BTC USD 42,514.6 Gold USD 1,775.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Journal Trend Follower Dec 2008

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
Super Trend Chaser, Chamera dan Crazypips Multipost memberikan aku idea utk strategy Trend Follower versi aku. Harini start test live acc kecik :))

jualbeli2008-12.jpg
 
Sponsored Post

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
wow..
harap2 floating tak teruk sgt..
igtkan trade manual tadi..
 

Viere

CG Top Poster Club
Joined
Aug 8, 2008
Messages
26,579
Reaction score
179
Points
123
whoaa.. profit manyak nih.. tanak tunjuk ss ke?
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
:))
lom lagi le, tu baru backtest utk cek coding. test live utk cek coding yang betul baru start harini. tapi post2 testing ea lain masih ada, keputusan mungkin tak optimum, tapi jalan aje la, acc kecik aje :D
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
sistem akan diterangkan kemudian, kalau berjaya la :D

start petang ni. sell dah ada 7, buy dah ada 6, masih floating...

TF2008-12-02.jpg
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
strategy lebih utk trending/break out.

market ranging memang slow la strategy ni nak buat profit, so close manually aje mana2 yg profit yg boleh ambik asalkan tak membahayakan acc :D

buy ada 8, sell ada 9 lagi.
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
tertido awal lak semalam, menguji gabungan trend follower versi aku dan pipmaker versi aku juga :D

jualbeli2008-12-05.jpg
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
bole la, target 1% sehari rasanya bole capai dengan float yg kecik :D

tak berani nak float banyak2 sebab duit aku bukannya banyak sangat :">

jualbeli2008-12-05st.jpg
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.17361
USD / JPY
109.533
GBP / USD
1.36456
USD / CHF
0.92190
USD / CAD
1.27635
EUR / JPY
128.549
AUD / USD
0.72523

CG Sponsors




Top
Log in Register