Kecik ♥ Makan ♥ Sakit ♥

CG Sponsors




azimlife

Super Active Member
Joined
May 31, 2007
Messages
9,619
Reaction score
151
Points
73
Kecik HATI Makan HATI Sakit HATI
Bagaimana korang mendefinasikan ketiga2 kenyataan ini..??
Pernah tak korang melaluinya..??
Bagaimana korang mengatasinya...??


:)cgrock :-? :)cgrock :-?
 
Last edited:
Sponsored Post

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,623
Reaction score
263
Points
131
macam soalan exam la plk...
xde a b c ke? senang skit nk tembak:))
 

king_diamond

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 3, 2008
Messages
10,160
Reaction score
359
Points
131
diharap semoga thread ini akan menjadi thread terhangat dan paling banyak sekali page nya....gamba osaka TT :)cgrock:)paid
 

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,623
Reaction score
263
Points
131
diharap semoga thread ini akan menjadi thread terhangat dan paling banyak sekali page nya....gamba osaka TT :)cgrock:)paid
jom kita hangat kan lg..
cucuh api..cucuh api..:)):))
 

EiRa

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Oct 27, 2007
Messages
15,057
Reaction score
0
Points
110
camner nak jelaskan ekk..
 

king_diamond

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 3, 2008
Messages
10,160
Reaction score
359
Points
131
pada pendapat saya....

kecik hati - inilah buktinya kita ni masih berperasaan, baru kita tahu betapa pentingnya kita menjaga hati orang lain, jadi...kita anggap ianya satu pengajaran...

makan hati - selalunya kalau saya makan hati ni, saya akan anggap ada orang lebih teruk lagi menanggung derita fizikal atau mental, saya jadikan makan hati saya sebagai satu motivasi untuk terus tabah.

sakit hati - dalam Islam, kita harus cemburu pada 2 keadaan, kepada orang yang lebih berilmu dan kepada orang yang lebih berada kerana kita harus jadikan ianya satu keazaman untuk kita lebih berjaya, bukan sakit hati nak santet atau buat naya. Kalau saya sakit hati teramat sangat, saya akan banyak sebut alhamdulillah untuk perkara2 yang remeh-temeh. Untuk perkara yang berlaku kezaliman pula, saya akan cuba lawan balik sekadar termampu, kalau tak mampu, mohon pada Allah sajalah balas balik.

p.s ~ pendapat saya sahaja....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register