BTC USD 24,469.4 Gold USD 1,801.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Julai 2022.. Bulan Harga Barang Naik.. ayam, telur dan subsidi minyak dimansuhkan

Arep KL

Freshie
Messages
23
Joined
Jun 20, 2022
Messages
23
Reaction score
3
Points
8
tak direct pada rakyat duit korg 1sen tak lebih tak kurg....tapi zaman bn semua rakyat terkesan secara direct.. brg naik sana sini gaji tetap mcm tu.. gaji da minina.. harga brg plak naik lagi tinggi...

53393883_10157408884274883_6736908095017975808_n.jpg


penyelesaian?? tubuh lembaga ayam .lembaga lembu .lembaga kambing... unit jihad .. tambah lagi penasihat 20sen
Zaman PH tu mana ada masalah pandemik, perang dll.. tu pun mencanak harga barang naik.. taktau la kalau puak ni memerintah zaman pandemik Dan post pandemik.. mmg lagi teruklah jadinya..
 
Sponsored Post

Luke

Super Active Member
gem
Messages
7,265
Joined
Sep 20, 2007
Messages
7,265
Reaction score
1,055
Points
151
Zaman PH tu mana ada masalah pandemik, perang dll.. tu pun mencanak harga barang naik.. taktau la kalau puak ni memerintah zaman pandemik Dan post pandemik.. mmg lagi teruklah jadinya..
Tak habis2 lagi meratib.. Yg perintah Barang Naik ke bulan..DAP juga yang salah sebab DAP kan ada roket.
 

Luke

Super Active Member
gem
Messages
7,265
Joined
Sep 20, 2007
Messages
7,265
Reaction score
1,055
Points
151
Yang ni pun sama lagi teruk.. Ingatkan nak selesaikan masalah rakyat..
20220702_211739.jpg
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
38,995
Joined
Jul 1, 2008
Messages
38,995
Reaction score
3,580
Points
261
Awards
1
Zaman PH tu mana ada masalah pandemik, perang dll.. tu pun mencanak harga barang naik.. taktau la kalau puak ni memerintah zaman pandemik Dan post pandemik.. mmg lagi teruklah jadinya..

sudah2 la budaya kalau ...kalau.. kalau.. kalau ni..60thn da pon...tak ada kalau2.. melayu makin merempat makin susah adalah.. yg pasti lepas ni BN menang GST wujud semula.... da ready ke nak hadap??

isu kurg bekalan gan ayam dan lain3 brg naik harga... selangor start dulu jual kt kawasan2 b40... pertanian selangor pon awal2 siap buka kedai jual brg dapur murah... selangor n9 siap mou projek makanan ternakan..

kerajaan buat pe?? tambah penasihat 20sen...jgn makan ayam.. jgn makan telur... kenaikan adalah perkara biasa.. wujud plak lembaga ayam..lembaga lembu lembaga kambing... pastu unit jihad.. klu setakat pantau dari office berakon... yg terbaru gebang kerajaan da spen berbilion subsidi utk rakyat...

duit bantuan kovid pon pakai kwsp duit rakyat sendiri gebang tak nak kalah
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
38,995
Joined
Jul 1, 2008
Messages
38,995
Reaction score
3,580
Points
261
Awards
1
Yang ni pun sama lagi teruk.. Ingatkan nak selesaikan masalah rakyat..
20220702_211739.jpg

patut kasi jawatan menteri politik...asyik duk pikir politikal 24jam
 

Arep KL

Freshie
Messages
23
Joined
Jun 20, 2022
Messages
23
Reaction score
3
Points
8
Tak habis2 lagi meratib.. Yg perintah Barang Naik ke bulan..DAP juga yang salah sebab DAP kan ada roket.
Bukan meratib.. cuma nak bagi paham puak2 yang tak reti bahasa je.. zaman PH dulu walaupun takda pandemik bukan setakat barang mahal, bantuan golongan petani nelayan b40 semua habis kena potong.. fikir logik je la.. harga minyak masak kat indonesia dengn Thailand jauh lgi mahal dari Malaysia.. tapi nasib baik rakyat Sana tak ramai mentaliti PH..
 

zackpenang

Fun Poster
Messages
787
Joined
Jan 9, 2010
Messages
787
Reaction score
303
Points
41
Tak habis2 lagi meratib.. Yg perintah Barang Naik ke bulan..DAP juga yang salah sebab DAP kan ada roket.
Sama 2x5 PH/DAP dengan BN, masa Lim Gone Eng jadi menteri kewangan dok meratib kata ini semua salah orang ni orang ni boleh pulak nooooo...🤣
 

Luke

Super Active Member
gem
Messages
7,265
Joined
Sep 20, 2007
Messages
7,265
Reaction score
1,055
Points
151
Bukan meratib.. cuma nak bagi paham puak2 yang tak reti bahasa je.. zaman PH dulu walaupun takda pandemik bukan setakat barang mahal, bantuan golongan petani nelayan b40 semua habis kena potong.. fikir logik je la.. harga minyak masak kat indonesia dengn Thailand jauh lgi mahal dari Malaysia.. tapi nasib baik rakyat Sana tak ramai mentaliti PH..
Kan zaman PH dikatakan sangat kurang peduli tentang nyawa.. Hanya fikir pasal ekonomi, benarkan pelancong China datang Malaysia.. Silap2 PKP pun PH tak buat.

Salah satu sebab ekonomi kita teruk PKP lah..Di sebalik PKP ada menteri2 gila kuasa, takut jawatan hilang. Kesannya sampai skrg kpd rakyat.
 

zackpenang

Fun Poster
Messages
787
Joined
Jan 9, 2010
Messages
787
Reaction score
303
Points
41
Bukan meratib.. cuma nak bagi paham puak2 yang tak reti bahasa je.. zaman PH dulu walaupun takda pandemik bukan setakat barang mahal, bantuan golongan petani nelayan b40 semua habis kena potong.. fikir logik je la.. harga minyak masak kat indonesia dengn Thailand jauh lgi mahal dari Malaysia.. tapi nasib baik rakyat Sana tak ramai mentaliti PH..
Mereka bukan tak paham, saja buat2 tak paham, seluruh dunia harga barang makan naik harga, negara luar pun buat demo pasai harga barang ni, bukan sebab BN ke PH ke pandai perintah...sana tak ada PH hancing dengan UMNO haprak pun macam mana harga barang makanan, interest bank boleh naik juga...🤣🤣🤣
 
Sponsored Post

Top
Log in Register