebut. Setiap pengusaha akan memastikan produk yang dihasilkan selamat digunakan dan dapat menjamin kepuasan pelanggan dengan menjalankan pelbagai kajian dan testimoni terlebih dahulu.


Apa itu Proofreading?

Proofreading adalah satu proses yang melibatkan memeriksa manuskrip atau dokumen atau teks anda untuk mengenal pasti dan kesilapan betul dalam ejaan, tatabahasa dan gaya. Proofreading biasanya berlaku pada draf akhir manuskrip akademik, tepat sebelum ia dicetak atau diterbitkan. Penulis biasanya pada versi akhir dalam situasi ini. Pembaca, terutama pengulas jurnal, akan segera berhenti membaca manuskrip jika mereka mengesan pelbagai kesalahan dalam tempoh yang singkat. Satu atau dua kesilapan adalah baik – kita semua melakukan kesilapan sebagai manusia, dan tiada siapa yang sempurna. Tetapi untuk meninggalkan kesalahan umum yang jelas ianya akan menyebabkan anda kehilangan nilai anda, kredibiliti dan reputasi. Ini adalah benar terutamanya jika menghantar tesis PHD atau Master anda kepada Professor atau pensyarah anda.

Proofread’ adalah salah satu proses utama yang diperlukan oleh setiap penulis untuk mendapat kredibiliti di mata pihak penerbitan dan sudah pastinya memudahkan pihak pengkaji pada masa hadapan untuk menjadikan hasil penulisan anda sebagai sumber rujukan, setuju?

Berikut adalah senarai strategi dan teknik untuk membantu anda dengan proses proofreading efektif.

Gunakan Softcopy Bercetak Dan Tidak Bercetak

Menggunakan hardcopy juga akan membolehkan anda dengan mudah mengesan kesalahan.

Baca Dengan Kuat

Terbukti berkesan. Tidak percaya? Cuba anda baca dengan kuat , nescaya anda dapat mengesan kesalahan yang anda lakukan dengan cepat dan mudah.

Gunakan Penyemak Ejaan

Menyemak setiap jenis kesilapan secara bebas.

Baca Dari Belakang

Ini adalah pendekatan yang baik untuk digunakan apabila cuba untuk mengesan kesilapan ejaan. Apabila anda membaca secara normal, anda cenderung untuk membaca dengan cepat dan lancar kerana anda sudah tahu apa isi kandungan tentangnya. Tetapi jika anda membaca dari belakang ke hadapan anda terpaksa untuk membaca setiap patah perkataan dengan teliti iaitu perkataan demi perkataan. Ini menjadikan ia mudah untuk memastikan tiada kesilapan ejaan dalam teks.

Menggunakan Buku Rujukan Tatabahasa

Tatabahasa aspek penting untuk dititikberatkan dalam pembacaan pruf, dan Tatabahasa Dewan boleh dikatakan salah satu buku rujukan teras tentang tatabahasa Bahasa Melayu yang perlu dimiliki pembaca pruf.

Tukar Font

Kebiasaan anda mengabaikan perkara ini. Hal ini disebabkan mereka percaya ianya tidak akan membantu membaikpulih penulisan. Tetapi andaian yang dibuat tidak benar kerana fon yang senang dibaca sedikit sebanyak dapat membantu mempertingkatan penulisan anda.

Mengupah Proofreader Profesional

Perkara yang sangat digeruni mereka yang menjalankan kajian adalah jika artikel mereka ditolak oleh penyelia atau penyunting. Bayangkanlah, bertahun lamanya membuat penyelidikkan yang memakan masa dan wang, tetapi apabila sudah siap, ditolak pula oleh pensyarah atau reviewer jurnal. Antara alasan diberikan adalah banyak kesalahan tatabahasa. Oleh itu, anda mestilah mengupah proofreader yang profesional bagi membantu menyelesaikan pemasalahan anda.

MyCambridge ada menyediakan perkhidmatan proofread, terjemahan bahasa inggeris, dan transkripsi Audio kepada teks. Untuk harga anda boleh melayari www.MyCambridge.blogspot.My


.
 

akhmal_imran

Active Member
Messages
2,280
Joined
Sep 6, 2010
Messages
2,280
Reaction score
3
Points
35
1. Kelas English Dewasa/Kerja & Tuition MUET/iELTs - RM69 shj!

