BTC USD 28,412.0 Gold USD 1,970.98
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kad kredit Obama tidak diterima

balqis07

CG Top Poster Club
gem
Messages
30,953
Paid Membership
Joined
Jan 27, 2010
Messages
30,953
Reaction score
294
Points
136
du_03.1.jpg


ANTARA makanan yang dipesan oleh Obama dan isterinya. - AGENSI

NEW YORK – Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama sendiri tidak terlepas daripada masalah penggunaan kad kredit apabila kad miliknya tidak diterima semasa mahu membuat pembayaran di sebuah restoran di sini.

Kejadian berlaku selepas beliau dan isterinya, Michelle menikmati makan malam di restoran semasa berada di sini bagi menghadiri Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada bulan lalu.

“Saya rasa tidak menggunakan kad kredit itu melebihi hadnya, jadi mereka (kakitangan restoran) anggap telah berlaku penipuan. Mujur, Michelle membawa kad kreditnya.

“Saya juga cuba jelaskan kepada pelayan itu bahawa saya tidak mempunyai tunggakan bayaran,” katanya semasa berucap dalam satu mesyuarat kewangan di sini kelmarin menyebabkan para hadirin ketawa.

Walaupun Obama tidak mendedahkan mengenai lokasi restoran itu, namun beliau dilihat menikmati makan malam dengan isterinya di sebuah restoran yang menawarkan hidangan gaya Sepanyol di Estela, Manhattan pada bulan lalu.

Pasangan itu menikmati hidangan burrata (krim keju), roti, sos hijau serta salad dan tomato, namun harga makanan tersebut tidak dinyatakan.

Berikutan kejadian itu, Obama berkata, beliau telah mengarahkan syarikat kewangan meningkatkan ciri-ciri keselamatan kad kredit termasuk penggunaan cip untuk menggantikan jalur magnetik. – Agensi
 
Sponsored Post

ijaljb

Super Active Member
Messages
5,340
Joined
Jun 20, 2011
Messages
5,340
Reaction score
5
Points
65
Ada satu kes kat petronas kat tampoi, pasal Bani Umno punya hal...
isi minyak bayar pakai Kad Kredit tapi xboleh pasal dah overlimit...
Tau apa dia cakap kat budak perempuan pentronas tu bila diberitahu kad dia xbleh pakai...
" Hei Bavi, aku orang paling kaya kat BBU ni tau, mana boleh xde duit"...
itu dia orang kuat Bani Umno kat JB ni...Nyaris-nyaris nak kena belasah reramai kat situ...
 
Sponsored Post

Top
Log in Register