BTC USD 43,943.7 Gold USD 1,769.41
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell [KEDAI DrSneeZ] Penawar gejala RESDUNG/SELSEMA/HIDUNG SUMBAT. rm29.90 aje sebotol!

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
Assalamualaikum semua warga CG dan guest.
Memperkenalkan produk formulasi dan keluaran bumiputera islam Malaysia...

Saya buka untuk DROSHIP !!!
Anda hanya promosikan DR Sneeze, saya akan pos stok kepada pembeli.
Setiap botol yang terjual saya beri rm5 sebagai komisi:)
HARGA Agen, rm300 untuk 12 botol
Saya mempelawa CGrian yang berminat untuk bersama-sama saya dlm jemaah menetapkan target untuk bebas dari bebanan hutang riba.
Bagi yang sudah sedia terlanjur, tekad dalam hati untuk TIDAK lagi terlibat dengan sebarang transaksi riba. Sebagaimana maksud firman Allah dalam al-quran mengisyiharkan perang kepada riba.
Sama-sama kita fine tune supaya bergerak sama arah dan sama2 belajar baiki diri. Peringkat asas, usaha baiki;
1. Kunci rezeki - Bagi yang masih bujang, pastikan hasil gaji dan pendapatan perniagaan sedikit sebanyak diberi keutamaan kepada ibu terlebih dahulu. Sementara yang sudah berkahwin keutamaan kepada isteri.
2. Membina AURA dengan memperbanyakkan kebaikan kepada semua makhluk di sekeliling.
3. Berdoa dengan 'lafaz' dengan telinga dapat dengar butir2 doa yang dilafazkan. Jangan segan meminta direct daripada Allah.
4. Berdoa di saat mamai hendak tidur. Nyatakan doa spesifik anda di waktu itu.
5. Amalan sebelum tidur.
6. Amalan di awal pagi termasuk mandi sebelum subuh kemudian solat berjemaah di surau/masjid. Disusuli solat duha dll
7. Doa keluar rumah, naik kenderaan dan berniat/azam bebas dari hutang riba.
8. Penyerahan bulat kepada Allah swt.

426872_3404780686732_1486320332_3112817_2003660723_n-226x300.jpg

20130126113617.jpg

DrSneez diformulasi dari rempah semulajadi yang digabungkan
dengan bioteknologi thrudermal untuk membantu mengurangkan
gejala-gejala berikut:
• Selalu bersin terutamanya diawal pagi dan apabila
cuaca/suasana sejuk.
• Gatal–gatal hidung dan sek itar mata terutamanya
disebabkan faktor persekitaran seperti habuk,
debunga dan pencemaran udara.
• Hidung selalu berair seperti selsema sepanjang
masa.
• Terasa seperti hidung tersumbat dan tidak selesa
terutamanya sewaktu tidur.

1.jpg

drsneez1.jpg

DrSneez is a traditional herbal preparation in a cream. It utilizes thrudermal biotechnology to enhance absorption deeper into the skin. It is a combination of curcumin longa, foeniculum vulgare, nigela sativa, coffea Arabica and Aqoues cream mixed together which produce positive effect to the skin and surround tissues. Crushed curcumin has been used traditionally by the Malay community to lessen running nose naturally. Nigella sativa also known as Habbatus sauda has been used for many ailments. Foeniculum Vulgrae is a popular spice at any kichen which traditionally may benefit to reduce mucosal congestion. The used of thrudermal technology has made it possible to only used a small amount of DrSneez cream for topical application.
When used it will help to:
• Reduce itchiness over the nasal area and around the eyes
• May help reduce sneezing cause by cold weather, dust and other allergens.
• May help to reduce nasal congestion during flu
• May help you to breathe better.
Advantage
• Easy safe topical application.
• Value for money – only small amount needed for each appication
• Squeezed tube with small nozzle to easily controlled the amount.
• Easy to carry anywhere.
Active Ingredient
Curcuma Longa
Nigella Sativa
Coffea Arabica
Foeniculum vulgarae
ACTIVE.jpg

