BTC USD 24,833.1 Gold USD 1,801.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Info Kehidupan di Tanah Terjajah Palestin

Megat Al Fateh

Active Member
Messages
1,752
Joined
May 6, 2019
Messages
1,752
Reaction score
904
Points
81
Anna is a Jewish American Columbia graduate, Fulbright scholar, and the granddaughter of Holocaust refugees. She is a frequent volunteer with the International Women/s Peace Service, where she documents human rights abuses in the West Bank and supports the nonviolent movement against the Occupation. Her book is “Witness in Palestine: A Jewish American Woman in the Occupied Territories.” Visit Anna’s website at www.AnnaInTheMiddleEast.com

 
Sponsored Post

pelitaminyak

Super Active Member
gem
Messages
9,173
Joined
Aug 13, 2008
Messages
9,173
Reaction score
2,491
Points
211
Awards
1
Penindasan mental dan fizikal.......... Kesian
....
 

SmileAlways

Legendary Member
gem
Messages
10,197
Joined
Aug 11, 2014
Messages
10,197
Reaction score
496
Points
141
E1hBEFJVoAU_4hX.jpg

...........
 

Megat Al Fateh

Active Member
Messages
1,752
Joined
May 6, 2019
Messages
1,752
Reaction score
904
Points
81
dia sokong palestin ke apa?
aku bi spm dpt 7
dia sokong palestin

documentary ni dia buat lepas dia lawat sendiri dekat sana

roadblock dgn checkpoint mmg byk dkt sana.. sgt2 menyusahkan pergerakan penduduk

nak pergi hostipal sbb nak bersalin ke ade sakit ke .. mmg akan ambik masa berjam2 ..

dkt sana.. letrik mmg akan terputus setiap hari.. bekalan air bersih pun kurang.. stesen generator pun selalu rosak

byk lagi lah.. mmg betul bila ada org cakap palestin ni open-air prison .. penjara tak berbumbung
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
26,993
Joined
Jan 12, 2008
Messages
26,993
Reaction score
4,971
Points
261
Awards
1
dia sokong palestin

documentary ni dia buat lepas dia lawat sendiri dekat sana

roadblock dgn checkpoint mmg byk dkt sana.. sgt2 menyusahkan pergerakan penduduk

nak pergi hostipal sbb nak bersalin ke ade sakit ke .. mmg akan ambik masa berjam2 ..

dkt sana.. letrik mmg akan terputus setiap hari.. bekalan air bersih pun kurang.. stesen generator pun selalu rosak

byk lagi lah.. mmg betul bila ada org cakap palestin ni open-air prison .. penjara tak berbumbung

sama juga apa yg British buat kat Tanah Melayu...datang nak berdagang...claim kawasan...dan kutip cukai......dannnnn kalau kita perhatikan Penglibatan British tempat tempat ni...
1.Kawsan Tanah Arab ( Semenanjung Arab dulu )
2. Malaysia
3. Palestin
4. Burma

Semua ni jadi huru rara....Arab di pecah pecahkan dari Jazirah Arab...muncul negara negara Jordan...Qatar semua tu....Malaysia dipecah perinta 3 bangsa...dan diatur supaya bangsa asing dominan....tgk saja tanah yg nilai tinggi dan strategik dianugerahkan sebelum merdeka....mcm mcm lagi lah....yg dajalnya ialah British dan yg paling malang kita masih sanjung British...
 

Megat Al Fateh

Active Member
Messages
1,752
Joined
May 6, 2019
Messages
1,752
Reaction score
904
Points
81
sama juga apa yg British buat kat Tanah Melayu...datang nak berdagang...claim kawasan...dan kutip cukai......dannnnn kalau kita perhatikan Penglibatan British tempat tempat ni...
1.Kawsan Tanah Arab ( Semenanjung Arab dulu )
2. Malaysia
3. Palestin
4. Burma

Semua ni jadi huru rara....Arab di pecah pecahkan dari Jazirah Arab...muncul negara negara Jordan...Qatar semua tu....Malaysia dipecah perinta 3 bangsa...dan diatur supaya bangsa asing dominan....tgk saja tanah yg nilai tinggi dan strategik dianugerahkan sebelum merdeka....mcm mcm lagi lah....yg dajalnya ialah British dan yg paling malang kita masih sanjung British...
arab ni start pecah bila khalifah turki utmaniah runtuh

kalau tak, palestin tu masih bawah penguasaan islam lagi sampai sekarang

dan andallusia juga kekal islam

oic kena ada tentera pengaman sendiri selain dari kerja sama block politik

bila dah kes harini ni.. dah tak boleh nak buat apa sbb mmg dah takde taring
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
26,993
Joined
Jan 12, 2008
Messages
26,993
Reaction score
4,971
Points
261
Awards
1
arab ni start pecah bila khalifah turki utmaniah runtuh

kalau tak, palestin tu masih bawah penguasaan islam lagi sampai sekarang

dan andallusia juga kekal islam

oic kena ada tentera pengaman sendiri selain dari kerja sama block politik

bila dah kes harini ni.. dah tak boleh nak buat apa sbb mmg dah takde taring
Utmaniah runtuh sebab British....dihasutkan Bani Saud memberontak....
 

Megat Al Fateh

Active Member
Messages
1,752
Joined
May 6, 2019
Messages
1,752
Reaction score
904
Points
81
Utmaniah runtuh sebab British....dihasutkan Bani Saud memberontak....
ye betul tu bro

dia bawak sentiment kenegaraan.. konon biar saudi sendiri jadi saudi .. bukan org turki

sekali pandang mmg betul .. tp akhirnya pakatan gergasi dulu lumpuh sbb masing2 dah nak gerak solo

skrg dah tak berkutik bila sedara kena buli.. mulut dah penuh dengan habuan sendiri

#soldout
 
Sponsored Post

Top
Log in Register