To Sell Jual syiling lama..mari2!!

CG Sponsors




soduku

Fun Poster
Joined
Dec 4, 2008
Messages
483
Reaction score
7
Points
15
salam dan selamat sejahtera..

Saya buka satu lagi thread bertujuan utk jual barang2 lama (terutama syiling2 lama).. Sebenarnya saya bukan penggemar syiling lama tapi datuk kawan saya memiliki banyak koleksi antik ini..dia dah tak nak simpan barang2 ni lagi..so dia minta saya carikan buyer yg boleh offer utk beli barang2 ni..

Saya akan updatekan gambar dari semasa ke semasa..untuk hari pertama ni saya letakkan gambar syiling semar, ianya berasal dari tanah jawa. syiling ini dikatakan berpasangan iaitu jantan dan betina..

DINAR EMAS SULTAN ABDL JALIL SYAH ( 1623)

DEPAN


BELAKANG


Berat : 2.51g (Besar)
: 0.65g (Kecil)

OK disini saya updatekan manual BID :

NOR : OFFER RM4500 : 012-7336764


SYILING SEMAR











SYILING BAHTERA NABI NUH







SYILING 50 SEN TANUN 1971




SYILING 20 SEN TANUN 1971




Kepada yg berminat sila OFFER harga pada saya melalui PM/reply sini. boleh juga YM : jas_nuj
 
Last edited:
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Dah 40 tahun aku hidup...first time dengaq duit ada jantina...hebat...
 

adamma

CG Top Poster Club
Joined
Mar 7, 2007
Messages
23,639
Reaction score
39
Points
120
aku ada gk koleksi lama, tp minat menyimpan je la, xminat membeli brg antik..
 

soduku

Fun Poster
Joined
Dec 4, 2008
Messages
483
Reaction score
7
Points
15
aku ada gk koleksi lama, tp minat menyimpan je la, xminat membeli brg antik..
kalo ada kawan2 yg minat tuan helo la kat saya yea..
nanti saya update photo syiling PM (abd rahman, abd razak dan hussein onn)..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register