BTC USD 16,963.0 Gold USD 1,797.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kebaikan dan Keburukan Counter Offer untuk kerjaya anda

ricky_ricardo

Junior Member
Messages
51
Joined
May 14, 2013
Messages
51
Reaction score
0
Points
6
"company will not care about you, you need to take care of yourself" ayat teamlead aku dulu...resign terusla..tgu pe lagi..

mmg dah nekad pergi..hehe sume dah siap nak blah..lepas raya haji dah di opis baru..hehe..cuma nak survey tgok org lain dalam situasi yg sama..hehe :D:D
 
Sponsored Post

nsriza

Active Member
Messages
1,192
Joined
Mar 11, 2010
Messages
1,192
Reaction score
24
Points
25
T&C xde..pindah kerja / naik pangkat pun xde..tp org dengki yg ada..haha :D:D biasalah , melayu...buat itu dengki..buat ini dengki..

Tempat baru pun mungkin ada orang dengki sbb claim tempat tu patut dia punya lah atau patut kawan dia masuk lah and kat mana mana pun ada bro.

At least tempat sekarang dah kenal serba sedikit background dan try jaga hati depa dgn open table sekali sekala :D . Insyaallah ok.
 

muhdy

Legendary Member
gem
Messages
11,100
Joined
May 20, 2010
Messages
11,100
Reaction score
37
Points
120
Aku akan terima da stay kat tempat lama. sebab suasana kerja dan rakan sekerja. senang nak team work. kalau company baru, kene develop balik team. makan masa.

ini yang aku fikir untuk jangka masa panjang.. aku memang stay kat tempat .. setakat nie 5tahun lebih kerja , dah 3kali hantar surat & dapat counter offer..

kontra bila counter offer nie, bertambah beban kerja tapi still boleh follow sebab kita dah 'masak' dengan company sekarang, kita ikut jer kerenah & 'politik'.
 

muhdy

Legendary Member
gem
Messages
11,100
Joined
May 20, 2010
Messages
11,100
Reaction score
37
Points
120
bagi aku company kau tak hargai kau pun klu kau tak hantar surat resign.dia kaunter offer kau pun sbb terpaksa kerana company lain offer lg bagus....

diorg terpaksa kaunter sbb fikir susah nak cari penganti dan kena train balik org baru..

dulu aku pun fikir negetif macam nie , lebih2 assistant manager aku pun cakap macam tu..

bila difikir balik, aku duk dalam anak syarikat yang besar , staff ramai dengan department banyak.. pihak atasan atas atasan ( lebih2 lagi hr ) tak nampak kelebihan kita.. bila kita 'buang' surat, kita akan tau siapa yang hargai kita & support kita..

dan kita kena pegang 1 perkara yang kita kuat dalam syarikat yang jarang staff lain ada.. barulah kita akan sentiasa 'dihargai'
 

Mrsham

Active+ Member
Messages
3,720
Paid Membership
Joined
Jul 10, 2007
Messages
3,720
Reaction score
104
Points
43
"company will not care about you, you need to take care of yourself" ayat teamlead aku dulu...resign terusla..tgu pe lagi..

Setuju dgn pendapat ni.. Pertama skali, kenapa pergi interview? Just nak tgk market rate? Kedua, kalau company tu bagus, kenapa bro tender resign letter? Hanya sebab gaji?

Counter offer boleh kasi implikasi mcm2 tapi banyak ke arah keburukan.. Semua dah rakan lain terangkan kat atas tu & pembacaan bro di gugel.. Kalau aku, blah je la.. Tempat baru, pengalaman baru, kawan2 baru..
 

shafizz86

Fun Poster
Messages
918
Joined
Nov 1, 2012
Messages
918
Reaction score
1
Points
15
jgn pikir byk bro....pegi tempat baru....tk boleh lame satu tempat.....percayalah....n satu lagi love your job dont love your company
 

arecent

Active Member
Messages
2,016
Joined
Sep 26, 2006
Messages
2,016
Reaction score
12
Points
25
kikiki...kalu dah rasa power...ko g tempat baru..build career dlm 2 tahun..pastu wat comeback bro..comeback company lama
 

flexyx

Fun Poster
Messages
329
Joined
Jul 24, 2010
Messages
329
Reaction score
0
Points
10
kikiki...kalu dah rasa power...ko g tempat baru..build career dlm 2 tahun..pastu wat comeback bro..comeback company lama

+1

Buat comeback after 2 years time tu konfem da naik pangkat.:D
 

malrockstar

Super Active Member
Messages
8,573
Joined
Apr 6, 2011
Messages
8,573
Reaction score
44
Points
80
kalau aku, dah dapat offer keje tempat baru,pegi je la..
klau nak stay company lame, nape gatal cari keje tempat lain...huhuu
 

imlo151

Fun Poster
Messages
709
Joined
Feb 26, 2011
Messages
709
Reaction score
3
Points
15
accept offer baru bro

pada pendapat saya la...
kos nak cari staff baru lagi tinggi dari kos retain staff lama.sebenarnya bro mmg layak dapat 30% naik gaji...dan majikan sekarang pun tau bro layak.so kenapa nak tunggu offer luar dtg baru majikan sibuk2 nak counter offer.sedangkan dia boleh je naikkan gaji tanpa ada offer dari company lain dulu.
 
Sponsored Post

Top
Log in Register