BTC USD 61,229.7 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jual di Pelbagai Online Marketplace

Jy3456

Freshie
Joined
Oct 13, 2021
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Pada masa kini, terdapat banyak online marketplace yang membolehkan penjual menjual secara online. Di luar Malaysia kami mendapat Amazon, Alibaba, Ebay dan lain-lain, namun di Malaysia, kami dapat Shopee, Lazada, PGMall, Zalora, Lelong dan banyak lagi! Semua platform ini di Malaysia sebenarnya digalakkan dan telah banyak membantu peniaga untuk menjalankan perniagaan online dengan cara yang mudah dan cepat!

Ketika kita menghadapi masalah bagaimana kita dapat memulakan perniagaan kita atau bagaimana kita dapat mengembangkan perniagaan di Malaysia, mengapa kita tidak cuba untuk menjual secara online kerana ia menjimatkan banyak masa, usaha dan wang kita untuk membantu kita mengembangkan perniagaan. Pada masa ini, saya telah menggunakan Shopee dan Lazada untuk membantu perniagaan saya berkembang. Oleh kerana wabak telah mempengaruhi perniagaan offline saya, jadi rakan saya telah mencadangkan saya untuk menjual secara online dan saya telah mencubanya.

Penjualan online sebenarnya membawa banyak faedah kepada saya, yang mana saya dapat memproses pesanan, memuat naik produk baru, menguruskan stok saya dan menyemak laporan penjualan dan pesanan kedai saya, yang mana saya tidak perlu memasukkan semua laporan secara manual dan saya sendiri sistem akan membantu saya mendapatkan laporan dan saya hanya merujuknya.
 

CG Sponsors
Top
Log in Register