Journal Trading hisey

Recommended Brokers


Forex Chart

hisey

Active+ Member
Joined
Nov 9, 2009
Messages
2,598
Reaction score
26
Points
30

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA.

Alhamdulillah syukur kepada Allah S.W.T kerana dengan limpah kurnia dan rahmatnya tergerak hati ambo untuk buka satu jurnal sebagai part time trader.
Ambo ni putik jagung lagi dan masih terkial2 mencari teknik yang konsisten.
Sebelum tu ambo nk mintak halalkan segala ilmu yg disedut, diambil dalam CG ni dan juga ribuan terima kasih kepada semua warga CG

Jurnal 1sen ambo(hisey).

1sen tu adalah permulaaan trade sebenarnya
Pastu akan compoundkan hingga seterusnya.
Indikator (anok panoh) <-----repaints:eek:
Teknik panahan repaints<------- ada jugak teknik ni deh(cipta sendiri)*klu dah ada maaf la yer:">
teknik tambahan (terbaru)<----- bln 9 guna teknik ni
breakout asia, london, new york

Suntikan modal sebanyak 100usd, bonus 30usd(backup margin) <---- deposit melalui ib sedanfx kito:)cgrock

AKAN BERMULA 1 MAC 2011, MC 16 JUN 2011
BALANCE SEBELUM MC 353.45USD

Suntikan modal kali ke2 sbanyak 600usd, bonus 60usd
mula 2 JUN 2011<--- cancel sbb campur2 teknik

PERCUBAAN KALI KE-2
MODAL 58.02USD MULA 13 MEI 2011 HINGGA AKHIR BULAN SEPTEMBER 406.56USD
STOP AKAUN NI

MM
1) modal/3000pip = 0.03/3pair = 0.01/lot x 3 pair
2) modal/5000pip = 0.02/2pair = 0.01/lot x 2 pair
3) modal/10000pip= 0.01/1pair = 0.01/lot x 1 pair

OP bila anak panah 4H dan 1H sama arah
ada martingale jarang2 (martin dengan jarak 150pip)<-------MM akan lari nie
SL takda <---- bahaya sangat2~X(
Target 20% daripada modal sebulan, kalau lebih alhamdulillah:)
Pair untuk trade antaranya ialah UJ, EG, UCAD, UCHF, NU, AU, EJ, GJ, GU, EU, ECHF

Kita tengok teknik ni bertahan selama mana...
target 1 = 3 bulan pertama
target 2 = 6 bulan pertama
target 3 = 1 tahun pertama
target 4 = tahun seterusnya

TERKINI​



JADUAL NI MULA AWAL OKTOBOR 2011
MODAL 100USD


PROFIT 166.70USD
BALANCE DAN EQUITY 28NOV 266.70

2 BULAN ROI 166%( STOP AKAUN)
<---- tk puas hati gan MM

AKAUN BARU.
28 NOV 2011 MODAL 100USD

.......................................................
TARGET KOREA BULAN 11/2014
Modal 1000usd
mula 6/5/2014
target profit 2000usd
lagi 00000
TARGET TERCAPAI PADA 7/8/2014
.......................................................
.......................................................
TARGET 5-10% SEBULAN
Modal 980usd
mula bulan 9/2014
profit shingga 31/12 = 69%
...................................................

TARGET WD SETIAP BULAN
mula
profit


* segala macam SS akan dipaparkan dlm ni...

Akhir sekali, harapan ambo semoga sai2 yang lain doa2kanlah supaya jurnal ambo ni berjalan dengan lancar spt y d'rancang.... amin

UPDATE
BALANCE
0000
 
Last edited:
Sponsored Post

hisey

Active+ Member
Joined
Nov 9, 2009
Messages
2,598
Reaction score
26
Points
30
Antara Teknik Ambo Guna