2. Servis Proofread, Translate B.M - English & Transkripsi Audio/Video > Text/Subtitle

3. Khidmat tukar Hardcopy (scanned) > Word / Upah Tesis / Rephrase Artikel


>> http://www.MyCambridge.blogspot.my @ https://carousell.app.link/B8JjvdsQgrb
Melanjutkan pengajian ke luar negara sememangnya impian. Tetapi persoalannya adalah apakah syarat kelayakan permohonan terutamanya syarat kelayakan bahasa?. Anda sedia maklum bahawa UJIAN MUET wajib diambil untuk melayakkan anda masuk ke pengajian ijazah di universiti awam atau swasta di negara ini tetapi bagaimana pula dengan universiti luar negara?. Adakah mereka menerima kelayakan MUET?. Jika tidak apakah ujian kelayakan Bahasa Inggeris yang diterima oleh majoriti universiti luar negara untuk kemasukan ke universiti mereka?. Jawapannya adalah peperiksaan IELTS.

Apakah itu IELTS?IELTS merujuk kepada Sistem Penilaian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS). IELTS adalah ujian penguasaan Bahasa Inggeris paling popular di dunia dan menjadi penanda aras kepada tahap penguasaan bahasa inggeris pelajar di seluruh dunia. Sekiranya anda memperolehi skor yang baik dalam peperiksaan ini, ianya bakal membuka peluang yang luas untuk anda belajar di mana-mana sahaja universiti terkenal di seluruh dunia, bahkan memohon pekerjaan di luar negara!.

Untuk pengetahuan anda, IELTS telah membina reputasinya di seluruh dunia sejak penubuhannya 28 tahun yang lalu dan lebih daripada 2.5 juta pelajar menduduki ujian ini pada tahun lepas. Dengan sijil bahasa Inggeris ini, universiti luar negara akan dapat mengukur tahap penguasaan anda sekaligus kemampuan untuk berkomunikasi dalam Bahasa Inggeris dengan baik apabila melanjutkan pengajian di universiti mereka kelak.Kenapa kelayakan IELTS sangat berguna?Diiktiraf di seluruh dunia
Ujian yang tepat untuk mengukur kecekapan bahasa Inggeris anda
Syarat kemasukan untuk belajar di luar negara dan syarat untuk memohon biasiswa
Meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris untuk peluang pekerjaan yang lebih luas terutamanya di luar negara
Kelayakan standard untuk semua pelajar antarabangsaBagaimanakah Struktur Ujian IELTS?Peperiksaan IELTS di Malaysia dibahagikan kepada empat bahagian dan dinilai pada setiap peringkat. Ianya lebih kurang sama dengan ujian MUET iaitu penilaian melibatkan aspek percakapan, membaca, menulis dan mendengar. Purata keputusan IELTS membentuk skor band keseluruhan bermula dengan band satu hingga band sembilan (cemerlang). Ia juga dinilai dari segi skor 5 sebagai contoh, 4.5, 6.5 dan sebagainya. Berikut adalah penerangan mengenai struktur ujian secara spesifik :MembacaMasa yang diperunukkan adalah 60 minit untuk menjawab soalan dibawah seksyen ini yang mengandungi 40 soalan. Seksyen ini dibahagikan kepada beberapa bahagian berlainan mengikut bentuk soalan seperti soalan objektif, mengenal pasti dan memadankan maklumat, melengkapkan ayat, dan sebagainya.MenulisUjian menulis, ianya dibahagikan kepada dua bentuk soalan. Soalan pertama, anda dikehendaki menulis laporan ringkas berdasarkan info grafik yang diberikan manakala soalan kedua pula adalah soalan berbentuk penulisan esei.MendengarMungkin sukar difahami cara orang lain bertutur dalam bahasa Inggeris, tetapi dalam bahagian ini, anda akan diuji sejauh mana perhatian anda terhadap perbualan audio yang diperdengarkan . Sepanjang 30 minit, anda perlu mendengar setiap butiran perbualan berkenaan dan tandakan jawapan pada helaian jawapan masing-masing.BercakapBahagian ini dibahagikan kepada tiga subkategori yang berbeza, iaitu Bahagian I, II dan III. Pada Bahagian I, anda perlu menunjukkan kemahiran bercakap dengan mengadakan perbualan secara bersemuka dengan pemeriksa. Anda akan diminta untuk memperkenalkan diri dan memberikan jawapan ringkas kepada soalan yang diajukan. Masa yang diberikan adalah selama lima minit untuk menarik perhatian pemeriksa dengan kefasihan berbahasa inggeris.Bahagian II pula, anda perlu memberi ucapan selama dua minit mengenai topik tertentu yang diberikan oleh pemeriksa manakala bahagian 3 adalah soalan susulan berkaitan dengan topik di Bahagian II, di mana anda perlu menganalisa dan memberi pendapat anda.Bagaimana hendak memohon untuk Ujian IELTS?


