BTC USD 56,774.2 Gold USD 1,766.39
Time now: Jun 1, 12:00 AM

kalau pasang cd baca quran ,pahala dapat kpd siapa?

lau_kau

Legendary Member
Messages
16,628
Joined
Aug 2, 2007
Messages
16,628
Reaction score
2,741
Points
201
apa jua yg kita lakukan dlm dunia ni semua akan mendpt balasan semasa kita hidup
Tak kira apa bangsa atau agama
ikhlas ke tak ikhlas ke
Setiap zarah kecil pun tuhan balas

tp kalau buat dgn ikhlas
Hati pun tenang
Nak mogok pun tak jd
Waw amazing bete
 
Sponsored Post

notepad

Super Active Member
Messages
9,564
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,564
Reaction score
834
Points
126
2021 ada ka orang pakai cd quraan lagi ?

live streaming you tube saja. banyak pahala pencipta you tube, ceo you tube, pemilik you tube dapat
 

underscore

Legendary Member
Messages
12,008
Joined
Sep 20, 2008
Messages
12,008
Reaction score
4,432
Points
206

sy download yg ni..sudahnya sy hafal surah at-tin. dosa ke? huhuhuhuhu

Dosa ke tak wallahuaklam. Tapi sbg hamba Allah yang beriman kita kena berhati hati memilih yang halal.

Kalau download ke Mp3 salah tu sebab YouTube tak boleh monetize berapa kali kita tengok. Kalau download guna app YouTube itu cara yang betul.
 

pijoe

Legendary Member
Messages
13,525
Paid Membership
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,525
Reaction score
1,387
Points
231
tak pernah dengar recite haram... aku try google search pun tak ada jumpa pun reciter amik tindakan mahkamah atau saman mana2 sebab pasang mp3 dia... berlambak2 org guna mp3 reciter kat youtube ....

yang aku baca ialah recitation quran tu tak ada copyrite cuma yg ada video tu yang copyrite.
 

underscore

Legendary Member
Messages
12,008
Joined
Sep 20, 2008
Messages
12,008
Reaction score
4,432
Points
206
tak pernah dengar recite haram... aku try google search pun tak ada jumpa pun reciter amik tindakan mahkamah atau saman mana2 sebab pasang mp3 dia... berlambak2 org guna mp3 reciter kat youtube ....

yang aku baca ialah recitation quran tu tak ada copyrite cuma yg ada video tu yang copyrite.



Kat youtube ada bacaan Al Quran no copyright. Tapi tak boleh suka2 hati download. Dosa jugak sebab mencuri.

Lebih senang langgan spotify , youtube music dll. Sebab boleh dengar screen tertutup.

 
Sponsored Post
Top
Log in Register