Kelab Yamaha LC [email protected]

Recommended Brokers


Latest Threads

sitinorain

Active Member
Joined
Nov 21, 2014
Messages
1,357
Reaction score
43
Points
30
ok den dah jmpa pomen smlm, pglaman dah 10tahun keje bengkel motor, keje dari bujang smpai anak dah 3 skang .. balik keje wat part time plak repair kat umah .. insyaallah den pcya kat dia.. cari contact kat fb ja hihi ..

ini antara kerosakkan yg den alamai, yg den igt, satu rocker arm den, bearing dah pecah, satu lagi masih ok.. blok calar, getah apa ntah nama dia.. dah reput.. lain2 den tak igt
set den mmg kene buat top overhaul.. ni brg2 yg den kene tukar ..

Blok fz
Cam fz
Pin cam
Rocker arm
Tensioner guard
Tensioner adjuster
Waterpump seal
Kipas
Bal 4 btg
Bar seal
Top gasket
Minyak itam
Plug
Coolemt
Airfilter
Magnet gasket


kalo ada ejaan yg tak btol, maapkan den, biasa pomen guna bahasa pasar ja.. so den pon taip ikut apa yg dia sebut :D:D:D

total semua skali.. rm828, dia dpt beli brg harga pomen, tokey dia support .. insyaallah mlm ni kalo takde apa, den pi tgk dia pasang barang
boss apa nama fb dia boss...kasi kongsi
 
Sponsored Post

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,208
Reaction score
478
Points
86

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,208
Reaction score
478
Points
86
alhamdulillah .. motor den baru siap smlm.. den tak dpt nak tgk dia pasang, atas sebab2 tertentu..

pomen tak bagi bwk laju2 dlu lagi.. kasi running machine dlm 2 minggu katanya..

pastu kene tukar minyak itam baru.. skang ni dia buh minyak repsol sae 40... botol warna oren ..

dari segi pikap mmg sodap hihi .. nnt dah abis running, baru try top lak :D:D
 

fredo

Super Active Member
Joined
Nov 17, 2007
Messages
5,077
Reaction score
33
Points
80
terbaiklah masta...
lc sy plk ada masalah plk, masuk gear 2 jer terus jalan.
dah nak raya ni

(LC V1 4s)
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,208
Reaction score
478
Points
86
test top pagi tadi.. duk berembat ngan 2 biji lc v2 .. dpt 140kmh .. rasa mcm buleh pegi lagi.. tp kereta dah byk .. so lupakan hajat untuk terus memulas..

kene main kat highway baru leh tau hihi ..

betui bagai dikata.. modi ni adalah sejenis racun yg berbahaya hahaha
 

azone1

Fun Poster
Joined
Feb 20, 2009
Messages
107
Reaction score
0
Points
10
test top pagi tadi.. duk berembat ngan 2 biji lc v2 .. dpt 140kmh .. rasa mcm buleh pegi lagi.. tp kereta dah byk .. so lupakan hajat untuk terus memulas..

kene main kat highway baru leh tau hihi ..

betui bagai dikata.. modi ni adalah sejenis racun yg berbahaya hahaha
moto saya spec 62 bang..tapi saya bawak 120 je maintain g keje balik keje..
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,208
Reaction score
478
Points
86
moto saya spec 62 bang..tapi saya bawak 120 je maintain g keje balik keje..
den biasa bwk 100 ja... skali skala je pepah .. :LOL:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register