BTC USD 23,438.4 Gold USD 1,767.72
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Julai 2022.. Bulan Harga Barang Naik.. ayam, telur dan subsidi minyak dimansuhkan

lau_kau

CG Top Poster Club
gem
Messages
23,405
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
23,405
Reaction score
4,432
Points
261
Awards
1
Ini masalah kepimpinan.. Najib yg bijak pandai pun tewas dgn jho lo.. Klo kita tak letak specialize person yg boleh develop dan solve isu.. Mmg x akan solve..

Ini bukan masalah lembaga x function..

Tp masalah kepimpinan yg korup..

Dan kita juga tahu, kita dh tukar kerajaan..

Still koruption akan terus wujud..

Kepimpinan campuran pelbagai parti x mampu sustain dgn baik akibat perebutan jawatan..

Jadi korang nak buat apa pun sama je..

At least klo ada lembaga ayam, kita boleh blame dan minta gov solve isu secara specifik in future..
Klau tubuh lembaga pun korup kt nk tubuh apa plk jembalang ayam ka bang hahaha
 
Sponsored Post

lau_kau

CG Top Poster Club
gem
Messages
23,405
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
23,405
Reaction score
4,432
Points
261
Awards
1
Glc ni money oriented..
Diorang kne buat duit..

So harga akan bergerak seiring harga kartel..
Tak mesra rakyat..
Nie tujuan asal glc di tubuh sebab kerajaan xleh terlibat ngn bisnes.....why not guna ja glc sedia ada dr tmbh lembaga.....keuntungan ambik serendah mungkin....rakyat akan nmpk peranan kerajaan kt situ, dr untung ja
 

jaws_am

CG Top Poster Club
gem
Messages
20,917
Joined
May 29, 2008
Messages
20,917
Reaction score
9,172
Points
481
Awards
1
Klau tubuh lembaga pun korup kt nk tubuh apa plk jembalang ayam ka bang hahaha

Aku dh terang, klo najib yg power pun tewas dgn jho lo.. Ianya bukan masalah 1mdb. Tapi masalah kepimpinan yg korup..

Maka kerajaan yg kena betul2 pastikan meletak "pic" yang berfungsi utk solve issue di ayam..

Baru kita blame PIC bila x solve problem rakyat..
 

lau_kau

CG Top Poster Club
gem
Messages
23,405
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
23,405
Reaction score
4,432
Points
261
Awards
1
Aku dh terang, klo najib yg power pun tewas dgn jho lo.. Ianya bukan masalah 1mdb. Tapi masalah kepimpinan yg korup..

Maka kerajaan yg kena betul2 pastikan meletak "pic" yang berfungsi utk solve issue di ayam..

Baru kita blame PIC bila x solve problem rakyat..
Aku pun terang klau tubuh lembaga pun lembaga yg kurop jgk apa akan jadi....sebab tu aku xsetuju
 

jaws_am

CG Top Poster Club
gem
Messages
20,917
Joined
May 29, 2008
Messages
20,917
Reaction score
9,172
Points
481
Awards
1
Nie tujuan asal glc di tubuh sebab kerajaan xleh terlibat ngn bisnes.....why not guna ja glc sedia ada dr tmbh lembaga.....keuntungan ambik serendah mungkin....rakyat akan nmpk peranan kerajaan kt situ, dr untung ja

Kita nak kerajaan handle with good akta.. GLC x boleh buat benda ni..

Jadi lembaga akan ada kewangan direct from gov utk maintain harga ayam disetiap level rantaian..

Benda ni klo "pic" bagus, kita boleh maintain harga ayam rm7-8 sekilo..

Boleh improve technology..
 

jaws_am

CG Top Poster Club
gem
Messages
20,917
Joined
May 29, 2008
Messages
20,917
Reaction score
9,172
Points
481
Awards
1
Aku pun terang klau tubuh lembaga pun lembaga yg kurop jgk apa akan jadi....sebab tu aku xsetuju

Benda apa pun kita buat, klo korup ianya masalah kepimpinan..

Benda ni kita semua kena accept.. Baik kita sokong kerajaan atau pembangkang.. Sama je..

Tgk issue 1MDB ? Tetap rakyat yg tanggung..

---

Aku bincang nk solve issue harga ayam.. Klo ada lembaga is a good solution.. Tp kita faham, letak penyamun dkt mana2 tmpt tetap lingkup..

Tp solution tetap solution.. Masalah penyamun ianya masalah kedua.. Jika penyamun perform solve issue.. Still good for rakyat.. Walaupun korupsi berlaku pada kadar yg sederhana.. At least harga ayam maintain..

Korang xleh dpt perfect semua benda..

Belajar accept apa yg ada..

Tukar kerajaan juga x akan solve issue..

Lantik pemimpin bagus sekali pun dia xleh berdiri sendiri.. Dia terpaksa bersama kumpulan penyamun utk sustain position..

Sama je..
 

ayiem676

Active+ Member
Messages
4,515
Joined
May 12, 2011
Messages
4,515
Reaction score
310
Points
56
dah lah barang naik... julai ditambah dengan pengusiran rumah bergeran baki 57 tahun... lepas raya haji dan bon odori kot... kesian

 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
370,831
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
370,831
Reaction score
22,911
Points
2,836
Awards
1
UNJURAN SUBSIDI 2022 | Berjumlah RM77.3 Bilion, Tertinggi Dalam Sejarah

Unjuran perbelanjaan subsidi kepenggunaan negara setakat ini berjumlah RM77.3 bilion bagi tahun 2022.

Menteri Kewangan, Datuk Seri Tengku Zafrul Abdul Aziz berkata, ia adalah jumlah subsidi tertinggi dalam sejarah yang pernah ditanggung oleh mana-mana kerajaan.

 

Luke

Super Active Member
gem
Messages
7,268
Joined
Sep 20, 2007
Messages
7,268
Reaction score
1,055
Points
151
FB_IMG_1656243751388.jpg
...........
 
Sponsored Post

Top
Log in Register