Journal of ExpertTrader

Recommended Brokers


Forex Chart

ExpertTrader

Fun Poster
Joined
Dec 25, 2009
Messages
876
Reaction score
564
Points
61
Sedikit sedutan dari post terdahulu

RMTeam,

(sedutan terdahulu)
InsyaAllah, manfaat akan ada -

1) we will share a lot of information
2) based on the trading strategies presented, any team member will be appointed to do several kind of testings till consistent profit or we throw the strategy - or we 'trade' at certain time only
3) we wil be very focus - very specific, in fact this is the MAIN reason why i create this thread - supaya 'time' yang mana kita pakai strategy ni - keadaan mana kita pakai strategy itu - target 'consistent' profit -
4) target minimum - 20% equity gain per month (takde de target max)
5) dll seperti diterangkan pada post sebelum ini -

saya bayangkan kalau dari dulu saya write journal , mungkin dah organize dah strategy saya - ni tak - refer tengok folder beratus EA tu EA ni - tak habis saya test ada idea lain, sedangkan ada tu, bila tengok balik esoknya atau 2 bulan kemudiannya, the 'old' strategy is very 'sound' approachnya - maka saya sudah rugi -

maka team ni saya create utk mem brainstorm, me nge test strategy yang saya rasa 'terbaik' dari yang 'terbaik' sahaja dan seboleh-bolehnya mendekati pada 'fakta' dan mendekati pada 'ketepatan' prediction.

seboleh-bolehnya di hujung any strategy nanti - akan dapat buat rule yang so 'mechanical' sehingga EA yang akan dihasilkan boleh ikut 100% tanpa ada 'human' intervention
 
Sponsored Post

ExpertTrader

Fun Poster
Joined
Dec 25, 2009
Messages
876
Reaction score
564
Points
61
Saya free today

Kepada para pembaca journal ini -

Tiba2 saya mendapat pelbagai respond yang agak hangat - hmm

Pada sesiapa rasa ada nak berjumpa saya untuk berbincang-bincang, silalah email saya, beserta your hp no kasi dalam email tu -

Kita jumpa bro today - senang -
(masa lain agak sukar - )
 
Last edited:

ExpertTrader

Fun Poster
Joined
Dec 25, 2009
Messages
876
Reaction score
564
Points
61
Just got back from outstation

Ok, saudara concentrate on Strategy #1 - IB the BUS STOP

Postkan result manual trade saudara di journal ini - kita sama2 mantapkan the 'nuances' of the rule secara manual dulu - remember saya ada buat EA untuk ini dulu - ada potential tapi tak sempurna - kita kena sempurnakan dengan manual dulu - silakan - saya mau saudara menjadi Expert dalam IB the BUS STOP strategy -

salam bro, sy menawarkn diri ntuk jadik team member..wlaupn masih nubie n bukan FTT. ni email sy [email protected]
 

ExpertTrader

Fun Poster
Joined
Dec 25, 2009
Messages
876
Reaction score
564
Points
61
Apa pasal nak jadi Team Member ?

Kepada pembaca jurnal ini,

Saya merasa terpanggil untuk menjelaskan suatu perkara agar tidak ada 'kesalah fahaman'.

Bila anda hendak menjadi Team Member ExpertTrader ni - anda bukan dengan segera akan mendapatkan semua EA yang saya telah buat di sini - itu bukan tujuannya - sebab tak semua EA yang saya buat profitable.

Kalau saudara/saudari baca jurnal ni dari awal - saudara akan faham apa maksud menjadi Team Member ExpertTrader ni :

1) Patuhi arahan kerja dari saya -

2) Menjadi Expert dalam setiap strategy - setiap strategy yang dibentangkan, selagi belum di forward testkan, di modify rulenya berkali-kali, di mantapkan lagi rulenya, selagi tidak ada dalam live account, selagi itu ianya tidak boleh dikatakan Profitable Strategy - EA datangnya dari strategy yang dah di test - (disinilah letaknya 'logik' mengapa saya namakan team ExpertTrader sebab EA bermaksud Expert Advisor - maknaya EA ni sepatutnya datang dari seorang EXPERT dalam setiap STRATEGY yang TELAH di PROGRAMkan mengikut FINAL RULE strategy tersebut yang telah di backtest atau forward test berkali-kali dan melalui pelbagai modifikasi rule untuk kemantapan strategi tersebut)

3) Jika anda sudah di tugaskan sesuatu 'kerja' - silakan buat, manfaatnya pada anda dan juga team member yang lain dan juga kepada para pembaca yang lain - perlu di ingat, setiap strategy yang dibentangkan tidak semestinya akan berakhir dengan EA.

