Jpj cakap x serupa bikin!

CG Sponsors




mrvios

Active Member
Joined
May 3, 2008
Messages
1,175
Reaction score
69
Points
30
Assalamualaikum semua,

Isu yang saya nak bawa ni mudah je.....kenapa rakyat kita disaman kerana x pakai tali pinggang keledar.sedangkan tadi jam 1530,14/1/09 saya terlihat 1 kereta peronda JPJ bersama 4 anggotanya, semuanya langsung x pakai seat belt termasuk officer dia.tak sempat saya nak amik gambar...so di sini saya cdgkn kepada rakan2 mulai sekarang sila guna handphone anda utk candid camera mana2 pihak berkuasa yg x pakai 'seat belt'.kemudian sila attachkan d forum ni.x kira polis ke, trafik ke, JPJ ke,VIP or menteri ka,khususnya org2 gov.MARI KITA LIHAT SIAPA YG KENA!!!!!


Suruh rakyat pakai seat belt,,,org depa x guna,
Suruh boikot barang yahudi, kilang coca cola x pula diarah tutup,
Suruh ikut islam hadhari, bini sendiri x pakai tudung,,,

SIOT BETUL DEPA NI PEKENA RAKYAT:mad::mad::mad:
 
Sponsored Post

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
Assalamualaikum semua,

Isu yang saya nak bawa ni mudah je.....kenapa rakyat kita disaman kerana x pakai tali pinggang keledar.sedangkan tadi jam 1530,14/1/09 saya terlihat 1 kereta peronda JPJ bersama 4 anggotanya, semuanya langsung x pakai seat belt termasuk officer dia.tak sempat saya nak amik gambar...so di sini saya cdgkn kepada rakan2 mulai sekarang sila guna handphone anda utk candid camera mana2 pihak berkuasa yg x pakai 'seat belt'.kemudian sila attachkan d forum ni.x kira polis ke, trafik ke, JPJ ke,VIP or menteri ka,khususnya org2 gov.MARI KITA LIHAT SIAPA YG KENA!!!!!


Suruh rakyat pakai seat belt,,,org depa x guna,
Suruh boikot barang yahudi, kilang coca cola x pula diarah tutup,
Suruh ikut islam hadhari, bini sendiri x pakai tudung,,,

SIOT BETUL DEPA NI PEKENA RAKYAT:mad::mad::mad:

saya setuju!!!
 

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
kot aku ternmpk kat memana.. aku try snap gambo sekeping dua nnt..
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
setuju!!! akan ku ready dengan camera phone ku ini
 

z3t_ex

Active+ Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
3,601
Reaction score
32
Points
30
aku rasa org penah ketengahkn hal nie dlu..
sebelum undang2 baru nie lagi..
seingat aku feedback yg dia dpt dri jpj,polis n yg b'kaitan..
senang nk kejar p'jenayah..

jwpan paling haru..
 

kokorez

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2006
Messages
3,105
Reaction score
35
Points
30
bengang2 gak.. tapi depa berkecualikan? 'kenderaan kecemasan'
 

aurora

Freshie
Joined
Jan 4, 2009
Messages
25
Reaction score
0
Points
3
ckp psl polis aku cukup benci puak2 polis ni..makan r#$%^& kuat.n aku ada kena 1 kes dgn polis trafik pasal xcident.tgn aku patah n aku kena saman atas kesalahan yg aku tak buat.demi Allah..dia kata bukti msti berdasarkan kesan..n aku tak halalkan duit yg depa amik tu..
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
aku rasa org penah ketengahkn hal nie dlu..
sebelum undang2 baru nie lagi..
seingat aku feedback yg dia dpt dri jpj,polis n yg b'kaitan..
senang nk kejar p'jenayah..

jwpan paling haru..
alasan!!!! baik cakap je terus.. kami polis..suka hati kamilah nak pakai atau tak ... :D
 

profesor

Active+ Member
Joined
May 7, 2007
Messages
3,446
Reaction score
265
Points
46
kereta peronda, ambulans, kereta penguatkuasa dikecualikan memakai tali pinggang keledar, mungkin drg semuanya kebal..
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
setahu aku ada dalam undang2 meke ni tak wajib pakai tali keledar, kiranya dorang ni kalu eksiden memang tak mati rasanya, kekeke
 
Sponsored Post
Top
Log in Register