DRAZMA1.jpg

ThruDermal Technology
DRAZMA has developed a technology which enable cream to be absorbed to the skin more readily and at faster rate. As a result topical application of cream will become much easier with predictable result. We call it THRUDERMAL TECHNOLOGY. DRSNEEZ cream is our very first product whih utilises the technology.
skin.jpg

Our Goal:
DRazma goal is to become the leader in Bioherbal based formula using ThruDermal Technology to enhance its effectiveness and subsequently providing high quality Cosmetic and Skin Care Product

BELI SEKARANG!
HARGA RM29.90/SEBOTOL (10ml)
POSLAJU RM9.00 seluruh Malaysia
@ 2 dirham (termasuk poslaju)

Wife saya ada beli dr sneeze 2 minggu lepas untuk baby saya yg selsema dan batuk yg agak lama..Alhamdulillah nampak ada kesan yang positif.
FAQ DrSneeze
Q. Boleh ceritakan serba sedikit mengenai Krim DrSneez
A: DrSneez adalah krim selsema dan resdung keluaran Drazma Wellness Marketing. Kebanyakan rawatan moden atau alternatif untuk selsema dan resdung hanya menggunakan ubat atau ramuan yang dimakan secara mulut(oral), semburan(spray) atau titisan(drop) ke hidung. Sebarang persediaan yang perlu dimakan perlu diproses oleh hati (Liver) sebelum ianya berguna untuk melegakan gejala-gejala yang berkaitan.

Ini amat membebankan hati(liver) itu sendiri. Isu kesuaian umur juga perlu dipertimbangkan. Kita tahu semakin muda manusia itu, seperti kanak-kanak ,semakin kurang keupayaan hati(liver) untuk tujuan pemprosesan. Penggunaan secara semburan atau titisan yang berterusan juga boleh menyebabkan membran di dalam lapisan hidung menjadi kering dan pedih, ini mengurangkan kerelaan seseorang pengguna untuk terus menerima rawatan.

Menggunakan kulit sebagai perantara atau “delivery system” dapat mengurangkan masalah ini. Dari situ timbullah kajian mengenai krim thrudermal DrSneez ini. Kami memilih untuk menggunakan bahan yang senang digunakan dan selalu digunakan oleh masyarakat.

Q: Apakah kegunaan krim Dr Sneez ini?
A: DrSneez diformulasikan untuk mengurangkan gejala-gejala tidak selesa akibat selsema dan resdung. Resdung dalam bahasa perubatan disebut sebagai allergic rhinitis dan sinusitis. Ianya dibangunkan dinegara kita sendiri dan bukan bahan siap yang diimport dan di bungkus semula.

Q. Apakah contoh-contoh gejala selsema dan resdung yang dapat dibantu?
DrSneez dapat mengurangkan gejal-gejala seperti
Hidung yang berair
Selalu bersin terutamanya di awal pagi atau semasa persekitaran sejuk
Gatal yang melampau di sekitar kawasn T di wajah.
Melegakan pernafasan hidung yang tersumbat
Mengurang batuk akibat selsema.
Melegakan sakit kepala akibat tekanan dalam sinus.
Q: Bagaimanakah ia digunakan?
A: Cara penggunaannya amat mudah. Apa yang anda perlukan hanya sapukan sedikit lapisan nipis krim ini pada permukaan hidung dan sinus atau lebih dikenali sebagai kawasan T pada wajah. Anda dapat merasakan keberkesanan dalam waktu yang agak cepat.

Q: Apakah kandungan DrSneez ini?
A: Krim DrSneez ini diformulasikan dari bahan-bahan yang ada didapur rumah kita. Bahan aktif yang terkandung termasuk Curcumin domestica longa atau senang dipanggil kunyit, Nigella Sativa atau mudahnya habatus sauda dan Foeniculum Vulgarae atau jintan manis. Ketiga-tiga bahan yang boleh dipanggil rempah ini boleh selsema atau resdung dengan cepat dan selamat.

