Journal Trend Follower Dec 2008

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12462
USD / JPY
107.479
GBP / USD
1.24800
USD / CHF
0.94538
USD / CAD
1.35471
EUR / JPY
120.873
AUD / USD
0.69249

CG Sponsors




astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
Credits
0
Super Trend Chaser, Chamera dan Crazypips Multipost memberikan aku idea utk strategy Trend Follower versi aku. Harini start test live acc kecik :))

 
Sponsored Post

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
Credits
0
wow..
harap2 floating tak teruk sgt..
igtkan trade manual tadi..
 

Viere

CG Top Poster Club
Joined
Aug 8, 2008
Messages
26,579
Reaction score
179
Points
123
Credits
0
whoaa.. profit manyak nih.. tanak tunjuk ss ke?
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
Credits
0
:))
lom lagi le, tu baru backtest utk cek coding. test live utk cek coding yang betul baru start harini. tapi post2 testing ea lain masih ada, keputusan mungkin tak optimum, tapi jalan aje la, acc kecik aje :D
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
Credits
0
sistem akan diterangkan kemudian, kalau berjaya la :D

start petang ni. sell dah ada 7, buy dah ada 6, masih floating...

 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
Credits
0
strategy lebih utk trending/break out.

market ranging memang slow la strategy ni nak buat profit, so close manually aje mana2 yg profit yg boleh ambik asalkan tak membahayakan acc :D

buy ada 8, sell ada 9 lagi.
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
Credits
0
tertido awal lak semalam, menguji gabungan trend follower versi aku dan pipmaker versi aku juga :D

 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
Credits
0
bole la, target 1% sehari rasanya bole capai dengan float yg kecik :D

tak berani nak float banyak2 sebab duit aku bukannya banyak sangat :">

 
Sponsored Post
Top
Log in Register