Kedai motor X one di saujana impian

CG Sponsors




zeroyjk

Fun Poster
Joined
Jan 19, 2009
Messages
912
Reaction score
15
Points
15
tension gi-la aku kat kedai tu..... nak je aku bakar kedai motor tu.... aku dah g repair kat kedai tu sebanyak 3 kali tahun ni....
owner dia melayu!!! org melayu skrg business nk untung je tinggi tapi hati custemer x nk jaga.... patut la kedai cina bley hidup smpai skrg.... hati custemer dia org jaga....

citer dia cam ni.... aku repair motor kat kedia X one tu sbb nk tolong melayu jer... 1st repair rm700 motor ego... aku paham lah motor tu ada masalah... time 1st time repair bulan 6 2010... lepas 2 x sampai sebulan motor aku rosak bulan 7 2010.... time tu kepercayaan aku masih ada lagi.... jumlah repair tu rm200.... lepas tu bulan 8 rosak lagi, g kedai motor tu dia cas rm230 lagi...

..... mak ai.... aku pun dah start naik pelik dah.... member aku cakap roller tu mne bley buh WD40 dia kena buh grease.... aku time tu hati aku calar kaw2.... patut la byk pelanggan dia org dapat.... cam tu la wat dpt untung... lepas tu... aku repair kat kedai motor cina... smpai skrg motor tu x de masalah.....
 
Sponsored Post

Scorpions10

Legendary Member
Joined
Jan 29, 2010
Messages
16,345
Reaction score
56
Points
120
isk2..x patut..sbb tu aku kkdg x pegi kedai sebangsa nih..sbbnya..
nk minta kurang susah dpt.
nk mrh kaw2 x bley nnt lain jdnya..
kurang tahap kemahiran..xtau ckp tau..haha

klau kt cina ni customer is always right..hehe
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
rilek sabar.. bawak bertenang..

roller bubuh wd40? snap pic nak tgk part mana tu.. :)
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
roller yng timing belt tu kan?:-?:-?:-?

adakah patut??keringlah roller tu taruk pelincir minyak..

menipu tak sudah2...:mad::mad::mad:
 

mns9178

Active Member
Joined
Nov 24, 2009
Messages
2,098
Reaction score
1
Points
25
aku pon mcm ko bro..dlm hati nak sgat tolong org kita tapi tu la..
buat kerja lepas tangan...pastu servis aduh xtahu nak ckap ape..
moto ex5 aku dulu pon kene mcm ko jugak..
pastu skrg servis kate harge mak mahal giler...
mcm2 gi la yg org kita ni nak berniaga...
 

mns9178

Active Member
Joined
Nov 24, 2009
Messages
2,098
Reaction score
1
Points
25
aku pon mcm ko bro..dlm hati nak sgat tolong org kita tapi tu la..
buat kerja lepas tangan...pastu servis aduh xtahu nak ckap ape..
moto ex5 aku dulu pon kene mcm ko jugak..
pastu skrg servis kate harge mak mahal giler...
mcm2 gi la yg org kita ni nak berniaga...
 

bebird

Super Active Member
Joined
Dec 18, 2008
Messages
5,370
Reaction score
142
Points
73
pesal ko tak komplain kt kedai tu.. nape baru repair rosak balik..
semua kedai same je.. nasihat aku.. kalo ade ape2 rosak.. tanye la 2,3 kedai dulu ape yg rosak & kos nak repair..

pengalaman aku.. motor aku semput2 sb setting angin tak betul.. kene tukar pilot jet je.. pi tanye kedai.. kedai suruh overhaul.. adooiii... sengal giler... nak je aku sepak tokey cina tu...

Member aku pernah keje kt kedai motor melayu.. kalo repair.. brg2 yg tak rosak.. diorang declare rosak.. padahal brg2 tu diorang tak tukar pun.. dlm resit diorang claim...
 

adifaza

Active+ Member
Joined
Sep 20, 2006
Messages
3,153
Reaction score
4
Points
25
area rumah aku nih. aku rasa macam pernah lalu depan kedai x one nih.

anyway, thanks for share the info. aku memang tak pernah hantar motor aku kt kedai nih.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register