Q: Apa perbezaan applikasi Krim ini berbanding dengan applikasi cara lama dengan menyapukan terus kunyit hidup ke kawasan hidung?
Q: DrSneez mengabungkan bahan-bahan tersebut dengan teknologi THRUDERMAL yang mampu membantu resapan yang tinggi ,bahan aktif dapat meresap ke dalam kulit di kawasan yang dikehendaki. Applikasi tradisional memerlukan jumlah yang lebih besar dan resapan bahan aktif tersebut tidak dapat dipastikan.

Q: Cuba terangkan sedikit apakah teknologi THRUDERMAL ini?
A: Teknologi Thrudermal menggunakan pembawa tertentu yang dapat membawa bahan aktif melepasi halangan kulit atau lebih dikenali sebagai epidermis. Bahan aktif ini akan dibawa jauh kedalam lapisan ini dan hasilnya ia hanya memerlukan sedikit sahaja. Sebagai contoh kunyit yang diperlukan dan kesannya amat pantas bergantung kepada ketebalan kulit atau epidermis ini.

Q: Mengapa menggunakan Curcuma Longa, Nigela Sativa dan Foeniculum Vulgarae ini?
A: Kajian menunjukkan ketiga-tiga bahan yang mudah didapati ini mempunyai sifat anti histamine ( anti inflammatory ) dan anti oksida yang tinggi dan dapat mengurangkan keradangan dengan cepat. Curcuma Longa mengandungi Curcumin yang juga bersifat anti-virus, anti-bacteria dan anti-fungus yang semulajadi. Kombinasi sifat-sifat ini mampu menangani gejala-gejala resdung dan selsema dengan efektif.

Q: Adakah Krim ini selamat?
A: Oleh kerana kesemua bahan ini adalah dari bahan alami ianya adalah selamat kecuali pengguna sudah dikenal pasti alah kepada bahan-bahan tersebut. Secara umumnya applikasi krim setempat tidak akan mendatangkan masalah . Sekiranya berlaku alahan maka pengguna dinasihatkan untuk menghubungi pihak kami.

Q: Dimanakah krim ini boleh didapati?
A: Krim ini boleh dibeli terus dari pihak kami di DRAZMA WELNESS MARKETING atau melalui agen kami di seluruh Negara.

Q: Jika saya Berminat untuk Menjadi Pengedar apa yang perlu dilakukan?
A: Sila hubungi pihak kami di DRAZMA WELNESS MARKETING atau melalui Stokis kami di seluruh Negara.

 
Last edited:
Sponsored Post

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
FAQ DrSneeze
Q. Boleh ceritakan serba sedikit mengenai Krim DrSneez

A: DrSneez adalah krim selsema dan resdung keluaran Drazma Wellness Marketing. Kebanyakan rawatan moden atau alternatif untuk selsema dan resdung hanya menggunakan ubat atau ramuan yang dimakan secara mulut(oral), semburan(spray) atau titisan(drop) ke hidung. Sebarang persediaan yang perlu dimakan perlu diproses oleh hati (Liver) sebelum ianya berguna untuk melegakan gejala-gejala yang berkaitan.Ini amat membebankan hati(liver) itu sendiri. Isu kesuaian umur juga perlu dipertimbangkan. Kita tahu semakin muda manusia itu, seperti kanak-kanak ,semakin kurang keupayaan hati(liver) untuk tujuan pemprosesan. Penggunaan secara semburan atau titisan yang berterusan juga boleh menyebabkan membran di dalam lapisan hidung menjadi kering dan pedih, ini mengurangkan kerelaan seseorang pengguna untuk terus menerima rawatan.Menggunakan kulit sebagai perantara atau “delivery system” dapat mengurangkan masalah ini. Dari situ timbullah kajian mengenai krim thrudermal DrSneez ini. Kami memilih untuk menggunakan bahan yang senang digunakan dan selalu digunakan oleh masyarakat.Q: Apakah kegunaan krim Dr Sneez ini?

