To Sell jual akuarium laut (thread musim baru bermula di page 15 ya)

CG Sponsors




apiez_85

Active+ Member
Joined
Dec 4, 2008
Messages
4,972
Reaction score
104
Points
43
setelah lama tak buat servis ni. tiba2 terbuka hati nak mula balik
so kepada sape2 yg berminat utk membuat akuarium laut tapi xtau or xde pengalaman utk memulakannye..
korang bole mintak bantuan aku..
aku jugak terima upah kalo korang nak aku buatkan model akuarium laut..
akuarium laut only k..
air tawar aku xtau.. :)
upah tu nanti kita bincang kemudian
ni akuarium yg aku punya. biasa2 je.
aku bole buat akuarium yg kecik2 je. sape nak suruh buat yg besar2 tu x pandai lagi :">

yang penting aku nak tau berapa bajet korang
yg aku punya ni lebey kurang rm900 termasuk supplement2 lain



http://www.youtube.com/watch?v=EV8e1RtOgM0&feature=youtu.be

ni ada beberapa cth lain :-




thread baru bermula pada page 15 ya
:)cgrock:)cgrock
Untuk pertanyaan bole PM atau hubungi 019-2618141 @ 011-26658973
lokasi selangor,kl & putrajaya :)cgrock

baru ada satu testi je :D
Tt thank servis baik..bleh share lg ilmu k...skang bleh la layan coral malam2.. Hehehe
 
Last edited:
Sponsored Post

adamma

CG Top Poster Club
Joined
Mar 7, 2007
Messages
23,639
Reaction score
39
Points
120
mcmmana bro buat bg nmpk air sebersih ni smpai lama camni...
 

apiez_85

Active+ Member
Joined
Dec 4, 2008
Messages
4,972
Reaction score
104
Points
43
budget kalau yg 2 kaki punya dlm 800++ masuk upah aku..
kalau nak grand lg tambah skit
 
Last edited:

apiez_85

Active+ Member
Joined
Dec 4, 2008
Messages
4,972
Reaction score
104
Points
43
air dia bersih bergantung pada filter..
nanti aku bole rekemen filter yg baek punya
kompem air bersih
 

apiez_85

Active+ Member
Joined
Dec 4, 2008
Messages
4,972
Reaction score
104
Points
43
nampak x dua akuarium kat atas tu..
yg no 2 dah leh dah dpt 400++
tp akuarium dia xlah satu set mcmtu..
asing2..akuarium lain,filter lain.lampu lain..
kalau aquarium yg set tu mahal skit
 

MAIDIN

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
8,164
Reaction score
446
Points
81
bro, kalau akuarium 2 meter , lengkap dengan mcm mcm jenis ikan dan perhiasan dalaman dan alat alat perkakas dia dan upah bro . kira kira kos dalam berape . kira bro datang buat kat rumah saya lah ye .

ikan pula berape jenis boleh dpt ?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register