BTC USD 32,811.8 Gold USD 1,802.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kategori ulamak dan siapa layak digelar ulamak

biomedik2

Super Active Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
5,878
Reaction score
1,864
Points
151
Direct sgt tu....
Jago la hati org skit...
Hahhaaha....
Sehebat Abu Bakar, Umar pun berguru dengan Nabi. Dia boleh pulak berguru dengan alam.
Ni jenis google kat internet pastu berlagak pandai.
Paling tak tahan google law malaysia pastu cabar cek mek molek.
 
Sponsored Post

Sniper

Super Moderator
Staff member
Joined
Feb 26, 2006
Messages
6,052
Reaction score
731
Points
116
mcm dh kuar topik jer :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,473
Reaction score
2,571
Points
201
Kehidupan itu proses pembelajaran
Belajar lah dgn alam
Alam takambang menjd guru

nak belajar dgn binatang pun bole
Asalkan kita guna akal fikiran
 

biomedik2

Super Active Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
5,878
Reaction score
1,864
Points
151
Ulamak yang kita kena ikut
1. Berilmu...kena ada bukti ilmu tu dari mana..
2. Hafiz Quran
3. Solat berjemaah istiqamah
4. Ada amalkan sunnah pada badan. Tak semua sunnah pun at least ada sikit.
5. Tak timbulkan fitnah kpd islam seperti benarkan bukan islam edar zakat, lari cukai, ada gosip dengan artis, tertukar kem tahanan dengan sekolah vokasional, tulis surat kpd janda etc.

Pendapat je.
 
Last edited:

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,473
Reaction score
2,571
Points
201
Perbezaan ulama yg berfikir
Vs ulama yg berzikir
1622094969143.png
Sapa la punya ulamak ni
1622102585963.png

Doa siang mlm
Habuk pun tarak 🤣
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,157
Reaction score
1,228
Points
111
Direct sgt tu....
Jago la hati org skit...
Hahhaaha....
Cakap berlapik takut tak faham...... Direct pun kekadang tak faham......... Boleh pula cakap semua agama ciptaan manusia ........ Islam agama wahyu bukan ciptaan manusia
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,473
Reaction score
2,571
Points
201
Ulamak yang kita kena ikut
1. Berilmu...kena ada bukti ilmu tu dari mana..
2. Hafiz Quran
3. Solat berjemaah istiqamah
4. Ada amalkan sunnah pada badan. Tak semua sunnah pun at least ada sikit.
5. Tak timbulkan fitnah kpd islam seperti benarkan bukan islam edar zakat, lari cukai, ada gosip dengan artis, tertukar kem tahanan dengan sekolah vokasional, tulis surat kpd janda etc.

Pendapat je.
Ni bro punya ularmak ke

Baekk ngaku cepat 😝
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,157
Reaction score
1,228
Points
111
Pernah sorang ust masjid negeri cerita kat aku, ada sorang lelaki mengajar me gaji quran dekat gerik,........ Jiran2 buat aduan pada pejabat agama sebab jiran2 tak pernah tgk dia pegi solat jumaat......

Beberapa ust dari pejabat agama pegi jumpa dia, lebih kurang 30 minit ust2 ni balik, semua senyap.........

Ust masjid negeri bagitau, ust2 tak berani nak cakap byk sebab lelaki boleh petik buah kurma (fresh) dlm kopiah dia jamu ust2 yg datang rumah dia tu makan......

Ini ke wali Allah yg korang cari.........
 

biomedik2

Super Active Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
5,878
Reaction score
1,864
Points
151
Pernah sorang ust masjid negeri cerita kat aku, ada sorang lelaki mengajar me gaji quran dekat gerik,........ Jiran2 buat aduan pada pejabat agama sebab jiran2 tak pernah tgk dia pegi solat jumaat......

Beberapa ust dari pejabat agama pegi jumpa dia, lebih kurang 30 minit ust2 ni balik, semua senyap.........

Ust masjid negeri bagitau, ust2 tak berani nak cakap byk sebab lelaki boleh petik buah kurma (fresh) dlm kopiah dia jamu ust2 yg datang rumah dia tu makan......

Ini ke wali Allah yg korang cari.........
Ni orang tawaduk. Dia senyap je. Hidup sendiri sendiri. Kalau ramai tahu, penuh orang beratur mintak air doa bang.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register