British Council Malaysia merupakan salah satu institusi utama yang mengendalikan ujian IELTS ini.

Diharapkan dengan perkongsian ini membantu mengejar impian anda untuk melanjutkan pengajian ke luar negara. Akhir kata, semoga berjaya untuk anda.

Untuk mengambil tuisyen IELTS anda boleh lawati - http://www.MyCambridge.blogspot.my.tuisyen ielts tuisyen ielts answers tuisyen ielts a1 tuisyen ielts answer tuisyen ielts assessment tuisyen ielts a-z tuisyen ielts accra tuisyen ielts british council tuisyen ielts bangi ielts tuition centre tuisyen ielts download tuisyen ielts di malaysia tuisyen ielts di kuala lumpur tuisyen ielts di selangor tuisyen ielts di johor tuisyen ielts essay tuisyen ielts exam tuisyen ielts english tuition for ielts ielts tuition fees tuition for ielts writing tuisyen ielts general tuisyen ielts guru tuisyen ielts grammar tuisyen ielts general test tuisyen ielts halal tuisyen ielts harga tuisyen ielts high school tuisyen ielts home ielts tuition in surat tuisyen ielts johor tuisyen ielts jitra tuisyen ielts kuala lumpur tuisyen ielts kuantan tuisyen ielts kpm ielts tuition malaysia ielts tuition melaka ielts tuition near me tuition of ielts ielts tuition online ielts tuition penang ielts tuition preparation tuisyen ielts questions tuisyen ielts quora tuisyen ielts question tuisyen ielts questionnaire tuisyen ielts quotes tuisyen ielts reading tuisyen ielts result tuisyen ielts review tuisyen ielts report tuisyen ielts uitm tuisyen ielts ukm tuisyen ielts usm tuisyen ielts upm tuisyen ielts writing tuisyen ielts writing task 1 tuisyen ielts writing task 2 tuisyen ielts without tuisyen ielts xvi tuisyen ielts x7 tuisyen ielts xiii tuisyen ielts xvii tuisyen ielts youtube tuisyen ielts yang bagus tuisyen ielts yang betul tuisyen ielts zamzam tuisyen ielts zone tuisyen ielts 01 tuisyen ielts 03 tuisyen ielts 02 tuisyen ielts 04 tuisyen ielts 09 tuisyen ielts 11 tuisyen ielts 10 tuisyen ielts 12 tuisyen ielts 2022 tuisyen ielts 2021 tuisyen ielts 2018 tuisyen ielts 20 tuisyen ielts 3.0 tuisyen ielts 3.5 tuisyen ielts 4.0 tuisyen ielts 4.5 tuisyen ielts 5.0 tuisyen ielts 5.5 tuisyen ielts 6.5 tuisyen ielts 6.0 tuisyen ielts 7.0 tuisyen ielts 7.5 tuisyen ielts 7.1 tuisyen ielts 7.2 tuisyen ielts 8.0 tuisyen ielts 8.5 tuisyen ielts 9.0 tuisyen ielts 9.5 tuisyen ielts 9.1 tuisyen ielts 9.3
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register