BTC USD 63,246.0 Gold USD 1,769.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Kebebalan Sebahagian Orang Melayu Kita Terhadap Mempercayai Sesuatu

PerawanTampan

Fun Poster
Joined
Jul 20, 2010
Messages
671
Reaction score
41
Points
20
Sebelum






Selepas




Mungkin semua dah tau pasal kes cakra alam ni dan mungkin banyak yang tau video yang aku paparkan ni.....

walaupun ni merupakan kes lama tapi aku sengaja nak up kan kat sini dan ingin mengatakan bahwa begitu senang orang melayu kita kene kelentong terutama bab2 yang membabitkan perdukunan dan agama ni....

nak2 lagi bangsa melayu ni senang kene klentong bile membabitkan individu2 yang mendakwa sebagai ustaz,kiai or dll... P/S: aku tidak mengatakan ustaz dan ahli2 agama ni pembohong dan kaki auta tapi hanya bagi species2 yang kononnya mendakwa diri dia ustaz dan ahli2 keagamaan lainnya...

dunia semakin gila,penipuan boleh terjadi pada sesiapa saja dan pelakunya pun boleh berbagai macam latar belakang baik tokoh intelligent maupun agamawan....

cuma sayang bab2 dukun dan bomoh2 kat malaysia ni selalu dikaitkan dengan islam dan yang paling teruk ada sesetengahnya kaki menipu walaupun dengan menjual agama itu sendiri....

mungkin disebabkan orang melayu ni berbeza dengan bangsa maju lain yang selalu mengkaji dan mengkaji tetapi begitu sebaliknya dengan sebagian orang melayu yang lebih gemar percaya bulat2 dan taksub dibanding membuat kajian2 berdasarkan sunnatullah....


dan sekarang tengah2 HOT2 pembedahan secara batin tanpa mengunakan alat bedah yang mana RAWATAN KERATON contohnya menyediakan rawatan ni...

tapi yang membuat aku terkezut pengkaji2 barat telah lama membongkar trick pembedahan yang kononya secara batin tanpa mengunakan alat bedah dan mungkin cara saja berbeza disebabkan zaman semakin berkembang dan berkembang dek teknologi dan trick.....saksikan video ni time last part:




harapan perawantampan.. bangkitlah generasi2 pemuda dan pemudi melayu jangan mudah tertipu dengan ilmu2 yang kita sendiri tak tau seperti contoh ilmu paranormal dan jangan pula kita percaya bulat2... lebih mengkaji dulu sebelum mempercayai sesuatu perkara perubatan secara mistik2 ni....

sekarang zaman science dan teknologi dan kajilah alam ciptaaan ALLAH SWT berdasarkan sunnatullah... sebab aku sangat meyakini hal2 GHAIB ni merupakan HIJJAB dari ALLAH SWT.... manusia tidak akan pernah melampaui hal2 ghaib kecuali para nabi dan orang2 yang ALLAH SWT kehendaki.....


sekian dan terima kasih dari mr sexxiest carigold 2010: PERAWANTAMPAN
 
Sponsored Post

mr_man

Active Member
Joined
Feb 21, 2010
Messages
1,971
Reaction score
11
Points
25
hadui.. wat malu Malaysia tul laaa... dah la cari duit cara menipu, guna agama lagi tu...
 

kuhik

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
perbomohan ini ada yang betul. tapi lebih banyak yang palsu daripada yang betul.
 

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
ubat dah dlm kepala kita nie....
kita tak explore sepnuhnya potensi diri kita.....

seorang pesakit kanser membayngkan diri bertempur dgn sel2 kanser..dan sembuh..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register