Kad Debit VISA Bank Simpanan Nasional

CG Sponsors




Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
19,249
Reaction score
3,310
Points
236
Credits
574
Baru - baru ni saya ada cuba kad debit BSN VISA Wave untuk pembayaran internet dan pautkan kepada contoh PayPal tapi tidak berjaya, manakala untuk tujuan yang sama apabila saya guna kad debit Maybank VISA Wave berjaya tanpa apa-apa notis (error).

Notis (error) yang keluar bila guna kad BSN tersebut iala "Invalid Card Number", adakah pangkal 4509 tidak diterima sebagai pengenalan VISA kepada transaksi internet?

a. Pangkal BSN VISA Wave 4509 xxxx xxxx xxxx
b. Pangkal Maybank VISA Wave 4632 xxxx xxxx xxxx

Saya tak nak guna kad kredit, sebab saya selalu ada dan nak pastikan amaun cukup ditolak dari akaun saya berbanding kad kredit.

Ada cadangan atau pendapat rakan - rakan disini untuk ERROR tersebut? :-?
 
Sponsored Post

kokorez

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2006
Messages
3,105
Reaction score
35
Points
30
Credits
0
Baru - baru ni saya ada cuba kad debit BSN VISA Wave untuk pembayaran internet dan pautkan kepada contoh PayPal tapi tidak berjaya, manakala untuk tujuan yang sama apabila saya guna kad debit Maybank VISA Wave berjaya tanpa apa-apa notis (error).

Notis (error) yang keluar bila guna kad BSN tersebut iala "Invalid Card Number", adakah pangkal 4509 tidak diterima sebagai pengenalan VISA kepada transaksi internet?

a. Pangkal BSN VISA Wave 4509 xxxx xxxx xxxx
b. Pangkal Maybank VISA Wave 4632 xxxx xxxx xxxx

Saya tak nak guna kad kredit, sebab saya selalu ada dan nak pastikan amaun cukup ditolak dari akaun saya berbanding kad kredit.

Ada cadangan atau pendapat rakan - rakan disini untuk ERROR tersebut? :-?
Ada sesetengah bank kena aktifkan dulu fasalitis kegunaan diinternet
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
28,175
Reaction score
872
Points
171
Credits
0
call bank ckp nak buat bayaran gune paypal.. nanti dia org aktifkan
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,368
Reaction score
1,583
Points
596
Credits
0
Maybank pun ngan bsn bank lain lain

Kena tanya la prosedur
 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
19,249
Reaction score
3,310
Points
236
Credits
574
^^ terima kasih, nanti saya cuba rujuk BSN bila lapang, call CS pun buang duit je kena tunggu, terima kasih semua :)

Maybank saya terus guna sahaja tak pernah aktif apa2 kemudahan ..
 

onizukamuiz

Junior Member
Joined
Sep 12, 2014
Messages
78
Reaction score
8
Points
21
Credits
0
Bsn dh block kot.. haritu aku nk masuk duit kt forex pun dh kena block.. sblm ni ok je..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register