BTC USD 60,569.5 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kek hari lahir hitam untuk Guan Eng .. mamat ni lagi ..

wokyoh fx

Super Active Member
Joined
Aug 25, 2010
Messages
7,161
Reaction score
49
Points
70
dey tambi .. mamat ni lagi .. ada tak sape2 yg duk dalam HR .. bagi jawatan menteri kat mamat ni .. hehe:D:D


po_04.1.jpgKek hari lahir hitam untuk Guan Eng


MOHAMED Ghani Abd. Jiman (kanan) menyerahkan kek hitam kepada Pegawai Khas Kepada Ketua Menteri, Amran Ahmad di Komtar, Pulau Pinang, semalam.

PULAU PINANG 8 Dis. - Seolah-olah tidak lengkap sambutan hari lahir seseorang jika tiada kek. Begitu juga kepada Ketua Menteri, Lim Guan Eng yang menyambut hari lahirnya ke-50 hari ini.

Pada hari ini, beliau dihadiahkan tiga kek oleh beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang tidak berpuas hati cara pentadbiran 'cakap tak serupa bikin' Ketua Menteri itu dalam menangani pelbagai isu.

Seramai 40 orang mewakili Persatuan Anak Jati Pulau Pinang (Pajim), penduduk Kampung Genting, Kampung Pokok Asam, Kampung Buah Pala dan Persatuan Kebajikan Insan Mulia (PKIM) menghantar dua kek berbentuk hati dan satu bulat.

Ketiga-tiga kek yang ditempah khas itu diterima pegawai khas kepada Guan Eng, Amran Ahmad di tingkat tiga Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar), kira-kira pukul 12.30 tengah hari.

Di atas ketiga-tiga kek yang berwarna coklat hitam itu tertera perkataan-perkataan 'Selamatkan Kampung Genting', 'Daripada Anak Jati Pulau Pinang' dan 'Selamatkan Lot 21 dan 22' yang dipercayai merujuk kepada tanah untuk dijadikan perkuburan Islam di Jelutong.

Mereka juga beramai-ramai menyanyikan lagu selamat hari lahir untuk Guan Eng.

Selain itu, ahli Pas yang pernah mencetuskan kontroversi memanjat pagar Dewan Undangan Negeri (DUN) semasa demonstrasi baru-baru ini, Ariff Ibrahim sempat mencalit sedikit krim kek untuk merasainya sebelum diterima oleh Amran.

Naib Pengerusi Dewan Perniagaan Komtar (KMA), Mohamed Ghani Abd. Jiman yang mengetuai kumpulan itu berkata, tindakan menghadiahkan kek-kek berkenaan kepada Guan Eng bukan kerana benci tetapi 'sayang' Setiausaha Agung DAP itu dan berharap hatinya kembali bersih.

"Kami mahu menuntut pelbagai janji yang diberi Guan Eng kepada rakyat Pulau Pinang sebelum menang pilihan raya umum dulu, dia kena ingat rakyat yang undi dia sehingga jadi Ketua Menteri, rakyat juga boleh buat sebaliknya.

"Sejak pakatan pembangkang memerintah kita semua sukar hendak hidup dengan aman, ada saja masalah.

"Kita juga bukan pro Barisan Nasional (BN), dulu BN pun teruk juga tapi tidaklah seteruk dan sekejam sekarang," tegasnya.

Menurutnya, mereka seboleh-bolehnya tidak mahu mengkritik, namun Ketua Menteri itu yang membuka ruang untuk rakyat berbuat demikian sehingga ada yang sudah capai tahap menyampah dengan gelagatnya.

Justeru, beliau menyeru dan berharap Guan Eng berubah sikap dan tidak lagi membuat sesuatu keputusan atau dasar dengan memilih warna kulit kerana sebagai rakyat Pulau Pinang, mereka mempunyai hak.

"Cukup-cukuplah buat kami semua sengsara, jangan ditambah lagi keperitan yang ditanggung sekarang.

"Jika Guan Eng tidak mampu hendak tangani semua perkara secara adil, bungkus pakaian dan pulanglah ke Melaka," katanya.

sumbang : utusan meloya .. :">


http://www.youtube.com/watch?v=XPB2XSIBNWY
 
Sponsored Post

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
kan bagus bagi pada najib .....
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
14,014
Reaction score
281
Points
131
boddowi betul geng umngok nih... ISA dok sibuk sangat kempen jangan bagi rakyat takut... tapi hudud siap buat iklan canteekkk punya kasik org kapir takut...
 

achok

Legendary Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
14,749
Reaction score
304
Points
141
nak jadi KM kena la kerja karas, kuar masuk tv,paper...
pfff...
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
14,014
Reaction score
281
Points
131
ini bukan serangan melayu.. ini serangan Mamak... menuntut hak ketuanan Mamak
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register