A: DrSneez diformulasikan untuk mengurangkan gejala-gejala tidak selesa akibat selsema dan resdung. Resdung dalam bahasa perubatan disebut sebagai allergic rhinitis dan sinusitis. Ianya dibangunkan dinegara kita sendiri dan bukan bahan siap yang diimport dan di bungkus semula.Q. Apakah contoh-contoh gejala selsema dan resdung yang dapat dibantu?

DrSneez dapat mengurangkan gejal-gejala seperti

Hidung yang berair
Selalu bersin terutamanya di awal pagi atau semasa persekitaran sejuk
Gatal yang melampau di sekitar kawasn T di wajah.
Melegakan pernafasan hidung yang tersumbat
Mengurang batuk akibat selsema.
Melegakan sakit kepala akibat tekanan dalam sinus.
Q: Bagaimanakah ia digunakan?

A: Cara penggunaannya amat mudah. Apa yang anda perlukan hanya sapukan sedikit lapisan nipis krim ini pada permukaan hidung dan sinus atau lebih dikenali sebagai kawasan T pada wajah. Anda dapat merasakan keberkesanan dalam waktu yang agak cepat.Q: Apakah kandungan DrSneez ini?

A: Krim DrSneez ini diformulasikan dari bahan-bahan yang ada didapur rumah kita. Bahan aktif yang terkandung termasuk Curcumin domestica longa atau senang dipanggil kunyit, Nigella Sativa atau mudahnya habatus sauda dan Foeniculum Vulgarae atau jintan manis. Ketiga-tiga bahan yang boleh dipanggil rempah ini boleh selsema atau resdung dengan cepat dan selamat.Q: Apa perbezaan applikasi Krim ini berbanding dengan applikasi cara lama dengan menyapukan terus kunyit hidup ke kawasan hidung?

Q: DrSneez mengabungkan bahan-bahan tersebut dengan teknologi THRUDERMAL yang mampu membantu resapan yang tinggi ,bahan aktif dapat meresap ke dalam kulit di kawasan yang dikehendaki. Applikasi tradisional memerlukan jumlah yang lebih besar dan resapan bahan aktif tersebut tidak dapat dipastikan.Q: Cuba terangkan sedikit apakah teknologi THRUDERMAL ini?

A: Teknologi Thrudermal menggunakan pembawa tertentu yang dapat membawa bahan aktif melepasi halangan kulit atau lebih dikenali sebagai epidermis. Bahan aktif ini akan dibawa jauh kedalam lapisan ini dan hasilnya ia hanya memerlukan sedikit sahaja. Sebagai contoh kunyit yang diperlukan dan kesannya amat pantas bergantung kepada ketebalan kulit atau epidermis ini.Q: Mengapa menggunakan Curcuma Longa, Nigela Sativa dan Foeniculum Vulgarae ini?

A: Kajian menunjukkan ketiga-tiga bahan yang mudah didapati ini mempunyai sifat anti histamine ( anti inflammatory ) dan anti oksida yang tinggi dan dapat mengurangkan keradangan dengan cepat. Curcuma Longa mengandungi Curcumin yang juga bersifat anti-virus, anti-bacteria dan anti-fungus yang semulajadi. Kombinasi sifat-sifat ini mampu menangani gejala-gejala resdung dan selsema dengan efektif.Q: Adakah Krim ini selamat?

A: Oleh kerana kesemua bahan ini adalah dari bahan alami ianya adalah selamat kecuali pengguna sudah dikenal pasti alah kepada bahan-bahan tersebut. Secara umumnya applikasi krim setempat tidak akan mendatangkan masalah . Sekiranya berlaku alahan maka pengguna dinasihatkan untuk menghubungi pihak kami.Q: Dimanakah krim ini boleh didapati?

