Journal trading powerbiz

Recommended Brokers


Forex Chart

yakuza30

Freshie
Joined
Mar 7, 2011
Messages
37
Reaction score
0
Points
6
trend utk berubah?byk kaedah...bergantung pada trader...
kalau saya...

1.tgk TF H4 dan ke atas....cari kat mana support atau resistance....dekat situ boleh predict trend dah berubah atau belum

2.tgk news yg akan keluar samada boleh mempengaruhi pair tersebut samada boleh tembus support/resistance atau tak

3.boleh juga tgk dekat fibo...guna yg basic2 pun dah ok...boleh predict sejauh mana dia nak naik atau turun

ini apa yg saya biasa buat...kalau nak detail boleh rujuk abang2 otai dan sifu forex kat CG ni...ramai yg power2.

saya masih baru...dan masih belajar
terima kasih banyak2 bro
 
Sponsored Post

powerbiz

Active+ Member
Joined
Nov 9, 2009
Messages
4,287
Reaction score
16
Points
25
lama tak trading...hari ni test SELL EU 1.1047 SL 100pips
 

powerbiz

Active+ Member
Joined
Nov 9, 2009
Messages
4,287
Reaction score
16
Points
25
Ataupun nak buka journal baru la nanti...ada org nak follow tak?
 

jkmguio

CG Top Poster Club
Joined
Jun 16, 2008
Messages
28,725
Reaction score
1
Points
115
Boleh tahan otai-otai disini..popit saja. I pollow ok.:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register