BTC USD 40,900.0 Gold USD 1,803.55
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kartun #JadilahSepertiRashid jadi viral

epozer

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Aug 2, 2010
Messages
14,791
Reaction score
533
Points
171
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Kami ucapkan terima kasih pada semua yang follow page Jadilah Seperti Rashid. Kami cipta page ni tak sampai 50 jam lagi tapi likers sudah mencecah 200k.
Terima kasih Astro Awani, MalaysiaKini, para admin page bersekutu (Siakap Keli i love u), para blogger dan semua individu yang follow kehidupan seorang Rashid.

Ramai yang tertanya-tanya, kenapa pilih nama Rashid? Okay, Rashid atau Murshid adalah perkataan dari bahasa Arab yang bermaksud penunjuk jalan.
Kami perasan banyak sangat orang kita hari ni melakukan aktiviti harian dengan cara yang salah. Kami akan cuba betulkan melalui mesej yang disampaikan dalam bentuk gambar ringkas.

Ya kami sebagai Muslim tahu contoh terbaik adalah Rasulullah, tapi selagi apa yang Rashid buat tidak bertentangan dengan ajaran Rasulullah, apa salahnya?

Kami akan terus post dan post walaupun korang semua jemu. Kahkahkah!

Kami bukanlah Rashid, dan Rashid bukanlah kami. kami hanya mengajak kita semua untuk Jadilah Seperti Rashid

hang punyo ko bro..:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,909
Reaction score
585
Points
161
Ini rashid

Kereta barunya gps dan radio rosak, dashboard nya bergegar

Beliau tidak b3bal di cg

Rashid terus pegi SC Proton

Rashid bijak

Jadilah seperti rashid

Jadi legend sehari juga mamat tu. Habis semua thread dia masuk komen kutuk Proton. :))
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,914
Reaction score
766
Points
171
tak paham yg 1 tu...
anta org pukui huzaifah
sebab ade gambo selfie besor kat skrin...
baik???

ke aku salah bace...
 

irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
1517576_557094257802429_7160461674740057024_n.jpg


Rashid yg ni paling win...:)):)):))
 

zill_merchan

Permanently Banned, Spamming in Private Message
Joined
Sep 28, 2015
Messages
1,193
Reaction score
0
Points
20
Ini Rashid,

Rashid ada henfon,

Satu hari ada kemalangan,

Rashid tak guna henfon, amik gambar mangsa kemalanga, viral kat facebook.

Rashid tolong telefonkan ambulans dan informkan keluarga mangsa kemalangan.

Jadilah seperti Rashid
 

pecot85

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2009
Messages
27,973
Reaction score
826
Points
161
ini bijan...bijan tidak kaya.
bijan minta derma..bijan dapat rm2.6b...bijan bijak..jadilah seperti bijan
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
29,125
Reaction score
2,119
Points
206
ini rashid
dia slim jago badan
bukan mcm dloanman
yg asyik nak makan
3-4 pinggan

jadilah spt rashid
yg kedekut nk belanjo makan

ekkekkeekeke
 

jkmguio

CG Top Poster Club
Joined
Jun 16, 2008
Messages
28,729
Reaction score
3
Points
115
Saya ada kawan namanya Rashid juga. Terkenang kawan lama ini bila Rashid disebut disini. Semoga kartun ini dijadikan nasihat dan teladan baik kepada ramai orang
 

Deenz Work

Active+ Member
Joined
Apr 5, 2013
Messages
2,591
Reaction score
16
Points
25
Banyak menyindir kartun Rashid ni. Harap2 takde kartun yg menyindir Jibby dan Rosmah, nanti tak pasal2 kena siasat. :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register