BTC USD 38,122.6 Gold USD 1,777.95
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kedai Menjual Baby Diapers

Mat Raja Kapor

Freshie
Joined
Jul 30, 2010
Messages
19
Reaction score
2
Points
8
Assalamualaikum kawan2 semua...

Saya nak tanya, ada tak sesiapa yang berpengalaman
buka kedai menjual Baby Diapers? Maksudnya dalam kedai dia
cuma jual benda tu je. Sebab saya berminat nak buka kedai
Baby Diapers ni. Kalau Modal 15k cukup tak?
 
Sponsored Post

ali76

Freshie
Joined
Jan 1, 2008
Messages
20
Reaction score
1
Points
8
Assalamualaikum kawan2 semua...

Saya nak tanya, ada tak sesiapa yang berpengalaman
buka kedai menjual Baby Diapers? Maksudnya dalam kedai dia
cuma jual benda tu je. Sebab saya berminat nak buka kedai
Baby Diapers ni. Kalau Modal 15k cukup tak?

Modal 15K tu lebih daripada cukup saya rasa. Bisnes diapers ini memang bagus. Cadangan saya :

1. Fokus kepada diapers yang boleh diguna semula.
2. Untuk kurangkan kos dan meningkatkan keberkesanan boleh bukak booth di mana-mana kompleks beli-belah yang dijangka ramai ibu bapa. Boleh bukak hujung minggu sahaja dulu. Banner yang dipasang di booth juga amat membantu menyebabkan bisnes kita nampak segar.
3. Jangan lupa buat website juga sebab ia membantu.
4. Buat risalah, sebab kadang-kadang ibu bapa tak beli waktu tu sebab tak cukup duit tapi mungkin beli pada hujung bulan. jadi risalah dan website sangat membantu untuk ini.
 

Mat Raja Kapor

Freshie
Joined
Jul 30, 2010
Messages
19
Reaction score
2
Points
8
ooo terima kasih Ali76...ok gak cadangan tu.
Tp sebenarnya, saya lebih fukos kepada menjual
Baby Diapers di kawasan pinggir bandar.
Sebab saya tengok benda ni berpotensi di
pinggir bandar...
 

Green Apple

Super Active Member
Joined
Jun 2, 2010
Messages
5,393
Reaction score
27
Points
70
boleh ke??member aku ade gak jual..aku minta harga kawan2..dia bleh bg huggies M80 RM38 ..PET PET RM 36,DRYPERS RM36..
ke 3 3 brand aku bleh dapat RM 35..harga kawan2 pe tu..alasan dia suh tgk huggis M80 kat [email protected] harga rm42..kira aku lagi murah la leh dapat...mai mai..sape nak beli kat aku..rm35..hehe
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register