Kedai makan di terengganu mahal yang amat

Recommended Brokers


Latest Threads

Sponsored Post

pokyo

Super Active Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
5,280
Reaction score
144
Points
83
di KT mana tempat berbuke best bos2ku?
nak belanje mok...
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,803
Reaction score
1,833
Points
141
di KT mana tempat berbuke best bos2ku?
nak belanje mok...
bnyk boss ku....

- kalau org luar terengganu, depa suka Nasi Dagang Atas Tol...org ganu sendiri tak berapa suka sgt...tapi kebanyakan org luar suka...

- kalau nk keropok, org luar suka beli keropok BTB (Bukit Tok Beng)...tp kedai ni ramai nak mampus org...dh order tu, mungkin tunggu sejam baru dpt.....tapi skarang aku tak tahu la macam mana...ni cerita beberapa tahun lepas...muungkiin sekarang dh improve..wallahualam..

- walaupun ramai suka keropok BTB, aku tak tahu kenapa, aku suka keropok di Keropok Lekor Rosa di Kampung Tok Jiring...sini tak ramai orang..tapi aku suka keropok kt sini..lagipun tak perlu beratur lama2..haha

- kalau nk suasana pantai, pi je Pantai Teluk Ketapang..berlambak kedai makan sedap2 kt situ..pilih je

- kalau nk western tapi suasana ala2 kampung, try pi NR CAFE dekat Pantai Tok Jembal




kalau nk cerita sebenarnya banyak...try la jalan2 cari makan area gong badak ke

selebihnya kena tanye orang ganu hk duk ganu la...haha..
aku dah jarang balik terengganu..tak berapa tahu sgt dah
 
Last edited:

Izham87

Fun Poster
Joined
Jul 14, 2016
Messages
425
Reaction score
129
Points
23
aku gi ganu...singgah bazar ramadhan..dah lah mahal..tak sedap belake makanang....adoi mok ku..
aku gi bazar ramadhan paka, ganu.. nasi beriyani ayam - RM7, air kelapa muda satu plastik - RM5, kuih akok dua keping - RM2.. rasanya ok kot harga dia.. cuma air kelapa je rasa mahal sikit..sbb kat KL bole dpt RM4 :D
 

waepy

Active+ Member
Joined
Sep 9, 2011
Messages
4,615
Reaction score
333
Points
41
harga nasi berlauk jer kot mahal...
harga lain standard jer...
nasi ayam rm3-rm5, nasi ayam penyet rm5, nasi beriani rm5.50..
nasi goreng/mee goreng rm4-rm5, nasi goreng ayam rm6-rm7..

biasa org teganu beli nasi bajet jer tepi jalan, rm3-rm3.50, free air sirap kalau nak jimat...
tu pun dah kenyang dah...

sate ayam 50-60 sen secucuk boleh dpt lg di kuala terengganu..
murtabak rm3-rm4 di bazar ramadhan...
teh ais, milo ais,air jagung, air kelapa, rm2 beli tepi jalan..
nasi lemak rm1 pun ada lg di kuala terengganu nie..
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
50,806
Reaction score
1,481
Points
596
aku gi bazar ramadhan paka, ganu.. nasi beriyani ayam - RM7, air kelapa muda satu plastik - RM5, kuih akok dua keping - RM2.. rasanya ok kot harga dia.. cuma air kelapa je rasa mahal sikit..sbb kat KL bole dpt RM4 :D
Ayaq kelapa muda buka posa sempoi kot
 
Sponsored Post
Top
Log in Register