BTC USD 43,068.6 Gold USD 1,817.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kapal China Tembak Kapal Filipina Guna Meriam Air

a b c d e f

Super Active Member
gem
Messages
8,386
Joined
Oct 28, 2010
Messages
8,386
Reaction score
1,065
Points
151
senang je nk ajar china ni..
bagi je US buat naval base kat area Pinoy mengadap Laut China Selatan .. ikat kontrak 10 tahu ke

aku tgok kat Laut China Selatan ni... China betul² melampau...membuli negara² kecik
Dah ada. Kat Subic
 
Sponsored Post

a b c d e f

Super Active Member
gem
Messages
8,386
Joined
Oct 28, 2010
Messages
8,386
Reaction score
1,065
Points
151
Silap asean ialah tak tukar nama laut China selatan.

Kalau dari dulu semua setuju letak nama lautan melayu, setel dah.
 

yussv

Active+ Member
Messages
4,236
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,236
Reaction score
662
Points
81
Silap asean ialah tak tukar nama laut China selatan.

Kalau dari dulu semua setuju letak nama lautan melayu, setel dah.
Diaorg tgh kuat skrg ni..kalau kt asean mmg diaorg pegang..silap2 lg 10thn dia pegang dunia.. rasenya kalau tukar nama pun diaorg langgar je tu..
 

WnB

Super Active Member
Messages
9,369
Joined
Dec 30, 2007
Messages
9,369
Reaction score
486
Points
91
Bangsa ni mana2 pergi pun bawa kerosakan.. membuli takpe.. bila dibuli tak boleh...
 

yussv

Active+ Member
Messages
4,236
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,236
Reaction score
662
Points
81
Bangsa ni mana2 pergi pun bawa kerosakan.. membuli takpe.. bila dibuli tak boleh...
Bangsa dia ade dimana2 seluruh dunia.. siap ada china town lg.. byg kn punya la ramai bangsa dia
 

lau_kau

Legendary Member
gem
Messages
17,928
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
17,928
Reaction score
3,109
Points
261
Awards
1
Bangsa ni mana2 pergi pun bawa kerosakan.. membuli takpe.. bila dibuli tak boleh...
Kt sini pun kt leh tngk perangai dia mcm mn, play victim number satu hahaha
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
gem
Messages
33,929
Joined
Nov 23, 2012
Messages
33,929
Reaction score
4,386
Points
296
Awards
1
Ekoran pihak China meminta Filipina untuk mengalihkan BPR Sierra Madre yang digunakan untuk mengawal Ayungin Shoal.

Berikut adalah kenyataan Menteri Pertahanan Filipina;
"23hb Nov, operasi penghantaran bekalan kepada Terumbu Ayungin Shoal telah selesai dijalankan.Permintaan China untuk mengalihkan BPR Sierra Madre adalah tidak berasas. Filipina tidak pernah memberi komitment tersebut. Ayungin Shoal adalah milik Filipina dan berada di dalam kawasan EEZ Filipina. China yang mencerobohinya."

1638072555363.png
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,080
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
22,080
Reaction score
3,186
Points
261
Awards
1
Biasa la tembak pakai meriam air
Mcm songkran festival

tu pun nak gado
Mcm budak2
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register