BTC USD 62,780.6 Gold USD 1,803.22
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Kejadian di TESCO TEBRAU semalam

majapahit

Active Member
Joined
Jul 1, 2008
Messages
1,604
Reaction score
33
Points
30
KEJADIAN KECURIAN SEMALAM.

Petang semalam adik aku park kete kat tesco tebrau, kejap je katanya..Masa balik, cermin kete kena pecah. Beg camera dan aksesorinya hilang.. Barang dlm beg tu:

1. Oly E-520 body
2. OM-10 body (new)
3. ZD 35mm f3.5 macro
4. ZD 14-42mm f3.5-5.6
5. OM ZUIKO 50mm f1.8 (Made In Japan, mint condition)
6. Winer camera pouch bag (black and green colour)
7. 8GB CF Card (2x)
8. Lenspen + cleaning kits
9. Energizer torch light pen


Kerugian dlm RM 4500++ . Barang ada warranty lg..report dah buat.
Aku kesian kat dia sbb 18hb Dis nak kawen.. dia minta tolong kt aku, snap gambar kawen guna kamera tersebut nanti..skrg dah hilang..
Tak sangka la tempat terang, clear, masih sempat malaun tu pecahkan kereta..

Cuma minta tolong la kat korang usha2 kat web lelong, mudah dan sbg kalau ada orang jual item berkenaan..(dgn harapan yg tipis.. boleh kesan sape penjualnya) atau kalian ada cara lain?
~X(

ni komen adik aku..selepas kejadian yg menimpa dirinya:

parking dpn pintu masuk,dkt dgn kenny rogers.masalahnye dr dlm kenny rogers tu xda tingkap @ pintu yg boleh nampak luar mcm kat jusco..security pun ada sorang je.nk lg best,xda cctv..nk lg best lg,kat situ dh "biasa kena"..hm...memang best..

tesco tebrau macam gam-pang..rupanya dah banyak kes.. terutama hilang motor..:(scam:(scam
 
Last edited:
Sponsored Post

majapahit

Active Member
Joined
Jul 1, 2008
Messages
1,604
Reaction score
33
Points
30
mujur kete honda civic baru adik aku tu tak dibawa lari sekali...kalau tak, "patah kaki" nak buat urusan kawen dan rombongan kawen lepas tu
 

ameant

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2007
Messages
6,332
Reaction score
143
Points
73
mmg kesilapan yg sering berlaku.. tinggalkan camera/laptop time park kereta. rasanya nak detect/jumpa balik barang tu mmg agak mustahil.. hope ada keajaiban kat adik bro.
 

fito.mazz

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2010
Messages
257
Reaction score
3
Points
15
huhu..next time apa2 aje barang berharga jgn simpan dlm kete. aku dgr dieorg ni ada alat leh detect benda2 alah ni dlm kete tuh walaupun kiter sembunyikan.cth cam laptop kan..kiter sembunyi bawah seat..tapi dieorg leh detect batery tuh..ntah betul ke ntah tak pun aku tak tahu..mintak2 dijauhkan dari aku & kiter semua..amin..
 

fito.mazz

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2010
Messages
257
Reaction score
3
Points
15
adik aku pun BARU TAHU situ line panas.. pihak tesco mcm buat **** je..tak mesra pelanggan

bukan kat tesco tebrau aje ada kes..nuh y sebelah die tuh pun ada kes dulu..JJ tebrau...ada kete kene pecah sbb curi benda alah y smart tag tuh..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register