Kahwin Campur -teori untuk dapat anak comel dan bijak?

CG Sponsors




Talib Ali

Active Member
Joined
Nov 22, 2008
Messages
1,304
Reaction score
114
Points
33
Adakah Pendapat ini benar?
Jom kita berbincang.
 
Sponsored Post

carnationmyra

CG Top Poster Club
Joined
May 9, 2008
Messages
22,152
Reaction score
165
Points
123
kebanyakan bdk2 yg mix nih mmg bijak.......
 
Last edited:

king_diamond

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 3, 2008
Messages
10,160
Reaction score
359
Points
131
anak-anaka adalah hasil dari perkongsian ibu dan bapa, dan mereka (ibubapa) lah mencorakkan pendidikan dan sahsiah anak2 mereka, kahwin campur ni hanyalah menyumbang kepada 1-2% sahaja bagi saya.

Ada juga kes dimana ibubapa yang tidak pernah mendapat pendidikan dapat mendidik anak-anak mereka sehingga ke menara gading (rasanya ramai dah camni).

Cuma, elakkan dari menikah sesama keluarga terdekat (sepupu dengan sepupu) kerana dikhuatiri darah tu tak akan ke mana, tapi kalau dah jodoh apa boleh buat.

Campur atau tidak, bukan isu utama, pendapat saya je ni....:D
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Kawin campur apa ni? Perjelas lebih khusus....
 

king_diamond

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 3, 2008
Messages
10,160
Reaction score
359
Points
131
TT cakap kawin campo antara bangsa lain la, contohnya melayu campo portugal, papua new guinea campo greek...camtu kan TT :D
 

mamza

Active Member
Joined
May 24, 2008
Messages
2,032
Reaction score
1
Points
30
mcm melayu + bangla, melayu + mat salleh..... jawa + bugis.....

aku rasa takdelah betul sgt mcm tu, ramai anak yg bapak mix belajar tak habis.... semuanya depend kat pendidikan yg diberikan...
 

hazirah

Super Active Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
6,907
Reaction score
100
Points
73
ramai kwn yg aku knl yg lahir dari family mix mmg lebih cerdik, lebih cpt tgkap, lbih byk idea,lebih cpt matang, so pndapat aku mungkin jgk kot... tp rsnya mngkin disbbkan bila mix ni, lebih expose kpd lebih byk budaya, cara hidup n pesekitaran berbeza2 dlm dua famili...
bila kawin sesama sepupu atau saudara dkt2 ni cara pun semua pun lebih kurang sama, so mnda kurang bkembang.. tp x smstinya anak yg lahir x cerdik, kalau didik btul2 pndai jgk, so rsnya pendapat aku mmg mempengaruhi, tp 1 2% je, lg 99% still on how the parents educate their child..
 
Last edited:

alonso

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
Adakah Pendapat ini benar?
Jom kita berbincang.
tak jugak..
tgk keeper malaysia yg kacuk omputih tu,
syed adney..
bape byk dia wat silap masa piala suzuki??
sampai malaysia kene belasah..:eek::eek::eek:
tu maknanya dia tak bijak:eek::eek::eek:

guro2 di malam hari:))
 

tudung87

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
12,870
Reaction score
69
Points
120
mcm melayu + bangla, melayu + mat salleh..... jawa + bugis.....

aku rasa takdelah betul sgt mcm tu, ramai anak yg bapak mix belajar tak habis.... semuanya depend kat pendidikan yg diberikan...
betul2...
cube tgk artis skrg...
kbykan nye mix, tapi blaja x tinggi pun...:D:D:D:p:p
 
Sponsored Post
Top
Log in Register