A: Krim ini boleh dibeli terus dari pihak kami di DRAZMA WELNESS MARKETING atau melalui agen kami di seluruh Negara.Q: Jika saya Berminat untuk Menjadi Pengedar apa yang perlu dilakukan?

A: Sila hubungi pihak kami di DRAZMA WELNESS MARKETING atau melalui Stokis kami di seluruh Negara.
 
Last edited:

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123

SELSEMA DAN RESDUNG

Selsema (rhinorrhea) adalah penyakit
akut yang melibatkan lapisan membran
rongga hidung (nostril) dan rongga
sinus.
Ia terhasil dari dedahan kepada habuk,
agen alahan dan jangkitan kulat, virus
atau bakteria.
Selsema menyebabkan rembesan mukus
yang berlebihan menyebabkan cecair
yang sentiasa meleleh dari hidung yang
tidak selesa.
Selsema boleh diiringi oleh simptom lain
seperti demam, batuk dan sakit kepala.
Resdung merujuk kepada keadaan yang sama tetapi sedikt berbeza. Ia
bersifat kronik (lama dan berterusan) dan kemungkinan diselangi
dengan selsema , demam dan sakit kepala yang teruk. Ia boleh melibatkan
hidung sahaja (disebut sebagai allergic rhinitis) atau rongga-rongga
sinus (sinusitis). Ianya boleh berpunca dari alahan kepada persekitaran,
jangkitan kulat ,bakteria dan virus.
Akibatnya pesakit akan mengalami gejala seperti:

•Gatal pada permukaan kulit hidung dan sekitar mata yang
berterusan.
•Mudah dan selalu bersin terutamanya diawal pagi atau pada
dedahan habuk dan debunga.
•Hidung berair seperti selsema dalam tempoh yang lama.
•Sakit kepala terutamanya kepada penghidap sinusitis akibat
saluran-saluran sinus yang tersumbat kerana rembesan mukus
yang berlebihan.
 
Last edited:

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
kepada yang berminat untuk mencuba, blh pm/contact sy. cod melaka/putrajaya. kalau minat nak meniaga jadi AGEN/STOKIS pun dialu2kan...produk baru beberapa bulan dipasarkan.
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
pengalaman saya sendiri,
kadang pagi hidung rase ade sumbat, hanya sedikit sapuan DrSneez, selang beberapa minit alhamdulillah beransur lega...
----------------------------------
teringat masa borak dgn 2 sorang adik beradik doktor yang terlibat dalam pengkomersilan DRSNEEZ ni, antara lain katanya, adalah lebih jauh jimat menyimpan dan mengguna DRSNEEZ dari berkunjung ke klinik beliau...sekali datang, ubat+konsultancy rm25....2 kali datang dan cover harga sebotol...
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
kepada yg berminat nak meniaga/jadi agen, boleh concat direct ke sykt empunya, melalui saya pn blh aje...
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123

Sape2 yang mengalami gejala2 spt di bawah, boleh mencuba DRSNEEZ. insyaallah boleh bantu....jimat masa dan belanja berbanding ke klinik/hospital...
1. Hidung yang berair
2. Selalu bersin terutamanya di awal pagi atau semasa persekitaran sejuk
3. Gatal yang melampau di sekitar kawasn T di wajah.
4. Melegakan pernafasan hidung yang tersumbat
5. Mengurang batuk akibat selsema.
6. Melegakan sakit kepala akibat tekanan dalam sinus
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
cod/dod melake & putrajaya
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
elok setiap rumah ada 1 botol DR SNEEZ. kegunaan bila perlu, bantu kurangkan gejala selesema, resdung, batuk dll berkaitan pernafasan. hanya untuk keguanaan luaran-sapu pada tempat yang sakit
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
dod/cod bukit rambai, melaka & p9, putrajaya
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register