BTC USD 33,218.4 Gold USD 1,802.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kapal laut China pula ceroboh selepas 16 pesawat ceroboh ruang udara Malaysia

Fayafa

Active Member
Joined
May 21, 2017
Messages
1,940
Reaction score
671
Points
81

Cina Malaysia Tolak Komunis China

23m ·

Hari ini akhbar Cina 'China Press' melaporkan berita seorang netizen bernama Mac Chan telah 'diserang' dan di search dengan 'search engine tenaga manusia' sebab beliau mempersendakan kedaulatan Malaysia dan mengeluarkan kenyataan Malaysia lebih baik diperintah oleh Komunis China.

'Search Engine Tenaga Manusia' itu internet slang yang berasal dari netizen China, di mana semua netizen bersatu padu mencari info/manusia dengan cara masing-masing dan membongkar kesalahan atau scandal tertentu, tanpa bantuan daripada pihak berkuasa.
Syabas kepada page Tionghoa Berjiwa Malaysia kerana menunjukkan muka pengkhianat bangsa, dan teruskan usaha sebab banyak lagi manusia tak guna ini.

Banyak lagi komen bodoh dari netizen Cina yang mempersendakan aset TUDM dan TLDM di lamanan sosial, saya tak tahu kenapa kerajaan buat tak nampak sahaja.

Jangan sampai penduduk Malaysia yang patriotik terpaksa ambil tindakan sendiri terhadap pembelot macam ini.

1622878431144.png

1622878442066.png

satu lagi produk "berkualiti" SJK
 
Sponsored Post

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
24,174
Reaction score
2,530
Points
201
Isu Pesawat China Ceroboh Hisham Jumpa Wang Yi

05.06.2021 - Kuala Lumpur, Menteri Luar, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein akan bertemu dengan rakan sejawatan dari China, Wang Yi bagi membincangkan isu pencerobohan pesawat negara itu. Wisma Putra dalam satu kenyataan berkata, pertemuan dua hala tersebut antara sesi sampingan yang diatur bersempena dengan Mesyuarat Khas Menteri Luar ASEAN-China pada Isnin ini.

“Mereka berdua akan mencari langkah terbaik bagi memastikan insiden sedemikian tidak lagi berulang pada masa depan demi kepentingan bersama,” kata kenyataan hari ini. Kementerian Luar menambah, perbincangan itu diharap dapat memastikan keamanan dan kestabilan dipelihara serta mengelak kesan silap pertimbangan atau isu tidak disengajakan.

Ia merujuk tindakan tegas Wisma Putra memanggil Duta China ke Malaysia, Ouyang Yujing pada Khamis lalu bagi menyampaikan nota bantahan ekoran pencerobohan berkenaan.

Berita asal https://malaysiagazette.com/2021/06/05/isu-pesawat-china-ceroboh-hisham-jumpa-wang-yi/
Haha. Kita terhegeh2 nak ke China. Patutnya panggil datang datang sini. Memang betul2 Da Ge
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
83,195
Reaction score
13,518
Points
1,906

Cina Malaysia Tolak Komunis China

1j ·

Biar admin teka, berkemungkinan sebentar lagi orang ni akan tutup akaun FB dan mengatakan bahawa akaunnya telah digodam oleh hacker,maka sebenarnya adalah hacker tu yang meninggalkan komen sebegini dan bukannya dia sendiri?? Hmmm,admin tak tahu lah,mana tahu akaun dorang memang sentiasa senang digodam kan? Bersangka baik yer.

Oppps ada satu hal lagi,admin pun tak pasti nanti adakah sesiapa yang bakal mengecam admin bahawa admin tidak berhak untuk melabelkan seseorang sebagai 'pembelot negara' kerana hal ini hanya boleh dilakukan oleh mahkamah selepas proses undang-undang rasmi dijalankan.

Admin cuma nak berkata bahawa bukannya semua perkara hendaklah dibawa ke sisi mahkamah untuk minta pendefinisian, tapi kebanyakkan perkara di sekeliling kita dapat dikenal pasti dengan tahap pemahaman yang sederhana dan juga dengan melalui akal umum(common sense). Namun demikian,admin juga berharap pihak berkuasa untuk mengambil tindakan untuk menyiasat golongan-golongan yang umpama musuh dalam selimut ni sebelum terlambat (sebenarnya keadaan propaganda China yang menghasut minda golongan Pro-Komunis China ni memang dah sampai ke tahap yang agak membimbangkan).

1622904144228.png

1622904153191.png
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,473
Reaction score
2,571
Points
201
kene pegi ngadap kat abg besar komunis plak kat China ..hahah ini lawak
 

ViperX

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,942
Reaction score
657
Points
81
cina malaysia pn takut dengan cina komunis china
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,473
Reaction score
2,571
Points
201
Dragon komunis telah menguasai malaysia dlm diam
1622907319185.jpeg

Malaysia bakal di jual 😝
Abisl laa kita
Heheh
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,537
Reaction score
2,860
Points
206

Cina Malaysia Tolak Komunis China

1j ·

Biar admin teka, berkemungkinan sebentar lagi orang ni akan tutup akaun FB dan mengatakan bahawa akaunnya telah digodam oleh hacker,maka sebenarnya adalah hacker tu yang meninggalkan komen sebegini dan bukannya dia sendiri?? Hmmm,admin tak tahu lah,mana tahu akaun dorang memang sentiasa senang digodam kan? Bersangka baik yer.

Oppps ada satu hal lagi,admin pun tak pasti nanti adakah sesiapa yang bakal mengecam admin bahawa admin tidak berhak untuk melabelkan seseorang sebagai 'pembelot negara' kerana hal ini hanya boleh dilakukan oleh mahkamah selepas proses undang-undang rasmi dijalankan.

Admin cuma nak berkata bahawa bukannya semua perkara hendaklah dibawa ke sisi mahkamah untuk minta pendefinisian, tapi kebanyakkan perkara di sekeliling kita dapat dikenal pasti dengan tahap pemahaman yang sederhana dan juga dengan melalui akal umum(common sense). Namun demikian,admin juga berharap pihak berkuasa untuk mengambil tindakan untuk menyiasat golongan-golongan yang umpama musuh dalam selimut ni sebelum terlambat (sebenarnya keadaan propaganda China yang menghasut minda golongan Pro-Komunis China ni memang dah sampai ke tahap yang agak membimbangkan).

1622904144228.png

1622904153191.png
memang dari isi hati yang ikhlas agaknya ni.
punya ler dia benci orang yang bagi tok nenek dia tumpang dulu. makahai sungguh.
 

asdf

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2019
Messages
430
Reaction score
75
Points
30
Dragon komunis telah menguasai malaysia dlm diam
1622907319185.jpeg

Malaysia bakal di jual 😝
Abisl laa kita
Heheh
sembang menghasut dah tak laku dah zaman selepas pru14. org melayu tak bo.doh
cuba teknik lain pulak.

nak sembang pelaburan asing nak jual negara, tutup bursa la bro. bersepah pelaburan asing kat dalam sana.

pelaburan asing normal la. toksah jadi toksik sampah masyarakat boleh?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register