kawan2 macam mana nak cari subtitle malay untuk movie dengan mudah?

CG Sponsors




al-fizz

Fun Poster
Joined
May 16, 2010
Messages
362
Reaction score
2
Points
20
aku nak cari subtitle malay untuk Resident Evil Degeneration aku cari kat google tak jumpa2 lah subtitle malay untuk movie ni.. aku tahu korang ada yang pandai cari subtitle dengan mudah tolong ye kwn2 terima kasih kwn2...
 
Sponsored Post

jonykruger

Fun Poster
Joined
Dec 4, 2009
Messages
484
Reaction score
1
Points
25
kalo kat subscene omputih banyak ler....malay kadang2 jek ade...huhuhuhu
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Susah2 awak edit file .srt dalam notepad tu dengan guna tool translate kat e.g google translate etc. :)
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Ada PM dari al-fizz , berhubung cadangan saya diatas. Baiklah saya bagi pencerahan. Macam ni al-fizz.

1. Awak download dulu file .srt yg awak nak. e,g, Resident Evil Degeneration.srt kat memana yg tawarkan download subtitle movie ni contoh saya ambik sinilah yer http://www.anysubs.com/subdetails.php?subid=71284

2. Lepas download zip/rar file tu saya extract ke desktop keluar file bernama ni Resident.Evil-Degeneration[2008]DvDrip-aXXo

3. Lepas tu saya klik kanan, open with..saya bukak guna Notepad.

4. Maka keluarlah jadi camni..

1
00:00:23,256 --> 00:00:27,249
Can you see that area behind me
beneath the red-tinted sky?


2
00:00:27,460 --> 00:00:31,556
That is what's left of Raccoon City
after the military fired a missile at it.

3
00:00:32,432 --> 00:00:35,799
According to unconfirmed reports,
the missile was allegedly nuclear.

4
00:00:36,002 --> 00:00:38,470
If this is the case,
there's little hope of finding...

5
00:00:38,671 --> 00:00:41,299
...any survivors among
the city's 100,000 inhabitants.

6
00:00:42,242 --> 00:00:45,439
Mr. President, what is the connection
between Umbrella Corporation...

7
00:00:45,645 --> 00:00:47,510
...and this incident?
- No more questions.

8
00:00:47,714 --> 00:00:50,410
Was the missile launched
as a result of this connection?
5. Apa yg saya bold merah tu, adalah kata2 dialog dalam English. Dalam kes awak nak ia dalam bahasa Melayu, tinggal nak terjemah je lagi..kan.

6. Saya pergi ke tool terjemahan di internet kat sini.
http://translate.google.com/?hl=en#

7. Saya masukkan dialog tersebut..maka jadilah camni..
Bolehkah kau tengok kawasan di belakang aku
di bawah langit berwarna merah?

8. Dah settle, save file notepad tadi as Resident.Evil-Degeneration[2008]DvDrip-aXXo.srt Letih sikit terjemah satu baris kesatu baris tapi berbaloikan..

9. Untuk menambah pahala, awak upload kat memana website yg offer download srt dengan memberi nama Resident.Evil-Degeneration[2008]DvDrip-aXXo - subtitle malay

Harap dapat membantu TT.
 

rijal2009

Marked as Scammer, (until issue resolved)
Joined
Jul 8, 2009
Messages
9,169
Reaction score
286
Points
81
mcm kelakar lak kalau translate guna google tu.. :D
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
bookmark dulu la..
Yer sesama belajar camna nak buat file .srt subtitle sendiri. :D
Just kongsi, kat internet ni memang jarang jumpa subtitle BM dalam movies hollywood, bollywood dsb..pasal Malaysian malas nak publish or share pasal ni, leceh barangkali. Instead prefer English .srt
 
Sponsored Post
Top
Log in Register