4) Contoh kepada saudara Ryusuke yang ditugaskan untuk strategy #1 - setakat ini saya masih tidak nampak any Team Member (yang baru atau yang lama) postkan 'anything at all' tentang trade yang di ambil menggunakan strategy tersebut - strategy itu macam saya kata ianya ada 'potential' dan EA telah pun dibuat sehingga v2 (sila baca post terdahulu) - tetapi disebabkan SAYA ni terlampau banyak STRATEGIES yang lain, dan idea saya terlampau banyak, saya terpaksa holdkan strategy tersebut dahulu, dan adalah menjadi HARAPAN saya agar sesiapa yang menjadi TEAM MEMBER untuk mengetest setiap strategy sehingga jayanya - inilah maksudnya 'USAHA BERSAMA' - bukan nya bila sudah sampai tahap Strategy/EA itu sudah di proven kan profitable - baru nak jadi member dan mendapatkan strategy/EA tersebut - bukan macam tu - anda tidak akan mendapatkan strategy/EA tersebut tanpa usaha - ianya menjadi MAHAL (mahal dalam erti kata - usaha, pengalaman, masa yang diluangkan) - dan macam saya cakap bukan tujuan journal ini dicreate untuk 'menayang-nayang' atau 'mencari pembeli EA' -

5) Maka, katalah strategy#1 - setelah 2-3 minggu atau sebulan saudara Ryusuke telah trade dan postkan tradenya di sini, dan dapat komen dari saya dan juga team member yang lain, dan juga pembaca yang lain, maka - lama-kelamaan STRATEGY tersebut menjadi mantap - BIla strategy sudah mantap, tak payah EA pun anda boleh trade profitably, tanpa memerlukan EA langsung pun - InsyaAllah - saya akan memantapkan EA untuk mengikuti Rule terbaru tersebut seboleh-bolehnya mendekati 100% kepada Rule terbaru tersebut - meskipun agak sukar - dan hanya TEAM MEMBER yang aktif akan mendapat EA tersebut - DI MASA itu, kemungkinan Team Member 'tak perlu' pun EA tersebut, sebab EA yang nak ikut rule Manual memang susah dapat 100% - maka EA ini akan sentiasa menjadi 'secondary' - macam saya tulis dahulu

6) Baca segala post saya terdahulu apa TUJUAN menjadi Team Members - HARAP betul2 paham -

Saudara MAIDIN - sila test strategy #1 bersama Ryusuke dan postkan resultnya di sini - cerita juga macammana anda mengambil trade -ikut rule, ubah rule ke, modify sikit rule ke -

Macam tu ceritanya -
 
Last edited:

zafran5501

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2006
Messages
218
Reaction score
0
Points
10
kepada pembaca jurnal ini,

saya merasa terpanggil untuk menjelaskan suatu perkara agar tidak ada 'kesalah fahaman'.

Bila anda hendak menjadi team member experttrader ni - anda bukan dengan segera akan mendapatkan semua ea yang saya telah buat di sini - itu bukan tujuannya - sebab tak semua ea yang saya buat profitable.

Kalau saudara/saudari baca jurnal ni dari awal - saudara akan faham apa maksud menjadi team member experttrader ni :

1) patuhi arahan kerja dari saya -

2) menjadi expert dalam setiap strategy - setiap strategy yang dibentangkan, selagi belum di forward testkan, di modify rulenya berkali-kali, di mantapkan lagi rulenya, selagi tidak ada dalam live account, selagi itu ianya tidak boleh dikatakan profitable strategy - ea datangnya dari strategy yang dah di test - (disinilah letaknya 'logik' mengapa saya namakan team experttrader sebab ea bermaksud expert advisor - maknaya ea ni sepatutnya datang dari seorang expert dalam setiap strategy yang telah di programkan mengikut final rule strategy tersebut yang telah di backtest atau forward test berkali-kali dan melalui pelbagai modifikasi rule untuk kemantapan strategi tersebut)

3) jika anda sudah di tugaskan sesuatu 'kerja' - silakan buat, manfaatnya pada anda dan juga team member yang lain dan juga kepada para pembaca yang lain - perlu di ingat, setiap strategy yang dibentangkan tidak semestinya akan berakhir dengan ea.

