Journal Trading atlantis

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.17815
USD / JPY
105.914
GBP / USD
1.30459
USD / CHF
0.91366
USD / CAD
1.33832
EUR / JPY
124.784
AUD / USD
0.71659

CG Sponsors




atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
aku buat journal ni untuk panduan newbie.

orang kata, 90% new trader loose money..
aku takmo.. aku bangkang.. :))

aku nak kata.. new trader less profit je.. tak mo loss..:D

untuk itu, aku dah siapkan 1 akaun khas untuk journal ni.

modal permulaan. rm 2000 (dapatla dlm usd 485.00 pada masa tu)

aku guna levrage 1:500.
elok folo 100% kalau nak ikut. termasuk leverage. :-?
pair, gbp/yen sahaja.

..................................................................
* amaran oleh kerajaan langit....
sebarang cadangan utk mengubah sistem ni jgn di buat di thread ni.
sistem ni untuk newbie.
post2 yang didapati mengandungi cadangan ubahsuai akan direport kepada Mod @ Admin menggunakan function REPORT POST :)paid

..................................................................
**amaran untuk patuh pada jumlah modal, jarak susunan dan lot saiz akan sentiasa diingatkan...

modal mesti usd 500 +-, jarak susunan 100 pip dan lot size 0.01(1sen) sahaja...

jgn ngada2 nak kaya cepat dgn mengubah jarak kepada 50 pip..
atau mungurangkan modal sebab nak jimat.

kalau tak cukup modal, sila kumpul dulu. .:-w


...................................................................
***semak page 10 hingga 20 sebelum membuat sebarang soalan.


...................................................................
p/s: anda newbie yg rugi? perlu bimbigan untuk teknik ini?
jgn segan2 ym id aku : jawmanm
support me by opening insta account by my siggy.
jumlah akaun tidak terhad
...................................................................
untuk nubie2 yg buka akaun insta under aku, simpan investor password baik2.
boleh mintak aku tolong semak po kalau keliru.
....................................................................
ea dan grid viewer sumbangan bro proincm, sunnyfx dan azam attached dibawah.
bukan utk newbie.
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

anaseem74

Fun Poster
Joined
Apr 23, 2007
Messages
535
Reaction score
11
Points
15
aku buat journal ni untuk panduan newbie.

orang kata, 90% new trader loose money..
aku takmo.. aku bangkang.. :))

aku nak kata.. new trader less profit je.. tak mo loss..:D

untuk itu, aku dah siapkan 1 akaun khas untuk journal ni.

modal permulaan. rm 2000 (dapatla dlm usd 485.00 pada masa tu)
- Waah...bagus laa..mcm ni..boleh la jadi panduan pada aku yg dah setahun asyik duk main demo jer ni...ehehe
 

SgtGaNaSz

Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
2,443
Reaction score
22
Points
25
baguih tu...mari lah kita syer bersama....tengkiu...sy newbie jugak...
 

Kimie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
6,744
Reaction score
112
Points
73
huh... first time aku subscribe thread ke email aku...:)paid :)paid
 

aliQue

Super Active Member
Joined
Sep 26, 2006
Messages
5,138
Reaction score
31
Points
70
gud2..xmo bgtau teknik2 ape yg bro pki skali?..
 

Devilc0de

Fun Poster
Joined
Aug 28, 2007
Messages
819
Reaction score
15
Points
15
wuiiyooo,,, sudah ade journal la sifu kita .. chaiyok2
 

levitez

Legendary Member
Joined
May 28, 2007
Messages
14,102
Reaction score
15
Points
115
fulamak...masta buka jurnal. huhu...
 

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
bersesuaian dengan cogankata new trader less profit,
keuntungan trading adalah sekitar 100% dlm masa 6 bulan sebelum tolak float.
kalau tolak float, tinggal 30% la kot :))

sistem ni bertujuan membekalkan trader baru dengan bekalan jangka panjang.
maksudnya, kalau trader tu nak cuba trading dgn cara sendiri,
silakan, tapi kena guna akaun lain.

kalau bengkrap, akaun yg ini akan pastikan trader baru tu kembali trading selepas 6 bulan atau setahun.
masa tu dah leh withdraw sikit untuk sambung belajar :)paid
 

anoone

Legendary Member
Joined
Mar 26, 2008
Messages
12,410
Reaction score
60
Points
120
saya menyokong penuh hasrat cikgu.....
 

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
dengan ini Atlantis Forex Journal, dibuka dgn rasminyer...

Bissmillahirrahman nirrahim.....
semuga diberkati.....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register