BTC USD 57,366.4 Gold USD 1,788.46
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kelab Penyokong Pas @ CG - logo "UNDI PAS" percuma

kai2020

Super Active Member
Messages
6,043
Joined
May 14, 2006
Messages
6,043
Reaction score
826
Points
111
aku ulang balik salakan orang2 yang tuduh dulu je..

nak suruh aku report buat apa, bukan aku ada bukti pon..

bukti pada orang yang menuduh laa..

kata vodoh kang kata aku fitnah ko.. :eek:

Dh tu klu xde bukti, diam, ni mcm hanjing hari2 melalak psl atok penyamun, suh report xde telo, taupn xde bukti, kata fitnah kang mrh pulak :D

Awk tu yg bising, tetiba nk kaitkn org lain pulak, org yg bergaduh tu dh berbaik tetiba awk pulak jd batu api ungkit kisah lama, nk putuskn silaturrahim ke..akai xde.

Awk x puashati, awkla report, duk ratib2 penyamun2...ape daaa...tu penyamun tgh bicara, tnggu keputusan x lama lg, samada betul2 penyamun atau tidak :D
 
Sponsored Post

g-man

Super Active Member
Messages
5,950
Joined
Jan 16, 2011
Messages
5,950
Reaction score
971
Points
121
Dh tu klu xde bukti, diam, ni mcm hanjing hari2 melalak psl atok penyamun, suh report xde telo, taupn xde bukti, kata fitnah kang mrh pulak :D

Awk tu yg bising, tetiba nk kaitkn org lain pulak, org yg bergaduh tu dh berbaik tetiba awk pulak jd batu api ungkit kisah lama, nk putuskn silaturrahim ke..akai xde.

Awk x puashati, awkla report, duk ratib2 penyamun2...ape daaa...tu penyamun tgh bicara, tnggu keputusan x lama lg, samada betul2 penyamun atau tidak :D

Mohon org yg tularkan skandal forex hadir utk report
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Messages
23,591
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,977
Points
201
Dh tu klu xde bukti, diam, ni mcm hanjing hari2 melalak psl atok penyamun, suh report xde telo, taupn xde bukti, kata fitnah kang mrh pulak :D

Awk tu yg bising, tetiba nk kaitkn org lain pulak, org yg bergaduh tu dh berbaik tetiba awk pulak jd batu api ungkit kisah lama, nk putuskn silaturrahim ke..akai xde.

Awk x puashati, awkla report, duk ratib2 penyamun2...ape daaa...tu penyamun tgh bicara, tnggu keputusan x lama lg, samada betul2 penyamun atau tidak :D

aik, tanya pun salah ke??

berbaik tu sebab nak kuasa je..

kalo atok tak join ph, meratib jugak ko kan.. :eek:, opss sorry terfitnah pulak.. :)) :))
 

kai2020

Super Active Member
Messages
6,043
Joined
May 14, 2006
Messages
6,043
Reaction score
826
Points
111
aik, tanya pun salah ke??

Tanya x salah, soalan cerdik skit, plss

berbaik tu sebab nak kuasa je..

Fitnah ni bang

kalo atok tak join ph, meratib jugak ko kan.. :eek:, opss sorry terfitnah pulak.. :)) :))
Ni pn fitnah bang, cuba cari post aku dulu2 ada x aku meratib kt atok masa die blom join ph..abg..abg..x baik berburuk sangka:D
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Messages
23,591
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,977
Points
201
Ni pn fitnah bang, cuba cari post aku dulu2 ada x aku meratib kt atok masa die blom join ph..abg..abg..x baik berburuk sangka:D

kan dah sorry tu bam kai..

marah ke??

berbaik2 laa demi menjaga silaturahim, umapama atok dan ph bermaaf-maafan.. :eek:

soalan tu cerdik dah, bam kai je xbley tangkap, yelaa, mahacai mana paham benda kecam orang ph.. :))
 

SmileAlways

Super Active Member
Messages
9,910
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,910
Reaction score
464
Points
91
apa maksud walaun?
berdasarkan komen di media sosial,aku assume walaun bermaksud penyokong fanatik pas
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
323,799
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
323,799
Reaction score
16,465
Points
2,376
apa maksud walaun?
berdasarkan komen di media sosial,aku assume walaun bermaksud penyokong fanatik pas

Lama juga ambo mencari maksud walaun yang kerap digunakan di media sosial. Bahkan, ambo juga ditanya oleh seorang sahabat tentang maksud walaun dan tentulah ambo jawab tidak tahu.

Hari ini (29-10-2017) baharu ambo faham maksud walaun apabila membaca satu catatan seorang yang mencatatkan nama Alang Ibn Shukrimun di media sosial.

Di sini ambo salin dan tampal catatan itu.

AKU WALAUN

1. Mereka melabel orang-orang Pas yang masih istiqamah dengan perjuangan sebagai walaun. Kononnya ahli Pas telah tercandu dengan wala sehingga sanggup bermatian demi gerakan tercinta ini.

2. Sebaliknya mereka menggambarkan tindakan berani keluar jemaah adalah tindakan terpuji. Melawan jemaah lama pula dianggap sebuah kebijaksanaan.

3. Mereka mempermainkan istilah wala yang sebenarnya menjadi prinsip Islam. Wala adalah tuntutan Allah dari al-Quran. Ia juga terkandung dalam hadis-hadis Nabi. Bahkan ulama Islam membicarakan tajuk wala zaman berzaman. Ia salah satu dari signature agama Islam.

4. Melabel ahli Pas dengan gelaran walaun tidak membuatkan imej Pas tercalar. Bahkan imej mereka yang merudum akibat mempermainkan ajaran Islam. Orang Islam yang sebenar tidak tergamak menggunakan istilah agama sebagai bahan sendaan.

5. Ahli Pas tidak perlu bersedih dilabel walaun sebaliknya perlu berbangga dengannya. Mereka telah mengiktiraf kita sebenarnya berpegang teguh dengan prinsip agama. Semoga kita bertemu tuhan terus dengan gelaran ini.

6. Dari sudut yang lain, mereka dahulu keluar Pas sebab dilabel macam-macam oleh orang Pas. Kata mereka budaya melabel bukan budaya sihat. Tapi nyata hanya lidah sahaja yang manis. Teori sendiri pun tak mampu dipatuhi.

7. Dengan bangganya diisytiharkan, aku walaun!

(Alang Ibn Shukrimun)

#istiqamah...

 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register