BTC USD 60,045.3 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Kalau org xpuas ati kat kita,apa kita nak buat?

Roselight

Fun Poster
Joined
Dec 14, 2010
Messages
715
Reaction score
1
Points
15
Salam warga CG.

Ni first thread saya, so kalau ada apa2 yang tersalah ke,terkurang ke,.salah tempat ke,..sorry yek.Saya budak baru blajar posting,..:D

Begini kisahnya..kat tempat kerja saya ni, bos jarang ada..saya pun kerja x banyak..dah memang tugas saya sikit je. Lagipun tugas saya x bersangkut dgn orang lain,.maka lepas habis tugas,saya selalu bukak facebook, x pun lepak kat CG nih.:)

Masalahnya,..ada hamba Allah kat tempat kerja saya ni memang x puas hati kat saya. Even kerja dia lain. tugas pun lain, dan saya lebih berpangkat dari dia,dia mcm x paham konsep tau.:mad:

Dia slalu perli gaji saya banyak...of course la,..saya pangkat sket dari dia. Kelulusan saya lebih,tentulah pangkat saya lebih,gaji saya lebih... Kerja saya memang x banyak tapi berat. Banyak kena pakai otak, tapi hamba Allah ni tetap x paham,.xtau apa masalah dia.

Pastu,dia ni kan,..siap ngadu kat husband dia.(Husband dia pon ada dalam list saya kat facebook) Husband dia tu hampir pencen (kerja gomen) then ada byk masa lak nk bukak facebook then letak kat status yang saya rasa memang perli saya.

Ayat dia lebih kurang gini lah..."Knapa org suka berfacebook time keje. Adakah kerana dia rasa ofis tu dia yang punya. Ingat-ingat la sikit rezeki yang kamu dapat tu halal ke tak". Camtu ha. yang dia layan facebook time keje,kejap2 cuti tu xpe plak. Pastu kawan2 dia pon komen,mcm mnyokong la sket..tensennyer saya.sebab yg saya tgok,org komen tu pon saya kenal,time ofis gak komen tu..hmm...

Kadang sakit ati,saya rasa cam nak lempang je org camni..masalahnya slalu sangat husband dia perli2 tu..dia pon kat facebook letak jugak status lebih kurang camni. "Kerja teruk,..penat tak macam sesetengah org tu kerja sket,tapi gaji nak banyak"

Tensennyerr ~X(..mcmmana nak ajar sket org mcm ni? Pasal dia sampai ajak org lain join dia bencikan saya tau..:(
 
Sponsored Post

PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
kalau saya jd cik roses.. abaikan je org cmni..
dia nk hidup ke..dia nk mati ke.. dia nk mulut bising ke again = abaikan je..

janji cik rose bahagia... :D
 

kawetoksedoh

Active+ Member
Joined
Sep 20, 2007
Messages
3,626
Reaction score
235
Points
33
Salam warga CG.

Ni first thread saya, so kalau ada apa2 yang tersalah ke,terkurang ke,.salah tempat ke,..sorry yek.Saya budak baru blajar posting,..:D

Begini kisahnya..kat tempat kerja saya ni, bos jarang ada..saya pun kerja x banyak..dah memang tugas saya sikit je. Lagipun tugas saya x bersangkut dgn orang lain,.maka lepas habis tugas,saya selalu bukak facebook, x pun lepak kat CG nih.:)

Masalahnya,..ada hamba Allah kat tempat kerja saya ni memang x puas hati kat saya. Even kerja dia lain. tugas pun lain, dan saya lebih berpangkat dari dia,dia mcm x paham konsep tau.:mad:

Dia slalu perli gaji saya banyak...of course la,..saya pangkat sket dari dia. Kelulusan saya lebih,tentulah pangkat saya lebih,gaji saya lebih... Kerja saya memang x banyak tapi berat. Banyak kena pakai otak, tapi hamba Allah ni tetap x paham,.xtau apa masalah dia.

Pastu,dia ni kan,..siap ngadu kat husband dia.(Husband dia pon ada dalam list saya kat facebook) Husband dia tu hampir pencen (kerja gomen) then ada byk masa lak nk bukak facebook then letak kat status yang saya rasa memang perli saya.

Ayat dia lebih kurang gini lah..."Knapa org suka berfacebook time keje. Adakah kerana dia rasa ofis tu dia yang punya. Ingat-ingat la sikit rezeki yang kamu dapat tu halal ke tak". Camtu ha. yang dia layan facebook time keje,kejap2 cuti tu xpe plak. Pastu kawan2 dia pon komen,mcm mnyokong la sket..tensennyer saya.sebab yg saya tgok,org komen tu pon saya kenal,time ofis gak komen tu..hmm...

Kadang sakit ati,saya rasa cam nak lempang je org camni..masalahnya slalu sangat husband dia perli2 tu..dia pon kat facebook letak jugak status lebih kurang camni. "Kerja teruk,..penat tak macam sesetengah org tu kerja sket,tapi gaji nak banyak"

Tensennyerr ~X(..mcmmana nak ajar sket org mcm ni? Pasal dia sampai ajak org lain join dia bencikan saya tau..:(

senang aje ni..

1. jangan main facebook masa keje (come on le, takde keje pun, bukan ada lesen bole main facebook)
2. delete le aje org yg ngko sakit ati dari fb. ape ade hal. bukan sedara mara pun
3. buat bo do aje la
 

aznor59

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
2,668
Reaction score
23
Points
25
dah kej tu keje lah....orang melayu ni asal ade pangkat sikit mula lah nak melatah...kalo tak ade keje tu x boleh ker cari pengalaman bantu keje orang lain...

melayu ni memang suka layan Fb tak kira masa....
 

PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
dah kej tu keje lah....orang melayu ni asal ade pangkat sikit mula lah nak melatah...kalo tak ade keje tu x boleh ker cari pengalaman bantu keje orang lain...

melayu ni memang suka layan Fb tak kira masa....

kalau aku jadi boss... pekerja aku nak main FB aku kasi je asalkan kerja setel.. melayu ni skema la kadang2..

cuba tgk Google.. dia punye pekerja dtg pakai seluar pendek dgn kasut selipar je :)) ..

sebab apa? ... kebebasan menghasilkan "kreativiti" ...
dan menghilangkan "stress" ... :D
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
yup juz abaikan aje.. nanti di panjangkan bawah pergaduhan besar pulakk.. satu hari nanti orang tu akan terkena
 

sawamura

Legendary Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
12,479
Reaction score
925
Points
161
pakai T-shirt tulis besar2..

"ADA AKU KISAH !!.. "

:)paid
 

Roselight

Fun Poster
Joined
Dec 14, 2010
Messages
715
Reaction score
1
Points
15
dah kej tu keje lah....orang melayu ni asal ade pangkat sikit mula lah nak melatah...kalo tak ade keje tu x boleh ker cari pengalaman bantu keje orang lain...

melayu ni memang suka layan Fb tak kira masa....

Kan dah cakap tadi,..keje dah abisss..abis nak ku kira bulu tengkok dia ker? mesti la layan FB
 

aznor59

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
2,668
Reaction score
23
Points
25
cuba dia keje ngan company tenguk macam mana.......ade berani ker tak main FB...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register