kad kredit bank islam.

CG Sponsors




WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,845
Reaction score
95
Points
120
salam warga cg yg otai dalam kad kredit terutama dari bank islam.

petang semalam aku g bank islam,nak apply kad kredit.tujuan aku apply hanya untuk gunakan cash advance.nak bayar gunakan kad kredit belakang cerita.pegawai tu x mesra pelanggan sungguh. :mad:

aku rumuskan soalan2 aku semua,so aku listkan.sape otai tolong jawab.

1)20 hari dalam risalah kad kredit tu adakah bermaksud jika aku withdraw pada 1hb,sebelum 20hb aku cover semula,aku x kena monthly interest kan?atau 20 hari tu untuk yg swipe buat bayaran je?

2)jika aku guna hanya untuk tujuan cash advance dan x pernah swipe untuk buat bayaran,aku dikenakan yuran tahunan x?

3)aku terbaca dalam form utk apply,utk cash advance,interest 18% dikenakan mengikut hari sehingga bayaran sepenuhnya dibuat?boleh sape2 jelaskan?

aku 0% dalam kad kredit.bantu aku kawan2."malu bertanya sesat jalan". :)paid


p/s: jika salah thread mod sila alihkan.confuse! :D
 
Sponsored Post

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
17,557
Reaction score
81
Points
125
tak mesra pelanggan ?? tulis jer kt dlm paper huhuhh
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
boleh hubungi cust services..di talian 03-26980808 /1800-88-8686/1800-88-8989..
dan anda boleh laporkn ketidakmesraan pegawai bank tu pada pihak atasan bank.. berani2 dia x mesra yerk.. :p.. sure pihak atasan akan ambil tindakan lanjut.. dah tanggungjawab pihak bank jelaskn sebetulnya ttg produk yg ditawarkn..

risalah tu diupdate tarikh bile yer? pertenghn thn ni ke thn lepas punya?

macam lagu xpdc ja:p
 

WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,845
Reaction score
95
Points
120
boleh hubungi cust services..di talian 03-26980808 /1800-88-8686/1800-88-8989..
dan anda boleh laporkn ketidakmesraan pegawai bank tu pada pihak atasan bank.. berani2 dia x mesra yerk.. :p.. sure pihak atasan akan ambil tindakan lanjut.. dah tanggungjawab pihak bank jelaskn sebetulnya ttg produk yg ditawarkn..

risalah tu diupdate tarikh bile yer? pertenghn thn ni ke thn lepas punya?

macam lagu xpdc ja:p
yg latest.sebab dia tunjuk risalah tu. :D
 

CrusheD_LameR

Moderator
Joined
Dec 25, 2007
Messages
1,308
Reaction score
72
Points
30
salam..aku pon baru je pakai kad ni..
ok la...cash advance tu charge dia masa pengeluaran dibuat, RM12 utk setiap RM1000, instantly kene charge, kalau bayar dalam period 20 hari tu dah setled, takkan nak kene bayar interest lagi sedangkan tak de balance tertunggak?

pada pemahaman aku, 18% setahun tu adalah charge pada balance tertunggak, kalau tak de balance tertunggak, tak de la kene charge...

adakah jawapan aku membuat pertanyaan dikau terang dan jelas?
 

WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,845
Reaction score
95
Points
120
salam..aku pon baru je pakai kad ni..
ok la...cash advance tu charge dia masa pengeluaran dibuat, RM12 utk setiap RM1000, instantly kene charge, kalau bayar dalam period 20 hari tu dah setled, takkan nak kene bayar interest lagi sedangkan tak de balance tertunggak?

pada pemahaman aku, 18% setahun tu adalah charge pada balance tertunggak, kalau tak de balance tertunggak, tak de la kene charge...

adakah jawapan aku membuat pertanyaan dikau terang dan jelas?
jawapannye 20 hari tu adalah termasuk juga untuk cash advance la ye?kalau benar,soalan terjawab.

18% tu yg aku faham pun jika ada balance cuma kurang jelas.so skrg clear rasanya.

cuma yuran tahunan tu.dalam form tu waived.ada kawan kata kena swipe baru tiada yuran tahunan.boleh jawab soalan yg ni? :D
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
aku dah 3 kali apply kad kredit bank islam.ape kejadahnya susah sgt nak dapet.~X(~X(~X(~X(~X(

jadi secara automatik aku takleh bagi pandangan pada soklan tuan tanah disebbkan aku tak gne.:p:p:p:p
 

WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,845
Reaction score
95
Points
120
soalan tambahan.jika limit kad kredit rm5K,berapa boleh kita withdraw? :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register