BTC USD 39,639.8 Gold USD 1,815.04
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Kamus DBP / KD Terpakai

rissa

Super Active Member
Joined
May 5, 2007
Messages
7,123
Reaction score
54
Points
75
Salam hari khamis sumer:)

Dengan segala hormatnya merujuk kepada perkara di atas, riss nak tanya ade x sesape yg seems to have kept Kamus Dewan Bahasa & Pustaka / Kamus Dewan n doesn't seem to use it anymore, peram2 n wishing to sell?

Adalah dimaklumkan bahawa memandangkan riss tengah mencuba sedaya upaya nie (ehem-ehem:">:p) utk berjimat cermat, riss nak beli whether ada sesape insan2 baik/murah hati yg rasanya atau tingin nak menjual ler. 2nd hand la ye... rega leh runding kendian...
OK aja, tpi jgn la jual rega brand new plak yer.

I have browsed on Ebay, Mudah, PayLessBookstore tapi takde la:(
Nak gi DBP pun am not very sure wether they're selling USED stuff or not.

So, kerjasama serta perhatian yang berhormat/tuan/puan/encik/cik/abang2/akak2/adik2/para2 cendiakawan dsb riss dahului dengan ucapan terima kasih.



Sekian utk makluman sumer... tolong ya, kasihanilah dakuuuu...

Yang benar,
Rissa yg seboleh2nye nak jadi dekut sebab nak berjimat cermat tahap Hello Kitty

ngeee:D
NO OBLIGATIONS kay!

p.s if ada suggestions or whatsoever, sila utarakan ya!
 
Sponsored Post

rissa

Super Active Member
Joined
May 5, 2007
Messages
7,123
Reaction score
54
Points
75
pd mod2 n admin yg bertugas, if salah section thread riss nie sila2 lah alihkan yer... sorry in advance mekacey
 

goldtrader

Super Active Member
Joined
Dec 24, 2005
Messages
6,930
Reaction score
49
Points
70
dulu pernah pau library punya tapi ntah dok mana dah kamus ni ... btw nak buat apa dgn kamus ni ?? nak rebus buat air minum ke apa ?? rasa dulu ada kot kamus dewan online ..
 

cinderella

Active+ Member
Joined
Aug 21, 2008
Messages
4,553
Reaction score
13
Points
25
salah tempat ni....:-? :-? :-? :-?
kamus ni aku dh kasi adik aku :D :D :D
 

wak

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
11,359
Reaction score
5
Points
115
wak nyer kamus dah ghaib..ntah x ingat taun biler ia berlaku..:)
 

RINI ROSES

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
17,170
Reaction score
6
Points
115
dulu ada...adoi macam2 kamus
pastu bagi kat adik2 sedara entah dia orang guna ke tidak
 

rissa

Super Active Member
Joined
May 5, 2007
Messages
7,123
Reaction score
54
Points
75
sedihnye sob sob

hurmmm:(
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register