Kejadian masa kecil

CG Sponsors




izack1981

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2007
Messages
10,380
Reaction score
61
Points
120
Kejadian nie terjadi mase aku kecil lagi, tapi tak lh kecil sangat, keluarga aku terdiri dari 8 orang adik beradik..tapi sekarang 11 dah…time tue mungkin aku darjah 4 or 5 lah kalu tak silap aku..tak berape ingat..hehehe..mase tue ari sabtu sebab kejadian tue berlaku sehari sebelum perkhawinan orang kampong aku (hari ahad kenduri khawin)…kebetulan malam tue hujan.. cume tinggal aku, akak aku n 2 orang adik aku je kat umah..

Kedua orang tua aku takde kat umah..diorang pergi tolong apa yang patut kat umah kenduri tue..biaselh kalu ade kenduri mesti tolong menolong kan..tapi kitaorang tak nak g sebab malam tue ada cerita best kat tv…jarak antara umah aku dengan umah kenduri tu jauhlah jugak…akak n abg aku yang lain masih belajar n keje kat tempat orang..so tinggal lah kami je kat umah…

Nak jadikan cerita…jeng..jeng..jeng…malam tue kami menonton citer ape ntah..tak ingat dah..tapi memang bestlah, sebab kitaorang sanggup tak nak teman orang tua kitaorang pergi tolong umah kenduri tue..umah aku ada dua ruang tamu, disebabkan tv bahagian ruang tamu luar rosak, terpaksa lah kitaorang tengok tv bahagian dalam…volume tv terpaksa dikuatkan sebab hujan kat luar so tenggelam lah suara tv…tengah syok2 tengok tv..gelak ketawa semua..tibe2 akak aku terdengar sesuatu kat bahagian bilik air..kebetulan control tv akak aku yang pegang..so dia perlahan kan lah volume tv..aku n adik aku marahlah apasal dia perlahankan volume tu..belum sempat aku menanya, akak aku tue suruh seyap menggunakan isyarat tangan n mulut..kitorang pun seyap lah…tak tau apa2..cume ikut perintah..

Semakin perlahan volume tv akak aku tekan sampai tak dengar langsung suara orang dalam tv..memandangkan aku yang besar ke2 kat situ, akak aku pun bagi tau lah dia ade dengar sesuatu kat bilik air..aku pun besarkan telingalah nak dengar juga..oik..macam orang mandi..(dapat bezalah air hujan gan air dalam bilik mandi) aku pandang adik2 aku, semua ada kat situ..aku pandanag akak aku, akak aku pandang aku..aku dah mula berdiri mendekati akak aku..adik2 aku tue turut sama pergi ikut aku walaupun tak tau ape2…

Semakin lame semakin kuat bunyi air dalam bilik air..kitaorang mula berlari masuk bilik mak aku.kitaorang dah mula berdebar coz cume kitaorang je kat umh, tiga pmpuan n sorang laki2..tue pun masih kecil lagi..selamatlah adik-adik aku tak nangis..akak aku mula mencari sesuatu nak wat senjata kot2 pencuri k..apa2 k..akak aku capai satu kayu dibawah katir mak aku…lalu dia pegang kemas2 kayu tue..
Akak aku bagi cadangan kalu bende tue datang kat kitaorang, akak aku suruh menjerit ramai2 n kuat2 meminta tolong..kebetulan bilik mak aku tue dekat sikit gan umah jiran..so kalu jerit kuat2 harap2 jiran dengarlah suara kitaorang..bilik dikunci..semua dah sedia nak menjerit..bunyi tue semakin hampir dengan kitaorang..bunyi pintu dibuka dibilik sebelah..kitaorang dah mula piker bukan2 dah..dalam beberape minit kedengaran pintu ditutup semula..hah mase nilah kitaorang amat ketakutan..bunyi tue semakin kuat seperti menuju kearah bilik tempat kitaorng sembunyi..

Tiba-tiba…………..tut..tut..tut…pintu kedengaran diketuk…kitaorang apa lagi ramai2 lah menjerit kuat2 meminta tolong…dalam mase menjerit tue kedengaran suara orang lelaki sambil memanggil nama kitaorng...aik pelik..macam mane dia tau nama kitaorng…akak aku pun suruh adik aku seyap..lalu dengan beraninye dia tanya kat orang tue…sapa tue…??? Orang diluar menjawab..nie akulah mie…apasal korang menjerit…

Akak aku pelik dari mane abg aku masuk sedangkan semua pintu sudah dikunci..abg aku bagi tau dia ada ketuk pintu hadapan..tapi tak ada orang buka..mungkin volume tv buka kuat sangat kot..bertambah dengan cuaca hujan tu pasal tak dengar..lalu dia pergi pintu dapur….kebetulan pintu dapur tak kunci. Dengan keadaan dia yang basah ditimpa hujan, dia terus pergi mandi..dengan hati yang lega akak aku pun buka pintu n Nampak lah wajah abg aku tue dengan muka yang cemas..

Dengan pantasnya akak aku ketuk kepala abg ku tadi dengan control tv..mase kitaorang lari tadi, akak aku terbawa control tue..abg aku dengan muka kehairanan terus tanya..apasal akak aku ketuk kepalanya..akak aku pun cerita lah dari a hingga ke z..lalu dengan tiba2 je abg ku tergelak besar hingga meleleh air matanya..

Tiba2 aku teringat yang kitaorang tengah tengok tv..terus aku melulu pergi kat tv..tapi sayangnya cter tue dah habis dah…terasa hampanya kitaorang..gara2 abang aku n kitaorang cuai pintu tak cek betul2…separuh cerita je dapat tengok…abg aku tue baru balik dari kolej dia..dia tolak lewat dari kolej..so sampai umah pun lewatlah..sekian..
 
Sponsored Post

my.name.is.nad

Legendary Member
Joined
May 12, 2008
Messages
10,496
Reaction score
6
Points
115
hehehe.. saya pun pernah kena kes cam ala2 camni .. umah black out saya ngan adik je kat umah then dengar bunyi org ketuk pintu slow2.. bila saya bukak dengan kayu golf kan tangan rupanya2 kuali kena tiup angin.. huhuhuh
 
Sponsored Post
Top
Log in Register