Teknik Panahan Repaints+ Martin Lot+Martin Layer

INDIarrow entry
INDIdaily open

cara2 masuk post
bgn awal2 pagi klu leh masa open market
OP sell bila Arrow 4H tunjuk ke bawah
OP buy bila Arrow 4H tunjuk ke atas
klu nk lagi baik OP bila 1H pun tunjuk arah yg sama dgn 4H
TP 50pip

cthnya 4H tunjuk arrow ke atas
kita OP buy 0.01
jika harga trn 100pip kita double lotkan 0.02, TP 0.02,0.01 di BUY 0.01
klu trn lagi 200pip kita double lotkan lagi 0.04 TP 0.04, 0.02 dan 0.01 di BUY 0.02
jika harga trn lg 400pip kita doublekan lagi 0.08, TP 0.08,0.04,0.02,0.01 di buy 0.04




Teknik Breakout 1

indi breakout asia, london dan new york
INDI BREAKOUT [email protected]
INDI BREAKOUT LONDON
INDI BREAKOUT NEW YORK

@
ASIANBOX
LONDONBOX
NEWYORKBOX

cara2 masuk post
pending buy/sell stop di box
asia box ambik hi-lo jam 5-6.59pg waktu M'sia
london ambik hi-lo jam 1-2.59ptg waktu M'sia
new york ambik hi-lo antara jam 6 dan 7.59pm waktu M'sia
pastikan range box tu lebih 35pip
klu tk lebih pendingkan antara buy dan sell 35pip

SL sell di buy
SL buy di sell

jika kena SL recover dgn lot yg lebih besar utk cover SL td...
klu kena SL kali ke 2 recover dgn lot lebih besar lagi..

TP 10-15 saja.




Teknik Breakout 2

pair : GOLD
breakout new york

KIRA_KIRA


teknik latest ni start dari mana tt? nak belajar jugak, tapi baca 1st post, macam gune teknik lain jek.
lebih kurang sama dgn teknik breakout 1 tu masta.
cuma ambo tk guna SL dan lot yg sama buy dan sell

klu OP buy tk kena TP, pending Sell jgn delete..
biar jer kena bawah. dah jd hedging

gold ni bahaya, skali spike habis..
bila dah jadi gni equity dah terkawal..

nk cover yg hedging tu
tunggu breakout esk plk.
lot tu kasi double klu berani..
klu tk berani layan lot yg sama.
TP ikut rasa [email protected]
bila dah dpt cover yg hedging tu.
close all

klu insta tk yah setting apa dah tang
periodA-begin
periodA-end

klu exness tukar
periodA-begin 10
periodA-end 12



apa pun masta perati2 graf gold yg lepas2..

teknik slow2 jahla masta...


setting baru
periodA-begin 8
periodA-end 13




Teknik Breakout 3

pair JEPUN (EJ)

breakout apa entah..
ambik hi-lo 8 pagi-9.59 pagi waktu malaysia
PO jam 10 pagi
SL tkda..yg ada hedging




Teknik Breakout 4

Indi new york breakout

cara2 masuk post
pending buy/sell stop di box
ambik hi-lo antara jam 6 dan 7.59pm utk new york
TP/SL 100pip

recovery
guna 10pip sblm nk kena SL
TP [email protected] lebih




Teknik Hedging

cara masuk post
tengok close market hari sblm utk OP hari berikutnya..
jika open market tinggi dari close
esoknya masuk BUY
TP10 hingga 40pip



klu turun 20pip hedgingkan






Teknik Daily Open

indi daily open

cara masuk post
tengok close market hari sblm utk OP hari berikutnya..
jika open market tinggi dari close
esoknya masuk BUY
TP 20pip
SL 100pip
Recovery 10pip sblm kena SL

SS OP BUY


SS OP SELL


SS OP kena SL + Sistem Recovery


TEKNIK JUAL BELI BURGER

indiBurger

ni SS dia....



cara guna...