4) contoh kepada saudara ryusuke yang ditugaskan untuk strategy #1 - setakat ini saya masih tidak nampak any team member (yang baru atau yang lama) postkan 'anything at all' tentang trade yang di ambil menggunakan strategy tersebut - strategy itu macam saya kata ianya ada 'potential' dan ea telah pun dibuat sehingga v2 (sila baca post terdahulu) - tetapi disebabkan saya ni terlampau banyak strategies yang lain, dan idea saya terlampau banyak, saya terpaksa holdkan strategy tersebut dahulu, dan adalah menjadi harapan saya agar sesiapa yang menjadi team member untuk mengetest setiap strategy sehingga jayanya - inilah maksudnya 'usaha bersama' - bukan nya bila sudah sampai tahap strategy/ea itu sudah di proven kan profitable - baru nak jadi member dan mendapatkan strategy/ea tersebut - bukan macam tu - anda tidak akan mendapatkan strategy/ea tersebut tanpa usaha - ianya menjadi mahal (mahal dalam erti kata - usaha, pengalaman, masa yang diluangkan) - dan macam saya cakap bukan tujuan journal ini dicreate untuk 'menayang-nayang' atau 'mencari pembeli ea' -

5) maka, katalah strategy#1 - setelah 2-3 minggu atau sebulan saudara ryusuke telah trade dan postkan tradenya di sini, dan dapat komen dari saya dan juga team member yang lain, dan juga pembaca yang lain, maka - lama-kelamaan strategy tersebut menjadi mantap - bila strategy sudah mantap, tak payah ea pun anda boleh trade profitably, tanpa memerlukan ea langsung pun - insyaallah - saya akan memantapkan ea untuk mengikuti rule terbaru tersebut seboleh-bolehnya mendekati 100% kepada rule terbaru tersebut - meskipun agak sukar - dan hanya team member yang aktif akan mendapat ea tersebut - di masa itu, kemungkinan team member 'tak perlu' pun ea tersebut, sebab ea yang nak ikut rule manual memang susah dapat 100% - maka ea ini akan sentiasa menjadi 'secondary' - macam saya tulis dahulu

6) baca segala post saya terdahulu apa tujuan menjadi team members - harap betul2 paham -

saudara maidin - sila test strategy #1 bersama ryusuke dan postkan resultnya di sini - cerita juga macammana anda mengambil trade -ikut rule, ubah rule ke, modify sikit rule ke -

macam tu ceritanya -
hamba menurut perintah...:d
 

ExpertTrader

Fun Poster
Joined
Dec 25, 2009
Messages
876
Reaction score
564
Points
61
Update for EA Triangulation v5

After 3 weeks of consistent profit up to 80% equity gain, the EA finally blow up this demo account the 4th Week (100% run without manual intervention). I intentionally let it run to see whether this EA survive the 'discorrelation'.


Quote:
Originally Posted by ExpertTrader
Another ET Triangulation that looks promising - let's see

Account : 949836
pwd : rfie2px

This EA has been upgraded to ET Triangulation v5 - still doing good - so far one week equity gain > 20% -

100% with EA without manual intervention.
 

ExpertTrader

Fun Poster
Joined
Dec 25, 2009
Messages
876
Reaction score
564
Points
61
EA Triangulation v9

Doubling the Triangulation - let see whether this EA survive by letting it run 100% without intervention -

Login : 981058
pwd : nbr5gnd
 

ExpertTrader

Fun Poster
Joined
Dec 25, 2009
Messages
876
Reaction score
564
Points
61
A snapshot of live accounts

This is combination of ET Triangulation v9, plus manual intervention, plus ET Stoch and Volume manual also -



 
Sponsored Post
Top
Log in Register