BTC USD 38,657.3 Gold USD 1,809.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jutaan Tikus Serang Penduduk Pedalaman Australia

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
306,039
Reaction score
13,855
Points
2,376
BENCANA | Jutaan Tikus Serang Penduduk Pedalaman Australia

Selepas bertahun dlanda kemarau, penduduk dan petani di New South Wales kini resah dengan serangan jutaan tikus di kediaman dan ladang mereka.

Serangan haiwan perosak itu muncul selepas negara itu dilanda bencana berturut - turut sejak tiga tahun kebelakangan ini.

Sejak 2019, negara itu dilanda kemarau dan kebakaran teruk sebelum hujan lebat yang menyebabkan banjir besar di beberapa kawasan.

Australia juga sebelum ini diserang ‘funnel-web’, iaitu labah-labah paling berbisa di dunia
====================

Dapatkan berita terkini, tepat dan sahih dengan ‘SUBSCRIBE’ YouTube Buletin TV3

IKUTI kami di;
Facebook: https://www.facebook.com/BuletinTV3Official/
Twitter: https://twitter.com/BuletinTV3
Instagram: https://www.instagram.com/buletintv3/
Website: https://www.buletintv3.my

#BuletinTV3

 
Sponsored Post

akukuli

Active+ Member
Joined
Oct 17, 2013
Messages
2,593
Reaction score
155
Points
48
Nk racun kang susah gak
Bangkai tikus mati busuk woo..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
306,039
Reaction score
13,855
Points
2,376

biomedik2

Super Active Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
5,967
Reaction score
1,945
Points
151
Renungan betapa lemahnya manusia. Allah hantar tikus pun kita dah kalut. Belum lagi Allah hantar tentera ababil.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
306,039
Reaction score
13,855
Points
2,376
Renungan betapa lemahnya manusia. Allah hantar tikus pun kita dah kalut. Belum lagi Allah hantar tentera ababil.

Betul bang
Betapa kerdilnya manusia
Hantar sikit je baru
Dah haru biru jadi nya
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
43,486
Reaction score
2,095
Points
201
Allah nak bersihkan bumi Australia.

Mungkin dah takde sumber makanan untuk tikus2 tu.

Dengan kemarau bertahun.

Nak cari makanan kat tempat lain.

Terkumpul semua dan bunuh.

Selamat dari kena wabak macam black plague.
 
Last edited:

biomedik2

Super Active Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
5,967
Reaction score
1,945
Points
151
Allah nak bersihkan bumi Australia.

Kumpul semua dan bunuh.

Selamat dari kena wabak.
Dah juta juta tikus, susah nak bunuh. Bukan sikit. Tikus pulak cepat membiak, tahan lasak.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register