guna di TF15

ikut jer warna tu..
Warna merah kita jual burger
Warna biru kita beli burger

TP 10-100pip
SL 100pip

klu kena SL triplekan lot TP 50pip

klu warna burger dah berubah cut loss jer...
dan buka post yg baru ikut warna burger tu

p/s burger ni repaints jgk..
jadi pandai2 la gunanya:D

TEKNIK BREAKOUT SIANG HARI

setting breakout
periodA-begin=00
periodA-end =10

box 1 = rectsB2 = 500 utk pair, 5000 utk gold broker exness
box 2 = rectsB2 = 1000 utk pair, 10000 utk gold broker exness

cara masuk post
pending order kul 5.59 petang di hilo box
sell sl di buy
buy sl di sell

bila pending order dah jalan, TP pertama [email protected]
pending yg satu lagi mesti ubh jadi double lot dan TP [email protected] @ leh cover loss yg dah kena SL




graf atas sell stop terus TP
TP pertama [email protected]



graf atas ni sell kena SL
bila sell kena SL
buy mesti double lot dan TP mesti [email protected]
@
buy double lot dan TP cover sell yg loss


TEKNIK HILO DAILY

Cara masuk post
cari high dan low kemarin utk buat PO buy stop dan Sell stop hari ni
TP [email protected] pip/[email protected]/[email protected]
bila kena SL
recovery dgn double [email protected] lot dan TP separuh @ sama besar hilo





TEKNIK HI-LO ISNIN (WEEKLY)

Cara masuk post
Cari high dan low hari isnin utk buat PO buy stop dan sell stop pada hari selasa
TP [email protected]
SL range High dan Low
Bila kena SL doublekan lot, TP sama besar dgn range [email protected]
Pair=GJ
* SEKALI SEMINGGU JER LAYAN TEKNIK NI

 
Last edited:

SiRentap

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2009
Messages
6,617
Reaction score
378
Points
81
Amin doakan TT semoga berjaya mencapai target trading :)cgrock
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
441
Points
136
teruskan usaha hingga berjaya...tiada kejayaan tanpa adanye pengalaman kegagalan..
 

cyberiz

Super Active Member
Joined
Oct 1, 2007
Messages
6,010
Reaction score
281
Points
81
semoga sukses... 1sen pon duit gak tuu..
dari 1sen jgak boleh jadik billion2 sen wooo...
 

hisey

Active+ Member
Joined
Nov 9, 2009
Messages
2,598
Reaction score
26
Points
30
teruskan usaha hingga berjaya...tiada kejayaan tanpa adanye pengalaman kegagalan..
meme pun, tp duk gagal jah sokmonya....:D
tkpa lm2 mesti bjaya jgk, Insya'allah:)
 
Last edited:

zerotech

Super Active Member
Joined
Mar 3, 2009
Messages
9,284
Reaction score
106
Points
73
ss penaik semangat

mmg naik semangat sggh pn, akaun hmpir MC tgal 11usd jah
Alhamdulillah sebulan test





ROI 4++ sebulan trading
mantap TT...
harap besok boleh la share chart pulak :)cgrock
 

hisey

Active+ Member
Joined
Nov 9, 2009
Messages
2,598
Reaction score
26
Points
30
anak panoh repaints


ambo tgk chart 4H anak panoh biru dan pink utk OP di 1H.... merah tu repaints yer(ambo yg masukkan)...
Klu repaints 100pip martin la jwpnya..


entry kul 6pg sbab ambo tk dan nk ngadap chart @ set [email protected] limit 10-20pip dr market open...
sekali jah OPnya shari...
TP 50pip

OP AMBO UTK MINGGU NIE
EG - SELL
UCAD - BUY
UCHF - BUY
EU - SELL
EJ - SELL
 
Last edited:

ck3er

Super Active Member
Joined
Apr 7, 2010
Messages
5,505
Reaction score
49
Points
70

ambo tgk chart 4H anak panoh biru dan pink utk OP di 1H.... merah tu repaints yer(ambo yg masukkan)...
Klu repaints 100pip martin la jwpnya..


entry kul 6pg sbab ambo tk dan nk ngadap chart @ set [email protected] limit 10-20pip dr market open...
sekali jah OPnya shari...
TP 50pip

OP AMBO UTK MINGGU NIE
EG - SELL
UCAD - BUY
UCHF - BUY
EU - SELL
EJ - SELL
oo simple jah ni. mcm sene pahe. tapi tok pahe hok kato ac hampir mc tigal 11usd, pastu test sebulan ac grow jadi 400usd?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register