Ask/Help Kalau meter wira saya problem?

CG Sponsors




bluediamond09

Reported Scam Activity, Don't make any deal with t
Joined
Oct 14, 2009
Messages
1,602
Reaction score
3
Points
25
NAK tanya kalau meter WIRA saya selalu dia goyang atas bawah, atas bawah yang minyak, macam mana ye, anda rasa ia dah rosak ke macam mana?
 
Sponsored Post

bluediamond09

Reported Scam Activity, Don't make any deal with t
Joined
Oct 14, 2009
Messages
1,602
Reaction score
3
Points
25
siapa pun tak tahu ke?
 

tomyeto

Active Member
Joined
Mar 13, 2010
Messages
1,169
Reaction score
67
Points
30
NAK tanya kalau meter WIRA saya selalu dia goyang atas bawah, atas bawah yang minyak, macam mana ye, anda rasa ia dah rosak ke macam mana?
goyang macam mana? klau rosak meter cari half cut je..
 

bluediamond09

Reported Scam Activity, Don't make any deal with t
Joined
Oct 14, 2009
Messages
1,602
Reaction score
3
Points
25
goyang macam mana? klau rosak meter cari half cut je..
yang bagian minyak tu, dia tak stabil, kejap ada kat atas, kejap turun.. dan yang pelik bila i dah isi RM60 full tank pulak dia tunjuk isyarat gambar kena isi minyak lak..
 

khairuls

Super Active Member
Joined
Sep 20, 2010
Messages
9,212
Reaction score
10
Points
65
hahaha...masuk thread automotif la TT.

sama gak macam meter minyak keta aku.
meter 1.3 atau 1.5/1.6? bole tukar part yg rosak tu je. pi kedai sparepart beli. harga tak pasti lak.
aku masih lagi tak tukar, sebab dah biasa dan bole agak minyak tahap mana :D
kalau bole cari la meter 2nd hand. tukar seketul atau, cari meter yg rosak tapi part minyak tu masih elok, ambik part tu je. mana tau kalau ada kawan2/pomen yg nk jual murah2.
 

tomyeto

Active Member
Joined
Mar 13, 2010
Messages
1,169
Reaction score
67
Points
30
hahaha...masuk thread automotif la TT.

sama gak macam meter minyak keta aku.
meter 1.3 atau 1.5/1.6? bole tukar part yg rosak tu je. pi kedai sparepart beli. harga tak pasti lak.
aku masih lagi tak tukar, sebab dah biasa dan bole agak minyak tahap mana :D
kalau bole cari la meter 2nd hand. tukar seketul atau, cari meter yg rosak tapi part minyak tu masih elok, ambik part tu je. mana tau kalau ada kawan2/pomen yg nk jual murah2.
mudah.my je hehe..kalau meter sama jenis pasang xsusah..plug n play je
 

fazu

Active Member
Joined
Jan 26, 2012
Messages
2,107
Reaction score
15
Points
25
tukar float dulu la..biase flat yg rosak, float tu duk dlm tangki.keje dia sukat minyak dlm tangki...
 

bluediamond09

Reported Scam Activity, Don't make any deal with t
Joined
Oct 14, 2009
Messages
1,602
Reaction score
3
Points
25
tukar meter lancer jelah senang.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register